ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Είναι δεύτερη εβδομάδα που οι δικηγόροι όλης της xώρας απέχουν από τις δικαστικές αίθουσες αφού όπως υποστηρίζει ο κ. Κωσταντίνος Γούναρης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, το Υπουργείο Οικονομικών περί άλλων τυρβάζει και δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθειά τους να συνομιλήσουν και οι νομικοί να εκθέσουν τις προτάσεις τους.
Οι δικηγόροι της Ξάνθης θεωρούν ότι το Υπουργείο Οικονομικών τους εμπαίζει αφού ήδη το επάγγελμά τους θεωρείται ανοικτό δεν χρειάζεται όπως λένε να επικαλείται τις εντολές της Ε.Ε.

Είναι δεύτερη εβδομάδα που οι δικηγόροι όλης της xώρας απέχουν από τις δικαστικές αίθουσες αφού όπως υποστηρίζει ο κ. Κωσταντίνος Γούναρης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, το Υπουργείο Οικονομικών περί άλλων τυρβάζει και δεν ανταποκρίνεται στην προσπάθειά τους  να συνομιλήσουν και οι νομικοί να εκθέσουν τις προτάσεις τους.


Οι δικηγόροι της Ξάνθης θεωρούν ότι το Υπουργείο Οικονομικών τους εμπαίζει αφού ήδη το επάγγελμά τους θεωρείται ανοικτό δεν χρειάζεται όπως λένε να επικαλείται τις εντολές της Ε.Ε.


Είναι κάθετοι στο θέμα των τετραπλότυπων αποδείξεων που κόβονται για την χαμηλότερη αμοιβή τους και όπου παρουσιάζονται φαινόμενα οικονομικής αδιαφάνειας, όπως το Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει, να παρεμβαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να αποδίδουν τα του Καίσαρος του Καίσαρα. «Δεν είναι δική μας υποχρέωση να συλλάβουμε την φοροδιαφυγή» λένε οι νομικοί της χώρας. «Το Υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο, με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς, άλλωστε αυτή είναι η δουλειά τους να διασταυρώσουν τα στοιχεία και να ελέγξουν για φοροδιαφυγή τους δικηγόρους και τον κάθε επαγγελματία. Αυτό δεν είναι δική μας υποχρέωση».


 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: «Το κράτος προεισπράττει από εμάς τον αναλογούντα φόρο 15% και από τον άλλο μήνα 23% Φ.Π.Α.»


 


Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης συμμετέχουν στην πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 1η Ιουνίου έως και την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος την υπονόμευση του θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, τις ρυθμίσεις για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και την πλήρη εγκατάλειψη τη; Δικαιοσύνης.


 


Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας πείρε την απόφαση να απόσχει από τις δικαστικές αίθουσες  με  αιτήματα τα οποία αφορούν κυρίως τις ρυθμίσεις που προσπαθεί να προωθήσει η Κυβέρνηση σχετικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων,  κάτι που ήδη υφίσταται όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Γούναρης πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης


Οι δικηγορικοί σύλλογοι ζητούν να παραμείνει το σύστημα ως έχει με την λογική ότι ωφελείτε το δημόσιο άμεσα ενώ δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του Υπουργείου οικονομικών στις αιτιάσεις των νομικών


Σχετικά με το θέμα της πιθανής φοροδιαφυγής από πλευράς των δικηγόρων ο κ. Γούναρης ανέφερε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει την δυνατότητα να διασταυρώσει τα στοιχεία και να τιμωρήσει τους παραβάτες.


Τέλος για το θέμα της φοροδιαφυγής ο κ. Γούναρης ανέφερε ότι η ελάχιστη αμοιβή του δικηγόρου διασφαλίζει την διαφάνεια της συναλλαγής.  Προτείνουν την αύξηση αυτού του ποσού ούτως ώστε αυτό να είναι κοντά στην πραγματικότητα τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος της φοροδιαφυγής ανήκει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.


 


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ


Alexpavlikianos@gmail.com

Σχετικά Άρθρα

Back to top button