Μία Εικόνα 3 Ερωτήματα – Μυριόστομη απάντηση από νεολαία, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους της Ξάνθης

Πλημμύρισε στις 12 Μαΐου 2018 η Πλατεία Δημοκρατίας της Ξάνθης από το κέντρο της μέχρι το θεατράκι του Δήμου, τους διαδρόμους και την οδό Μ. Βόγδου με εικόνες, ήχους, χρώματα, με δύο λόγια από Ειρήνη.

Πλημμύρισε στις 12 Μαΐου 2018 η Πλατεία Δημοκρατίας της Ξάνθης από το κέντρο της μέχρι το θεατράκι του Δήμου, τους διαδρόμους και την οδό Μ. Βόγδου με εικόνες, ήχους, χρώματα, με δύο λόγια από Ειρήνη.

 Από πολύ νωρίς το πρωί σε μία ηλιόλουστη ημέρα τα έργα των παιδιών των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης στόλισαν τα ταμπλό (που αποδείχτηκαν πολύ λίγα), τους τοίχους του Δημαρχείου, την περίφραξη του θεάτρου. Ήταν όλα τους αξιοθαύμαστα είτε ήταν ζωγραφιές γεμάτες φαντασία, είτε χειροτεχνίες όπως αυτή του Δημοτικού Σχολείου Αβάτου ή και πιο προχωρημένες ιδέες σαν το τετράπτυχο και το καρτούν του Δημοτικού του Ευμοίρου.

 Οι διοργανωτές, η Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης και ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης εκπροσωπήθηκαν από πολυμελείς αντιπροσωπείες και τους προέδρους τους Γιώργο Κολλάρο και Δημήτρη Ντούμο και ευχαρίστησαν τα σχολεία, τους δασκάλους, τους γονείς και προπάντων τους μικρούς μαθητές και υποσχέθηκαν ότι στο μέλλον η κοινή προσπάθεια θα αγγίξει ακόμη υψηλότερες στάθμες.

 Εντυπωσιακή ήταν η παράσταση Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου (σκηνοθεσία Σταύρος Ράικος, μουσική επιμέλεια Ξανθίππη Αναστασιάδου, χορογραφίες Βασιλεία Καρτσίδου, κοστούμια Ελένη Παπαδοπούλου) από τους μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας.

 Ευχάριστη έκπληξη η διπλή εμφάνιση (στην Πλατεία και στο Θεατράκι) των μαθητών του Φώτη Κοντού με τα φλάουτα και τα άλλα όργανά της σε σκοπούς γεμάτους από το ιδανικό της Ειρήνης.

 Ένατο Δημοτικό, δέκατο όγδοο και το Δημοτικό σχολείο του Αβάτου, εκτός από τα έργα των χεριών τους έφεραν μπροστά στα μάτια των εκατοντάδων θεατών δρώμενα με τη γλώσσα του σώματος και την ανάγνωση κειμένων. Η δασκάλα τους Αλεξάνδρα Χριστοφιλέα πρέπει να αισθάνεται πολύ ευτυχισμένη για το αποτέλεσμα.

 Θαυμασμό προκάλεσε σε όλους μικρός μαθητής του 13ου Δημοτικού που τραγούδησε για την Ειρήνη σε στίχους και μουσική δική του.

 Ο ποιητής Θανάσης Μουσόπουλος απάγγειλε ένα ποίημα του αείμνηστου Στέφανου Ιωαννίδη αλλά και ένα δικό του (ακούστηκε για πρώτη φορά) με στίχους που έγραψε απ’ αφορμή την ενέργεια μαθητών του 8ου Γυμνασίου στο Δροσερό να παραδώσουν χωρίς δισταγμό πορτοφόλι που βρήκαν. Η αξιέπαινη αυτή ενέργεια βρήκε μιμητή στο πρόσωπο μαθητή του 3ου Γυμνασίου και ο Θανάσης Μουσόπουλος το αφιέρωσε και σ’ αυτόν.

 Οι διοργανωτές κατά την τετράωρη διάρκεια της εκδήλωσης προχώρησαν επίσης στη συλλογή τροφίμων και άλλων αγαθών για τους πρόσφυγες.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button