Αγώνας Σπόρ

Αρχηγέ, μαζί θα ανέβουμε !

Ο Βασίλης Λαζαρίδης αποτέλεσε μια εκ των πρώτων μεταγραφικών κινήσεων του συλλόγου μας το περασμένο καλοκαίρι. Οι βασικές αιτίες που ο ΑΟΞ προχώρησε στην απόκτηση του ήταν δυο :

  1. Η δεδομένη κλάση του που προφανώς δεν “χωράει” στα τοπικά δεδομένα του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου.
  2. Το γεγονός πώς και ο ίδιος του και το περιβάλλον του είναι δηλωμένοι… “ΑΟΞ”. “ΑΟΞ” από τα παιδικά του τμήματα, ΑΟΞ στα εύκολα και στα δύσκολα, στις σημαντικές στιγμές που βίωσε φορώντας την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας στις υποδομές.

Αν το νούμερο ένα παραπάνω ήταν η ασίστ για την απόφαση απόκτησης του, το γκολ…ήταν το δεύτερο δεδομένο. Με αποτέλεσμα να γίνει αρχηγός, να του δοθεί αμέσως το περιβραχιόνιο. Στην επανεκκίνηση του συλλόγου οι αρχηγοί της ομάδας μας έπρεπε να διαθέτουν επίγνωση της φανέλας που φορούν. Στον Λαζαρίδη ο οργανισμός αντιλήφθηκε αμέσως ότι υπάρχει απόλυτη κατανόηση του ρόλου. Και υπήρξε η δικαίωση.

Δικαίωση που έχει να κάνει με τους αριθμούς του. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με έντεκα τέρματα, σχεδόν…δύο γκολ ανά παιχνίδι. Συνολικά δεκατρία τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έξι ασίστ, δημιουργία φάσεων, συμμετοχικότητα, ένταση και νεύρο, αποφασιστικότητα, επιθετικός πλουραρισμός αναγκαίος για τα τοπικά δεδομένα.

Δικαίωση που έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του. Συναισθηματικός στο γήπεδο, κοντά σε συμπαίκτες και φιλάθλους έξω από αυτό στο όνομα της “επιστροφής του συλλόγου” στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο Λαζαρίδης προσέφερε και προσφέρει – ακόμα – τα μέγιστα στην ομάδα. Όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν το ρόστερ της Ξάνθης, θα γραφτούν στις αφίσες που βλέπουμε μπαίνοντας στα αποδυτήρια του γηπέδου “ΑΟΞ”, στα βιβλία που γράφονται και θα γραφτούν για την ιστορία της ομάδας μας. Στην αρχαία Ελλάδα και τα ομηρικά έπη η υστεροφημία ήταν το αποκορύφωμα της καταξίωσης ενός ανθρώπου, η ανεξίτηλη σφραγίδα των θριάμβων του.

Ο Βασίλης μπορεί να υπερηφανεύεται πώς πλέον την διαθέτει. Με τα χρώματα του ΑΟΞ. Κοντά μας στις στιγμές ανόδου που έρχονται. Δεν έχει φύγει. Κάνει ένα διάλειμμα για την επαγγελματική του ολοκλήρωση. Μαζί θα ανέβουμε κατηγορία. Μαζί θα γυρίσουμε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι για πάντα εδώ. Για πάντα ΑΟΞ.

Από το αγωνιστικό τμήμα, το επιτελείο και τους φιλάθλους της ομάδας μας , καλή δύναμη και ευημερία Βασίλη.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button