Θα τα ζητήσω από τον Κοκκινοσκούφη…

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά με υγεία και χαρά.

Χαμογελάτε γιατί μόνο έτσι θα ξορκίσουμε το κακό από την περιοχή μας.

Προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς και παρά το υποτιθέμενο εορταστικό κλίμα η διάθεση των περισσοτέρων δε λέει να φτιάξει.

Και πώς να γίνει αυτό όταν έρχεται καπάκι και το θέμα της ΣΕΚΑΠ. Ένα εργοστάσιο μας είχε απομείνει να μας θυμίζει αλλοτινές καλές εποχές όταν ο νομός μας κατατάσσονταν στις πρώτες σειρές των βιομηχανικών περιοχών της χώρας.

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά με υγεία και χαρά.

Χαμογελάτε γιατί μόνο έτσι θα ξορκίσουμε το κακό από την περιοχή μας.

Προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς και παρά το υποτιθέμενο εορταστικό κλίμα η διάθεση των περισσοτέρων δε λέει να φτιάξει.

Και πώς να γίνει αυτό όταν έρχεται καπάκι και το θέμα της ΣΕΚΑΠ. Ένα εργοστάσιο μας είχε απομείνει να μας θυμίζει αλλοτινές καλές εποχές όταν ο νομός μας κατατάσσονταν στις πρώτες σειρές των βιομηχανικών περιοχών της χώρας.

Μπορεί η ΣΕΚΑΠ να έχασε κάποιας ποσοστά από την παλιά της αίγλη και δύναμη στην εγχώρια και διεθνή αγορά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έπαψε να χαρακτηρίζεται μια μεγάλη μονάδα με ελπιδοφόρο και πάλι μέλλον για την περιοχή και όχι μόνο.

Ας ευχηθούμε να έχει θετική εξέλιξη για τους 170  εργαζόμενους, τη διοίκηση του εργοστασίου και φυσικά για την περιοχή μας η σημερινή εκδίκαση  στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα ζητά την προσωρινή διαταγή άμεσης άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης  σε βάρος της, δηλαδή του προστίμου των 38 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

 

Παρότι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για περιοριστικά μέτρα αναμένεται σε περίπου δύο μήνες,  στόχος της ΣΕΚΑΠ με την ενέργειά της αυτή είναι άμεση αποκατάσταση της επαπειλούμενης αδυναμίας λειτουργίας-πληρωμών της εταιρείας. Ένα αίτημα πολύ λογικό, όταν μάλιστα ως επιχειρήσει δεν παρουσιάζει ζημίες, είναι κερδοφόρα και το κυριότερο προσφέρει  200 περίπου θέσεις εργασίας σε μια ακριτική και ευαίσθητη περιοχή που φτάνει σχεδόν στα όρια της πλήρους αποβιομηχάνισης. Αν λοιπόν δεν ληφθεί πέρα από τη δικαστική και άμεσα μια πολιτική απόφαση για τη διάσωση του εργοστασίου και η διοίκηση προχωρήσει σε καθεστώς αναγκαστικής πτώχευσης και παύσης πληρωμών τότε θα έχει μπει  η οριστική ταφόπλακα στην περιοχή μας.  Θα μιλούν οι πολιτικοί μας για ανάπτυξη στην Ξάνθη και ευρύτερα στη Θράκη και ουδείς θα τους πιστεύει. Δεν είναι θέμα προσώπων και πολιτικών, δεν έχει να κάνει με Ιβάν Σαββίδη, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι ζήτημα πρωτίστως επιβίωσης της περιοχής και των κατοίκων της. Και γιατί όχι η ΣΕΚΑΠ αποτελεί το γούρι, η σύνδεση του ευτυχές παρελθόντος της βιομηχανικής εποχής του Νομού Ξάνθης με το ποθητό μέλλον της και πάλι βιομηχανικής ανάπτυξης της περιοχής. Αν σταματήσει να δουλεύει και αυτό το γρανάζι της μηχανής τότε αλίμονο μας. Για αυτό άρχοντες και φορείς της Ξάνθης αυτή τη φορά κινητοποιηθείτε και αντιδράστε πιο δυναμικά. Χάσαμε που χάσαμε τα συνεταιριστικά μη χάσουμε και τη ΣΕΚΑΠ, γιατί κάποιων τα κόκκαλα θα συνεχίζουν να τρίζουν!

Αυτά τα ολίγα με τα στενάχωρα και τα μελαγχολικά και παρά τη διαπίστωση που κάνει τα τελευταία χρόνια ο κόσμος, το γνωστό πλέον κάθε πέρσι και καλύτερα., η στήλη αμέσως αλλάζει διάθεση και κλίμα.  Δε θέλει να τη βρει ο καινούριος χρόνος απαισιόδοξη και συννεφιασμένη. Άλλωστε δε λένε καλομελέτα και έρχεται και όταν μάλιστα υπάρχει και  ο Άγιος Βασίλης ο Κοκκινοσκούφης να με ακούσει έστω και πλατωνικά γιατί να μην αισιοδοξώ.

Άλλωστε από ποιον να ζητήσεις βοήθεια στο πρόβλημά σου….;

Από τους πολιτικούς, από τον τοπικό σου βουλευτή, από το δήμαρχο;

Αφήστε που δηλώνουν τέρμα τα ρουσφέτια και τέρμα και οι παχιές αγελάδες …

Εκείνοι έχουν τα δικά τους ζόρια, προσπαθούν να κάνουν το κράτος να λειτουργήσει και τους δήμους να ορθοποδήσουν …Επί ποδός όλοι τους, αγχωμένοι και μπερδεμένοι στα δικά τους ζόρια. Για αυτό πού καιρός για μας…..αν και θα μας πουν ότι δουλεύουν και πασχίζουν για το καλό μας.

Αχ δε θέλω άλλο να σκέφτονται και να νοιάζονται για το δικό μου καλό, γιατί είδαμε τα χαϊρια τους. Μόνο εγώ ξέρω πώς έστρωσα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο εγώ αλλά και η γειτόνισσά μου.Με καθόλου δώρο και μειωμένο το μισθό από τις κρατήσεις άντε εσύ να καλύψεις τις υποχρεώσεις των ημερών. Και όσο για το πολυπόθητο ταξιδάκι που ήθελε να κάνει η ξαδέλφη στον Παρνασσό, της κόπηκε η όρεξη όταν είδε την τιμή της βενζίνης να χοροπηδά προς τα πάνω.

 

Σε ποιον να πω τον πόνο μου δηλαδή και ποιος να με βοηθήσει;

-Θα σου πω εγώ, μου είπε ο τρίχρονος μπόμπιρας της κολλητής μου.

-Να γράψεις γράμμα στον Αϊ Βασίλη να σου φέρει αυτά που θέλεις…

Και επειδή από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, αλλά και πολλά άλλα, αποφάσισα και εγώ να επιστρέψω στα παιδικά μου χρόνια….

Αποφάσισα να γίνω παιδί και να θυμηθώ πόσο πολύ πίστευα στην ύπαρξη του Κοκκινοσκούφη με την πλούσια άσπρη γενειάδα  και την φουσκωτή κοιλιά ….

Αφού κανείς δε με βοηθά και από κανέναν δεν εισακούγομαι, εννοείται από αυτούς που κρατούν τις τύχες των ανθρώπων στα χέρια τους, είπα να ζητήσω βοήθεια από τον Άη Βασίλη…..

Γιατί να φέρνει δώρα μόνο στα παιδιά….;

Και εγώ μεγάλο παιδί είμαι για αυτό και περιμένω να ανταποκριθεί θετικά στην έκκλησή μου…..

Θέλοντας να διώξω από πάνω μου  αυτή την περίεργη αρνητική διάθεση χωρίς χαπάκια και συνεδρίες με ψυχαναλυτές και ψυχολόγους, κάθισα και έγραψα ένα γράμμα δικό μου, κατά δικό μου και όχι όπως έκανα άλλες χρονιές σε συνεργασία με τα παιδιά μου, στον Άη Βασίλη  και του ζήτησα να  μια σειρά από δωράκια, μικρά και μεγάλα. Πέρα από την υγεία, την αγάπη και την ευημερία, το θερμοπαρακάλεσα να δώσει φώτιση στους δανειστές και να αντιληφθούν ότι τα χρωστούμενα τους τα δώσαμε πίσω και με το παραπάνω και να μην τολμήσουν το 2018 να μιλήσουν για τέταρτο μνημόνιο ούτε ως ανέκδοτο…

 Του ζήτησα προσφέρει σε συσκευασία δώρου την Ελλάδα ως βιντεοπαιχνίδι για το play station τους… Να το βάζουν και να μεταφέρονται σε μια εικονική πραγματικά και να παίρνουν μαθήματα από τον ελληνικό λαό, έτσι για να τελειώνουμε.

Και να μας αφήσουν στην ησυχία μας και στη δική μας αληθινή και σκληρή ζωή.

Αφού έχουμε γίνει που έχουμε γίνει πιόνια στα σχέδιά τους, ας τα δούμε και ως παιχνίδι μήπως και αλλάξει κάτι.

-Καλέ μου Άγιε Βασίλη, βάλε μυαλό στην κυβέρνηση και στους πολιτικούς μας..Ας σοβαρευτούν επιτέλους και ας αφήσουν τα παιχνίδια.

Και αν τους αρέσουν, τουλάχιστον στείλε τους κούκλες και αυτοκινητάκια και όχι εμάς  τους ανθρώπους….Πατίνι μας έχουν κάνει ….

 

Ας ελπίσουμε ότι ο Κοκκινοσκούφης θα διαβάσει και το  γράμμα μου  και θα εκπληρώσει μέρος των επιθυμιών μου….

Άλλωστε δε ζητώ υλικά αγαθά, αλλά ηθικά… Αν και τα τελευταία έχουν γίνει δυσεύρετα εδώ και χρόνια…

Ας νιώσουμε λίγο το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και ποιος ξέρει ίσως και να καταφέρουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία την έλευση του 2018.

Το εορταστικό κλίμα όπως θα διαπιστώσατε και εσείς έχει κλείνει για τα καλά τούτη τη στήλη για σήμερα και μέχρι τη νέα χρονιά.

Ως δια μαγείας έσβησαν όλα τα άσχημα, τα προβληματικά και τα περίεργα, τα βασανιστικά, η γκρίνια και η μιζέρια.

Δε βλέπω, δεν ακούω, δε μυρίζω τίποτε, παρά μόνο αυτά που με κάνουν να νιώθω παιδί. Λίγες μέρες απομένουν για να μας τελειώσουν και οι πιο χαρούμενες γιορτές του χρόνου, οπότε λέω να παραμείνω στο πνεύμα των ημερών.

Αν και οι προσπάθειες που καταβάλω βέβαια είναι μεγάλες, καθώς μια δημοσιογραφική πένα δύσκολα αντιστέκεται στα θέματα της επικαιρότητας και όσα απασχολούν τον πολίτη, αλλά είπαμε μόνο με χαμόγελο και θετική σκέψη θα ξορκίσουμε το κακό και θα υποδεχτούμε τούτη τη φορά κάτι καλό…

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button