Σύμπλευσαν με την τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που η καταστολή και το κτύπημα όλων όσων αγωνίζονται είναι στην ημερήσια διάταξη της τρομοκρατικής της, αντιλαϊκής πολιτικής

Σύμπλευσαν με την τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που η καταστολή και το κτύπημα όλων όσων αγωνίζονται είναι στην ημερήσια διάταξη της τρομοκρατικής της, αντιλαϊκής πολιτικής

Ο κ. Μαρκόπουλος αφού σαν «αστυνομικός ρεπόρτερ» αναφέρθηκε στο περιστατικό της σύλληψης των μελών της επιτροπής, κατέληξε στην τοποθέτησή του, ότι μετά την απόφαση του συμβουλίου επικρατείας για την διέλευση του ΤΑΠ, δεν έχουν καμία αξία οι αγώνες των εργαζομένων και των πολιτών της καβάλας και πρέπει να συμμορφωθούν και να εφαρμόσουν την απόφαση του Σ.τ.Ε.. Στην ίδια ακριβώς ρότα κινήθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Χ. Μέτιος.

Ταυτόχρονα με περίσσιο πολιτικό θάρος έφεραν στο Π.Σ και ψήφισαν την προγραμματική σύμβαση  για την κατασκευή ενός υδρευτικού και δύο αρδευτικών έργων στην περιοχή των Τεναγών στα πλαίσια της ονομαζόμενης «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» που ένας από τους χορηγούς των έργων εμφανίζεται να είναι ο ΤΑΠ. Προκαλώντας διπλά τους διωκόμενους αλλά και συνολικά τους αγρότες της περιοχής «πετώντας στην μούρη τα καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Αλήθεια!! Τι μούτρα θα έχουν τώρα να δείξουν στον Λαό της περιοχής, όταν περίπου την ίδια ώρα σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ομόφωνα  αποφάσισε την ακύρωση συμμετοχής του στην προγραμματική σύμβαση και απαίτησε να προχωρήσει η εκτέλεση των έργων με πόρους αποκλειστικά από Ευρωπαϊκά προγράμματα και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων και των απεργών πείνας για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία και τις δικαστικές διώξεις (μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου).

Απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωσή τους εδώ και τώρα! Που δυστυχώς η πλειοψηφία του Π.Σ. την αρνήθηκε.

Οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες για τη συμπεριφορά του πολυεθνικού ενεργειακού κολοσσού, που αξιοποιεί τη συμφωνία που υπέγραψαν οι προηγούμενες και υλοποιεί με απαράμιλλο ζήλο η “πρώτη φορά κατά φαντασία αριστερά”, συμφωνία που έχει σχέση με τους επικίνδυνους για τους λαούς της περιοχής ανταγωνισμούς για το ποια οικονομικά συμφέροντα θα κυριαρχήσουν στο χώρο της Ενέργειας.

Το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, καθώς και όλων εκείνων των Περιφερειακών Συμβούλων που σύμπλευσαν και στήριξαν με την στάση τους τις τρομοκρατικές, αστυνομικές, δικαστικές διώξεις των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

Ο ενωμένος αγώνας εργατών, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών της πόλης και των χωριών μπορεί να χαλάσει τα σχέδια για την όδευση μέσα από τα Τενάγη και γενικά να ανατρέψει συνολικά την πολιτική που πρώτο και μοναδικό μέλημά της έχει την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που γίνεται σε βάρος των λαϊκών αναγκών». 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

     Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

     ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ