Στο πλαίσιο της υλοποίησης του  ΕΡΓΟΥ «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017 ΕΩΣ ΚΑΙ 2019» που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέσω των αναδόχων του έργου, πραγματοποιήθηκε στις 12-4-2018  αεροψεκασμός για την καταπολέμηση κουνουπιών με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας σε 14.000 στρέμματα υδάτινης επιφάνειας σε όλη την παραλιακή ζώνη της Π.Ε. Ξάνθης.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του  ΕΡΓΟΥ «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017 ΕΩΣ ΚΑΙ 2019» που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης μέσω των αναδόχων του έργου, πραγματοποιήθηκε στις 12-4-2018  αεροψεκασμός για την καταπολέμηση κουνουπιών με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας σε 14.000 στρέμματα υδάτινης επιφάνειας σε όλη την παραλιακή ζώνη της Π.Ε. Ξάνθης. Οι επίγειες δράσεις καταπολέμησης έχουν ξεκινήσει από τις 2-4-2018 και ήδη επιχειρούν στο πεδίο 6συνεργεία καθημερινά.

            Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες (υγρασία, απότομη άνοδος της θερμοκρασίας), ευνόησαν την ταχύτερη ανάπτυξη των κουνουπιών. Το φαινόμενο αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσει.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης