Δυστυχώς όχι

Ολοι θυμόμαστε τους αναρχοκομμουνιστές, τους αγανακτισμένους και σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνουν φάσκελα στο κοινοβούλιο και να ωρύονται εν χορώ: “να καεί, να καεί…”

Ολοι θυμόμαστε τους αναρχοκομμουνιστές, τους αγανακτισμένους και σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνουν φάσκελα στο κοινοβούλιο και να ωρύονται εν χορώ: “να καεί, να καεί…”

Σήμερα ως κυβέρνηση αυταπάτης, της πλήρης απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και των αλλοπρόσαλλων πολιτικών κυβερνητικών επιλογών, σε πλήρη αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πρακτικών, ο ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που επένδυσε στο θυμό της ελληνικής κοινωνίας, την προσφορά ελπίδας στο λαό με τις ψεύτικες υποσχέσεις, πιο πολιτικός ψεύτης πεθαίνεις, θερίζει σήμερα τους ανέμους που έσπειρε με τις πρακτικές και τις επιλογές του.

 

Τι περίμεναν τελικά οι συγκυβερνώντες Πάνος Καμμένος – Αλέξης Τσίπρας;

Να σταυρώσουν οι έλληνες τα χέρια τους και να παραμείνουν απαθείς στον καπανέ τους, όταν ξεπουλήθηκε το όνομα, τη γλώσσα και την εθνικοτητα της Μακεδονίας στους σλαβοσκοπιανούς;

Και βεβαίως είναι εύλογο ότι, θα υπάρξουν αντιδράσεις και ξεσηκωμός της κοινωνίας, για ένα τόσο μεγάλο και ευαίσθητο εθνικό θέμα με δραματικές μελλοντικές εξελίξεις για τα εθνικά κυριαρχικά και γεωστρατηιγκά θέματα που μας αφορούν άμεσα.

Οι σκοπιανοί παρά τα κροκοδείλια δάκρυα τους και τις φαινομενικές αντιδράσεις για εσωτερική κατανάλωση και εξωτερική παραπλάνηση, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην από μέρους τους ολοκλήρωση της συμφωνίας, ρίχνοντας το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά για την υλοποίηση της συμφωνίας και με τη βούλα του ελληνικού κοινοβουλίου, με απώτερο σκοπό την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ των αμερικανών και την Ευρωπαϊκή Ενωση των γερμανών.

Η σημερινή συγκυβέρνηση δυστυχώς, δε στάθηκε στο ύψος των εξελίξεων, ήταν πολύ κατώτερη των περιστάσεων και απλά παρακολουθεί, συρρόμενη από τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις εξωγενών κέντρων που καθορίζουν τη μοίρα κρατών και χωρών.

Ο διαμελισμός της Γιουσκοσλαβίας δεν τους έχει διδάξει, δεν τους προβλημάτισε; Δεν τους έκανε πιο επιφυλακτικούς;

Δυστυχώς όχι!

 

Αφού επικαιροποίησαν τα δύσκολα οικονομικά μέτρα για την κοινωνία, επέβαλαν μείωση συντάξεων μεσοσταθμικά στο 18% από 1-1-2019 και μείωση αφορόλόγητου στα 5.800 ευρώ από 1-1-2020, μας δουλεύουν πολιτικά ψιλό γαζί, με το νέο εφυολογημα των αντιμέτρων.

Το ερώτημα είναι αμείλικτο, πολιτικό και όχι ρητορικό: γιατί να προβαίνει η συγκυβέρνηση σε μειώσεις συντάξεων αφορολόγητου, ΦΠΑ και αύξηση φορολογίας, όταν όλη αυτή η επιβάρυνση θα επιστρέψει πίσω σητν κοινωνία των άμεσα θιγομένων;

Είναι δυστυχώς ένας ανύπαρκτος, χωρίς όρια συριζανελικός παραλογισμός, που καταλύει την έννοια της μαθηματικής και οικονομικής επιστήμης, που τετραγωνίζει τον κυκλο και είναι άξιοι για την παραλαβή των χρυσών βατόμουρων από την αμερικανική εταιρεία κινηματογράφου.

 

Και ξαφνικά, επιχειρώντας ν’ αλλάξουν την πολύ καλή ατζέντα των προαπαιτουμένων και της συμφωνίας με τους σλαβοσκοπιανούς, φέρνουν στο προσκήνιο το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας κατά την αναθεώρηση του συντάγματος.

Είναι απολύτως βεβαιότατο, ότι, θα υπάρξουν μεγάλες και επικίνδυνες για τη χώρα μας αντιδράσεις από την εκκλησία και τους έλληνες πολίτες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν και είναι ταυτόσημες ιδέες, η ορθοδοξία και ο ελληνισμός.

Το ότι κάποιοι δηλωμένοι άθεοι κυβερνητικοί, κάποιοι τους ονομάζουν και τους αποκαλούν πολιτικά εχθρούς της ορθόδοξης πίστης μας, δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να προκαλέσουν νέες εθνικές περιπέτειες στη χώρα μας.

Αν θέλουν, ας πάρουν τη γνώμη των ελλήνων πολιτών μέσω δημοψηφίσματος.

Τι δημοκρατικότητατο απο το ν’ αποφασίσει ο λαός.

Ας κατέβουν στις εκλογές με σημαία τη συμφωνια με τους σλαβοσκοπιανούς και το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους.

Ιδού η Ρόδος Αλέξη Τσίπρα, ιδού και το πήδημα, όπως λέει και ο λαός μας.

Είμαι όμως βεβαιότατος ότι, δε θα το τολμήσετε, γιατί θα πάθετε πολιτική συντριβή.

Και η καρέκλα της εξουσίας είναι γλυκιά και απολαυστική οικονομικά, ιδίως για πολλούς άεργους του κοινοβουλίου της παράταξής σας που την κρατούν με νύχια και με δόντια ψηφίζοντας τα πάντα στο κοινοβούλιο.

 

22 απο τις 69 προκηρύξεις της κυβέρνησης για τις θέσεις των ειδικών γραμματέων κρίθηκε απο την τρόϊκα – θεσμούς ως φωτογραφικές και η υπουργός κα Γεροβασίλη έσπευσε άρον – άρον να συμμαζέψει τα ασυμβίβαστα.

Προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και απλά θα συμμορφωθεί στις υποδείξεις των θεσμών.

Εχουν δίκιο, όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι οι προσλήψεις γίνονται με αδιαφνή κριτήρια και μόνο το πολιτικό μέσο είναι ο καθοριστικός παράγοντας σε θέσεις που δεν παιρνούν μέσω ΑΣΕΠ και είναι φωτογραφικές για τα δικά τους παιδιά.

Η γειτόνισσσά μου, η κα Κούλα μου έλεγε, ότι, τίποτε δεν αλλάζει, ούτε με τους αριστερούς, σ’ αυτή τη χώρα και όταν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη είσαι χαμένος από χέρι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button