Μία από τα ίδια

Μία από τα ίδια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επαναξεκίνησε τις υπουργικές του περιοδείες για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, αρχίζοντας συμβολικά από το πιο ευαίσθητο υπουργείο, το Παιδείας, και εν μέσω εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι μια κίνηση τακτικής να υπερκεράσει, μέσω της παιδείας, την ψήφιση των προαπαιτουμένων που φτωχοποιούν τη χώρα.

Μία από τα ίδια για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επαναξεκίνησε τις υπουργικές του περιοδείες για επικοινωνιακούς καθαρά λόγους, αρχίζοντας συμβολικά από το πιο ευαίσθητο υπουργείο, το Παιδείας, και εν μέσω εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι μια κίνηση τακτικής να υπερκεράσει, μέσω της παιδείας, την ψήφιση των προαπαιτουμένων που φτωχοποιούν τη χώρα.

Κινήσεις εντυπωσιαμού, χωρίς ουσία, από έναν πρώην καταληψία και επαναστάτη χωρίς αιτία της αριστεράς που αναλαμβάνοντας την εξουσία διακυβέρνησης της χώρας, μέσω βαρύγδουπων και μη υλοποιήσιμων προεκλογικών εξαγγελιών (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης – παράλληλο πρόγραμμα), εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές εκτελώντας πιστά ότι ζητούν οι εταίροι και δανειστές.

 

 Εν μέσω της νέας καταιγίδας που έρχεται, η ανυπαρξία της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ηλίου φαεινότερη σε όλες τις εμφανίσεις της, μια Νέα Δημοκρατία “χωρισμένη” σε Καραμανλικούς (ο πρώην πρωθυπουργός ανύπαρκτος από το 2009) σε Σαμαρικούς (που παίζει τελικά μπάλα ο πρώην πρωθυπουργός;) σε Μητσοτακικούς (δεν κερδίζει πόντους πολιτικά περιμενοντας να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα, σαν ώριμο φρούτο) και να αγνοείται από το πολιτικό προσκήνιο και ο πρώην αρχηγός της Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν είναι σε πολιτική θέση να πέσει την κοινωνία και να εισπράξει πολιτικά την καθημερινή φθορά του κυβερνόντων κομμάτων.

Τα γνωρίζει όλα πολύ άριστα ο πρωθυπουργός, το πολιτικό πάρτι συνεχίζεται, δεν έχει πολιτικό αντίπαλο που να φοβάται, κάνοντας παιχνίδι εντός έδρας, αν και αγωνίζεται εκτός έδρας, κόντρα στην κοινωνία και στα νοικοκυριά της χώρας.

 

Πανελλαδική απεργία των πυροσβεστών πεντάμηνων συμβάσεων για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας τους καλοκαιρινούς μήνες, ζητώντας οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου.

Αν καλύπτουν πάγιες ετήσιες ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος, θα πρέπει το κράτος, η πολιτεία να τους μοριοδοτήσει, λόγω εμπειρίας μέσω ΑΣΕΠ.

Αν όμως οι μόνιμοι πυροσβέστες καλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, θα είναι άδικο να στείλουν το λογαριασμό στην ελληνική κοινωνία.

Χιλιάδες νέοι και νέες ψάχνουν απεγνωσμένα μια χαραμάδα φωτός, έστω και για μια πρόσκαιρη ανελαστική εργασία και θα πρέπει, στο όνομα των καιρών που ζούμε, να γίνονται προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, με διαφανή κριτήρια, μακριά από την ομηρία της νεολαίας μας,  με γνώμονα την καλύτερη κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας και πέρα και έξω από βουλευτικές και πολιτικές παρεμβάσεις.

Σε μια ευνομούμενη χώρα, πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ισχύσει στην πράξη η ισονομία, ισοπολιτεία και η δικαιοσύνη των ελλήνων πολιτών.

 

Οι θεσμοί, εμμέσως πλην σαφώς, ζητούν από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, δέσμευση τήρησης των προαπαιτουμένων που θα ψηφιστούν.

Αφ ενός μεν η σημερινή συγκυβέρνηση, αν και θα υπερψηφίσει τα μέτρα, με δηλώσεις του υπουργού εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη θα επανεξετάσει τα προαπαιτούμενα, αφ’ ετέρου δε η ΝΔ θα καταψηφίσει τα μέτρα και θα τα εφαρμόσει, στη λογική της συνέχειας του κράτους και των υπογραφομένων.

Δε χρειάζονται άλλες διαβεβαιώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει, πριν ζητηθούν οι πολιτικές δεσμεύσεις της ΝΔ έχουν προακαταβολικά δοθεί στους γερμανικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς και στο ΔΝΤ, με πιθανό αντάλλαγμα τη διακυβέρνηση της χώρας, την ανάληψη πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μη βιάζεστε, μην σπρώχνεστε, έχει για όλους, όλοι θα πάρετε… λέει ο θυμόσοφοος λαός μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button