Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 21/4 με μικροφωνική στην Κεντρική Πλατεία από τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, τσαλακώνοντας την εικόνα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ η οποία έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλόπ και χημικά στη διαδήλωση που πραγματοποιούσαν την Δευτέρα 16/4 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και εργατικά σωματεία ενάντια στην πρόσφατη επέμβαση στη Συρία στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω των νατοϊκών βάσεων.

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 21/4 με μικροφωνική στην Κεντρική Πλατεία από τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, τσαλακώνοντας την εικόνα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανελ η οποία έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλόπ και χημικά στη διαδήλωση που πραγματοποιούσαν την Δευτέρα 16/4 φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και εργατικά σωματεία ενάντια στην πρόσφατη επέμβαση στη Συρία στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω των νατοϊκών βάσεων. Τα μέλη των συλλόγων μάζεψαν υπογραφές από την τοπική κοινωνία με αίτημα της άμεση αθώωση των δύο φοιτητών που δικάζονται με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες την Τετάρτη 25/4. Οι περισσότεροι νέοι και όχι μόνο ανταποκρίνονταν  βάζοντας την υπογραφή τους. Συνολικά μέσα σε 2 ώρες μαζεύτηκαν περίπου 100 υπογραφές.

Συγκεκριμένα η απόφαση που στηρίζουν οι 2 σύλλογοι αναφέρει τα εξής:

Οι φοιτητές σε όλη την Ελλάδα απάντησαν στο κλίμα εφησυχασμού που η Κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ καλλιεργεί ,την ώρα που μπλέκει την χώρα στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Στην Αθήνα  οι φοιτητές και οι μαθητές έστειλαν μαχητική απάντηση πετώντας αυγά έξω από τις σιδηρόφρακτες πρεσβείες των ΗΠΑ-Αγγλία-Γαλλία και στα γραφεία της ΕΕ.  Καταγγέλλουμε τη Κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ που έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με γκλόπ και χημικά ενάντια στους φοιτητές και στους μαθητές, για να φυλάξει το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην Προέδρου των ΗΠΑ που διέταξε τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ,δείχνοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο που έχει αναλάβει να ξεπλύνει  τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Είναι αδίστακτοι!

Αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης επίθεσης ήταν οι προσαγωγές δυο σπουδαστών και ο τραυματισμός 6 φοιτητών.

Τους ενοχλούν οι φωνές των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στον πόλεμο και στην  εμπλοκή της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η τρομοκρατία δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει! Οι φοιτητές δεν θα κάτσουν στα αυγά τους. Θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά και αποφασιστικά την ενημέρωση, την δράση , την συζήτηση, την διεκδίκηση ώστε να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.

Αυτή τη στιγμή οι 2 συμφοιτητές μας έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι ενώ δικάζονται με ανυπόστατες κατηγορίες την Τετάρτη 25/4.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία!
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη Χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να απαλλαγούν οι 2 συνάδελφοί μας από τις ανυπόστατες κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι

 

Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι και δεν καθόμαστε στα αυγά μας.

Τώρα θα ακουστεί η δικιά μας φωνή!