Προσπαθούν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, να διακαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα λάθη τους να μας τα σερβίρουν ως επιτυχία, και τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, ως εφαρμόσιμες μετεκλογικές πολιτικές

Προσπαθούν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, να διακαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα λάθη τους να μας τα σερβίρουν ως επιτυχία, και τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, ως εφαρμόσιμες μετεκλογικές πολιτικές.

Προσπαθούν, οι του ΣΥΡΙΖΑ, να διακαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τα λάθη τους να μας τα σερβίρουν ως επιτυχία, και τις προεκλογικές τους εξαγγελίες, ως εφαρμόσιμες μετεκλογικές πολιτικές.

Μας έφεραν το τρίτο μνημόνιο, ξεχνώντας τις εξαγγελίες του π προγράμματος Θεσσαλονίκης, επί επτά μήνες εξουσίας φάνηκαν πολύ λίγοι να κυβερνήσουν και να δώσουν προοπτική στην ελληνική οικονομία και στα ελληνικά νοικοκυριά, η ανεργία δε μειώνεται αντιθετα αυξάνεται παρά το ότι βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο, και ο λόγους τους εξακολουθεί να παραμένει αντιπολιτευτικός αν και είναι το κόμμα που κυβερνά τη χώρα.

Ερχονται σήμερα, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με προεκλογικές εξαγγελίες που από την επομένη των εκλογών θα ξεχαστούν στα υγρά και ανήλια υπόγεια της πολιτικής λησμονιάς και μας ζητούν να τους εμπιστευθούμε, να τους δώσουμε την ψήφο μας νέα εντολή διακυβέρνησης της χώρας.

Πήρατε την εντολή του ελληνικού λαού κ. Τσίπρα και την επιστρέψατε μετά από επτά μήνες στον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας, κλείσατε τη βουλή και προκηρύξατε εκλογές για να επανεκλεγείτε εκ νέου πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις σας κ. Τσίπρα ότι, από τις 13 Ιουλίου είχατε πάρει την απόφαση να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές, αφήνουν  κάποιες σκιές, αν  η κυβέρνηση “έπεσε” εκ των έσω, το ότι θα συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, ίσως αφήνει αμφιβολίες αν στόχος είναι η επαναπρωθυπουργοποίηση σας η όπως υποστηρίζει ο κ. Μεϊμαράκης, είναι η δραπέτευση σας από την πολιτική μέγγενη του μνημονίου και των προαπαιτούμενων που σεις και η κυβέρνηση σας συμφωνήσατε, υπογράψατε και πρέπει να εφαρμόσετε.

Άλλο ανεύθυνες και χωρίς κόστος αντιπολιτευτικές εξαγγελίες και άλλο υπεύθυνες και κοστοβόρες κυβερνητικές αποφάσεις.

 

Η ίδρυση μιας επιχείρησης στη χώρα μας εξακολουθεί ν’ αποτελεί γολγοθά για τον υποψήφιο επενδυτή και η γάγγραινα της γραφειοκρατίας θέτει συνεχή εμπόδια στην υλοποίησή της.

Τα θρυλούμενα φάστ τρακ είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Δεν έχει εντοπιστεί από τους κυβερνώντες το πρόβλημα της επιχειρησιακής ανάπτυξης της χώρας και προσπαθούν να το λύσουν επιδερμικά, με ανούσια εφυολογήματα και όχι στη ρίζα του κακού, είτε κόπτοντας τον ομφάλιο λώρο, είτε κόπτοντας το γόρδιο δεσμό, άπαξ δια παντός.

Η φορολόγηση των επιχειρήσεων που φθάνει και 50% του τζίρου, η διαρκής αλλαγή των φορολογικών νόμων και η υπάρχουσα οικονομική αστάθεια δεν είναι ευνοϊκοί παράγοντες για τον κάθε έλληνα ή ξένο επενδυτή, να πάρει το ελληνικό ρίσκο της ελληνικής οικονομίας.

Οσο υπάρχουν αποτρεπτικοί παράγοντες για την ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων η χώρα δεν μπορεί να ανακάμψει.

 

Δημοκρατική συμπαράταξη είναι ο τίτλος του νέου κόμματος συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Στη λογική του πρέπει να μπούμε στη βουλή και να εκλεγούμε στις προσεχείς εκλογές, της κας προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θεοδωρόπουλου, επήλθε η συμφωνία συνεργασίας.

Οι ΔΗΜΑΡίτες ξέχασαν όλα όσα συνέβησαν με την τροκομματική κυβέρνηση και τον μετέπειτα καταποντισμό τους στις εκλογές του 2015.

Ποιοι θα στηρίξουν την όλη προσπάθεια συνεργασίας είναι το μεγάλο ζητούμενο.

Η κα Φώφη Γεννηματά εξαφάνισε από το πολιτικό προσκήνιο των εκλογών της 20 Σεπτεμβρίου το πάλαι ποτέ μεγάλο ΠΑΣΟΚ, όπως και ο προκάτοχος της Ευάγγελος Βενιζέλος στις ευρωεκλογές του 2014 με την Ελιά και θα τρίζουν τα κόκαλα του ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές τους, στον πολιτικό χάρτη της χώρας.

 

Θυμόμαστε όλοι του πύρινους αντιμνημονιακούς λόγους των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου και στη στροφή των 180 μοιρών που πήραν με τη μνημονιακή κολωτούμπα.

Το αφήγημα των εκλογών του Ιανουαρίου ξεθώριασε και οι μνημονιακές υπογραφές αποτελούν βαρίδια που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών θα τους θέσουν εκτός κοινοβουλίου.

Οι έλληνες ψηφοφόροι θέλουν καθαρές, ξεκάθαρες και κρυστάλλινες θέσεις για την επόμενη μέρα των εκλογών και δεν εμπιστεύονται όλους και όσους μεταλλάσσονται πολιτικά, όσους αλλάζουν τις πολιτικές τους διαφοροποιούνται από τις προεκλογικές εξαγγελίες. 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button