Ω καιροί, ω ήθη!!!

Αντί η συγκυβέρνηση να σταματήσει τη διαπραγμάτευση επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αδιάλλακτη στάση των σκοπιανών ηγετών, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις που αναδεικνύουν το πρόβλημα.

Αντί η συγκυβέρνηση να σταματήσει τη διαπραγμάτευση επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αδιάλλακτη στάση των σκοπιανών ηγετών, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για δηλώσεις που αναδεικνύουν το πρόβλημα.

Οι συνεχείς δηλώσεις των σκοπιανών που δε συμφωνούν με την ονομασία για όλες τις χρήσεις (ergo ommes) η άρνηση τους για απαλοιφή των αλυτρωτικών βλέψεων προς τη χώρα μας από το σύνταγμά  τους και η αλλαγή ταυτότητας, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε λύση του ελληνοσκοπιανού προβλήματος, εκτός και αν η ελληνική πλευρά, στη λογική της άμεσης λύσης και των πιθανών, ίσως, πιέσεων από κέντρα του εξωτερικού, συμφωνήσει με τις θέσεις των σκοπιανών, όπως συμβαίνει με τις απαιτήσεις των δανειστών και εταίρων και συμφωνήσει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

O tempora, o mores! Θ’ αναφωνούσε και σήμερα ο μεγάλος λατινος ρήτορας Κικέρων.

Ω καιροί, ω ήθη!!!

 

Στο κοινόχρηστο ρεύμα των πολυκατοικιών, παράνομα, χρεώνεται εισφορά ΕΡΤ.

Οι διαχειριστές θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα τη διαγραφή της χρέωσης από τη ΔΕΗ και επιστροφή των ποσών που έχουν καταβάλει υπέρ της ΕΡΤ.

-Στο κοινόχρηστο νερό η ΔΕΥΑΞ χρεώνει και χρήση υπονόμου.

Ας μας απαντήσει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ για τη χρέση του υπονόμου του κοινόχρηστου νερού.

Που στηρίζεται η χρέωση;

-Γνωστό μικροβιολογικό εργαστήριο της πόλης μας επιβάλει χαράτσι 5 ευρώ στους ασφαλισμένους σε κάθε μικροβιολογική εξέταση των ασφαλιστικών  ταμείων.

Είναι νόμιμη η χρέωση;

Ας μας απαντήσει ο σύλλογός τους.

 

Η Κατρουγκαλιάδα καλά κρατεί, ζει και βασιλεύει.

Οι μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι στην ημερήσια συριζανελική διάταξη, οι μειώσεις του αφορολόγητου στις 5.500 ευρώ είναι προ των πυλών (κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο χρόνος είναι συνάρτηση με τη λύση του σκοπιανού) και ο υπουργός κ. Τσακαλώτος εξακολουθεί, παρά τις επίσημες δηλώσεις του να μην παραιτείται, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός εθνικής άμυνας εκπλειστηριάζουν την περιουσία των ελλήνων, ηλεκτρονικά, αν και “έκοβαν φλέβες” ως αντιπολίτευση για “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”, σήμερα συναινούν στις απαιτήσεις των αδηφάγων αγορών και των “κορακιών” των funds, ώστε ν’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιουσίας της ελληνικής κοινωνίας, έναντι πινακίου φακής.

Ολες σχεδόν οι κοινωνικές παραγωγικές τάξεις έχουν αφεθεί στο έλεος της αδιαφορίας και στη “μεγαλοσύνη και συμπόνια” των αγορών, έχουν ανοίξει όλα τα εθνικά μέτωπα, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα και ικανότητα να τα διαχειριστούν προς όφελος της χώρας μας και σήμερα μπροστά στη δίνη των προβλημάτων που επιχειρούν να μας καταπιούν, δε ζητούν από τα πολιτικά κόμματα συναίνεση και εθνική συνεννόηση αλλά πολιτικά συνενοχή.

 

Σε κακά χάλια το οδικό δίκτυο του Νομού μας, μια συνεχή πηγή κινδύνων και ατυχημάτων, δε συντηρείται όπως θα έπρεπε, αν και πληρώνουμε κάθε χρόνο ένα τσουχτερό χαράτσι για τέλη κυκλοφορίας.

Η Εγνατία οδός δε βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς δρόμους, αν και τα διόδια είναι υπέρογκα, μειώνοντας τα πενιχρά εισοδήματα των πολιτών της χώρας μας.

Οι ξένες νταλίκες δε χρησιμοποιούν υποχρεωτικά την Εγνατία οδό, αλλά για λόγους οικονομίας περνούν από το ασυντήρητο επαρχιακό δίκτυο μέσω Πόρτο Λάγος, καταστρέφοντάς το.

Κάποιοι από τους γνωστούς – αγνώστους, ανευθυνοϋπεύθυνους, ας δώσουν λύσεις στα προβλήματα του οδικού δικτύου του νομού μας. Καιρός είιναι να ασχοληθούν και με κάποια από τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Ας βγουν έξω από το “χρυσό κλουβί” τους και ας δικαιώσουν την ύπαρξή τους και την εμπιστοσύνη εκλογής τους από τους κατοίκους.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button