Μα τόσο πολιτικά ανιστόρητοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην εξεύρεση λύσης στο σκοπιανό πρόβλημα;

 

 

Οδευόντας σταθερά σε μια συμφωνία με τους όρους των σκοπιανών, γερμανών και Ηνωμένων Πολιτειών, ξαναξεκινά το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλαγής της πολιτικής συριζαϊκής ατζέντας με τη συνεδρίαση της βουλής για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

 

 

Οδευόντας σταθερά σε μια συμφωνία με τους όρους των σκοπιανών, γερμανών και Ηνωμένων Πολιτειών, ξαναξεκινά το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλαγής της πολιτικής συριζαϊκής ατζέντας με τη συνεδρίαση της βουλής για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

Θα δούμε και θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλλους και εθνικής ανάτασης, με ανάλογες συζητήσεις, από τα του διαστήματος της δικαιοσύνης, των τουρκικών προκλήσεων, της έξαρσης του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους σκοπιανούς, και της ίσως, αιφνιδιαστικής διαδικασίας των εκλογών από τους μετρ του είδους.

Το ερώτημα είναι γιατί τόση πρεμούρα, γιατί τόσο υπερβάλλον ζήλος, υπέρ του δέοντος, γιατί η ισχυρή Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει στους όρους των αδύνατων σκοπιανών.

Ο Θουκυδίδης γράφει: ο δυνατός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος παραχωρεί ότι του υπαγορεύει η αδυναμία του.

Μα τόσο πολιτικά ανιστόρητοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην εξεύρεση λύσης στο σκοπιανό πρόβλημα;

 

Παρακολουθώντας προσεχτικά τις επικοινωνιακές ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών εύκολα διαπιστώνεται ότι, όλα τα τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, πλην του ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, μας επιβάλλουν έντεχνα την αποδοχή της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στους σκοπιανούς, τη συνέχιση των μέτρων λιτότητας και φτωχοποίησης της κοινωνίας μας, την παρέλαση των γκέί στη Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη την ημέρα μνήμης του ποντιακού ελληνισμού χτυπώντας στο υποσυνείδητο των πολιτών με το συνεχή βομβαρδισμό των καλοσχεδιασμένων ειδήσεων.

 

Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο κτίριο του Συμβουλίου Επικρατείας έχει πυροδοτήσει την ένταση στο πολιτικό κλίμα.

Ο συμβολισμός της καταδρομικής επίθεσης, οι καταστροφές που ακολούθησαν, η ατιμωρησία τους, η απλή καταγραφή των γεγονότων και οι ήπιες κυβερνητικές δηλώσεις μπροστά στο φαινόμενο “Ρουβίκωνας” τείνουν να γίνουν καθεστώς.

Η ομολογία του Γιάννη Δραγασάκη για “δικά μας παιδιά” τους δίνουν το δικαίωμα να κινούνται, να δρουν και να καταστρέφουν περιουσίες εκ του ασφαλούς.

Η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από τη συνεχιζόμενη έξαρση της εγκληματικότητας και οι ρουβίκωνες, δίκην απόδοσης δικαιοσύνης, δρουν ανενόχλητοι, προκαλούν την κοινωνία και τους κρατικούς μηχανισμούς και γελοιοποιούν τις δυνάμεις ασφαλείας με την ανάρτηση σε ιστοσελίδες των καταδρομικών επιθέσεών τους.

Οποιος ή όποιοι δε θέλουν ή δεν μπορούν να πατάξουν εν τη γενέσει τους ανάλογα φαινόμενα, απλά ή παραιτούνται ή τους στέλνουν στα σπίτια τους.

 

Το σήριαλ με τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει φραστικά , με ανόητες πολιτικές αποφάσεις (παραχώρηση άδειας στους γκέϊ να διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού) και με την προσωπική παρουσία του, σε ένα καζάνι που έβραζε, σε μια πόλη, σε μια κοινωνία, σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση των όσων βίωσαν και βιώνουν μέχρι και σήμερα θεωρώντας, ίσως, κάποιοι, ότι, τους προκαλεί, τους εμπαίζει, και τους προσβάλει πολιτικά, ηθικά, συναισθηματικά.

 

Απερρίφθη και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των δυο ελλήνων στρατιωτικών.

Ισως, όσο απορρίπτονται τα αιτήματα έκδοσής τους, κατά τους τούρκους, πραξικοπηματιών, από τη δικαιοσύνη, οι έλληνες στρατιωτικοί θα παραμένουν έγκλειστοι στα λευκά κελιά των φυλακών υψίστης ασφαλείας, ως εγκληματίες.

Ας αναλογιστούν οι κυβερνώντες το δράμα που ζουν οι δύο στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους και ας βρουν λύση για την επιστροφή τους στη χώρα μας.

Αρκετά τράβηξε το συγκυβερνητικό επικοινωνιακό σήριαλ της αποφυλάκισής τους, που δυστυχώς για τα δύο παιδιά μας, συνεχίζεται χωρίς φως στο τούνελ στο άμεσο μέλλον!!!

Ο λαός μας λέει, ότι, η φωτιά καίει, όπου πέσει!

 

Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ (πλην του ΑΡΤ) ασχολούνται με τα του Μπουτάρη, θεωρώντας ότι, οι ακροδεξιοί, οι πατριδοκάπηλοι και οι ομοφοβικοί, με την πράξη τους στρέφονται κατά της δημοκρατίας και του πολιτεύματός μας.

Η καταδρομική επίθεση στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, η συνεχιζόμενη για 82 ημέρες κράτηση στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών των δύο στρατιωτικών και η εκφοβιστική ανάρτηση σε ιστότοπο από το Ρουβίκωνα εναντίον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι σύντομα θα τα πούμε κατά πρόσωπο, εναντίον ποίων στρέφονται και ποιος ο συμβολισμός τους;

Μην ασχολείστε με το δέντρο και αφήνετε να καταστρέφεται το δάσος στη λογική των μικροπολιτικών αντιλήψεων, ιδεολογικών ιδεοληψιών και την αύξηση του ζωτικού πολιτικού χώρου, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα βομβαρδισμού ειδήσεων από τους μετρ του είδους, έπαψαν να έχουν απήχηση στην κοινωνία.

Η καθημερινότητα των νοικοκυριών, η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η ανεργία, η ασφάλεια του πολίτη, τα εθνικά θέματα και ο τρόπος διαχείρισής τους, θ’ αποτελέσουν το διακύβευμα  των εκλογών και το συγκρουσιακό πεδίο πολιτικής εξουσιαστικής εκλογικής διαμάχης, χωρίς οι συγκυβερνώντες να έχουν όπλα στη φαρέτρα τους.

 

ΦO πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε ομιλία του στο κοινοβούλιο, ανέφερε, ότι, από την εποχή του Ευάγγελου Αβέρωφ, όσοι έλληνες φοιτητές φοιτούσαν στα πανεπιστήμια των Σκοπίων, ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Αν η πληροφορία είναι πραγματική, σημαίνει ότι, η ελληνική πλευρά ζούσε στον πολτικογεωστρατηγικό νιρβάνα της όταν οι σκοπιανοί καλλιεργούσαν με συνέπεια το γνωστό: “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

Αυτοί τους κοντόφθαλμους ωχαδελφισμούς και τις επιλογές, τότε μέχρι και σήμερα, πληρώνουμε πολύ ακριβά, συρρόμενοι πίσω από τις επιθυμίες και απαιτήσεις των σκοπιανών και κέντρων εντός και εκτός της Ελλάδας που από την εποχή του Τίτλο επιβουλεύονται εδάφη της χώρας μας με μακροχρόνιες σταθερές πολιτικές προσεγγίσεις, φθάνοντας και οδηγώντας μας, οικειοθελώς να παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία για να λυθεί το πρόβλημα της δυνατής Ελλάδας, της ηγέτιδας δύναμης των βαλκανίων, της Ελλάδας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ και της νομισματικής ένωσης, της χώρας του ευρώ, με την αδύναμη δημοκρατία των σκοπίων σε όλα τα επίπεδα, εκτός της διπλωματίας και της σταθερότητας στο στόχο ίσως, της δημοκρατίας της Μακεδονίας του Αιγαίου με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.

 

Μας έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας, ως προεκλογική αντιπολίτευση, ότι θα σχίσει τα μνημόνια και θα τα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο, αν ο λαός του δώσει με την ψήφο του τη διακυβέρνηση της χώρας.

3,5 χρόνια μετά, τα μνημόνια συνεχίζονται και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο βαρβαρότατο μνημόνιο.

Σήμερα, μας κάνει λόγο και αναφορά για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, όταν υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα από 1-1-2019 για μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων 18% και από 1-1-2020 για μείωση του αφορολόγητου στις 5.500 ευρώ.

Από τον Αύγουστο του 2018 θα προηγηθεί επικαιροποίηση και ψήφιση των νέων προαπαιτουμένων, η έξοδος υπό όρους και αστερίσκους σημαίνει απλά ότι, οι ευρωπαίοι θα πετύχουν το ζητούμενο της μη χρηματοδότησης της χώρας μας, η οποία θα αναγκαστεί να προσφύγει σε δανεισμό στις αδηφάγες αγορές με επιτόκια υψηλά για την οικονομία μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

 

Το πολιτικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ: εμείς μεν ψηφίσαμε τα μέτρα που δεν θα τα εφαρμόσουμε στο σύνολό τους, η ΝΔ δεν τα ψήφισε αλλά θα τα εφαρμόσει καλά κρατεί.

Οι εκλογές θα γίνουν λίγο μετά την “καθαρή έξοδο” μας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, εν μέσω προσωρινών πανηγυρισμών, εικονικής ευθυμίας, επικοινωνιακού βομβαρδισμού ψευδών πολιτικών ειδήσεων από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, αν και γνωρίζουν οι συριζαίοι ότι, θα χάσουν τις εκλογές, θα υποστούν όμως όχι τραγική ήττα, πιστεύοντας ότι, η νέα κυβέρνηση θα έχει απέναντί της τη φτωχοποιημένη κοινωνία, την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ευελπιστούν ότι θα ανακάμψουν με τα γνωστά ΟΧΙ σε όλα και θα επανεκλεγούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας, την κοινωνία, τα νοικοκυριά.

 

Σύσσωμα και σύψυχα τα κόμματα έσπευσαν με δηλώσεις τους να καταδικάσουν τον ξυλοδαρμό, έστωκ αι καθ’ υπερβολή, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Το όλο συμβάν έγινε κατά την ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού στη συμπρωτεύουσα, αφού ο ίδιος ο Μπουτάρης είχε πυροδοτήσει το κλίμα με δηλώσεις του και ενέργειές του.

Η δήλωσή του σε ξένο μέσο μαζικής ενημέρωσης, ότι, “χέστηκα αν ο Κεμάλ έσφαξε έλληνες ή αλλους”, η άδεια για συγκέντρωση των γκέϊ την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και η παρουσία του στη συγκέντρωση των ποντίων, ήταν η γενεσιουργός αιτία των επεισοδίων και κανείς δεν είχε το πολιτικό θάρρος και σθένος να καταδικάσει και να ελέγξει πειθαρχικά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button