ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΗ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ – ΝΑΤΟ- ΕΕ (ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ-ΑΤΙΜΙΕΣ)

  1. Η ισχύς των Όπλων Σώζει τους Έλληνες

Η αναφορά μας, ότι η επιβίωση και ελευθερία των Ελλήνων, εξαρτάται και βασίζεται στην απαραίτητη ισχύ των Όπλων τους, δεν είναι αυθαίρετη προσωπική εκτίμηση και τοποθέτηση αλλά αναμφισβήτητη, διαχρονική ιστορική επιβεβαίωση. Κάποιοι φουμαρατζήδες, μπουρδολόγοι, ψευτοκουλτουριάρηδες, μηδενιστές, απάτριδες, σκοταδιστές, είναι δυνατό να μας αποκαλέσουν στρατοκράτες- εθνικιστές ή όπως αλλιώς θέλουν. Ουδόλως μας ενδιαφέρει αυτό.

  1. Η ισχύς των Όπλων Σώζει τους Έλληνες

Η αναφορά μας, ότι η επιβίωση και ελευθερία των Ελλήνων, εξαρτάται και βασίζεται στην απαραίτητη ισχύ των Όπλων τους, δεν είναι αυθαίρετη προσωπική εκτίμηση και τοποθέτηση αλλά αναμφισβήτητη, διαχρονική ιστορική επιβεβαίωση. Κάποιοι φουμαρατζήδες, μπουρδολόγοι, ψευτοκουλτουριάρηδες, μηδενιστές, απάτριδες, σκοταδιστές, είναι δυνατό να μας αποκαλέσουν στρατοκράτες- εθνικιστές ή όπως αλλιώς θέλουν. Ουδόλως μας ενδιαφέρει αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει η επιβίωση, η Ελευθερία και η εδαφική ακεραιότητα της ΕΛΛΑΔΟΣ, καθώς και το πώς θα αντιμετωπίσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά, την ήδη ενεργοποίηση, των γύρωθε μας εχθρικών απειλών, με επικέντρωση, κατ’ αρχήν και κατά προτεραιότητα, όλης της αμυντικής ισχύος μας, στην εξ’ Ανατολών, Τουρκική απειλή. Η Ελλάδα, το σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών, τράβαγε σαν μαγνήτης, επί χιλιετηρίδες, τους βαρβάρους κατακτητές. Οι Έλληνες, για να επιβιώσουνε συνεχώς εμάχοντο. Αυτό ισχύει και σήμερα. Η επιβίωση περνάει μέσα από την ισχύ των Όπλων. Η σκλαβιά, η δουλεία, η ταπείνωση, ο εδαφικός ακρωτηριασμός, ο εξανδραποδισμός, περνάει μέσα από την αποστροφή και την περιφρόνηση, της ισχύος των Όπλων.

Ποιος άλλος; Ο διαβόητος, ο ανατρεπτικός ιστορικός ΦΑΛΜΕΡΑΥΕΡ, επισκέφθηκε τον Πόντο-Τραπεζούντα και το 1827, σε σχετική μελέτη του, έγραψε για τους Έλληνες:

«Οι Έλληνες, είχαν ξεχάσει ολότελα την τέχνη των Όπλων. Έτσι έβρισκε μπροστά του, ο βάρβαρος Τούρκος, ένα δειλό που έτρεμε, αλλά έλπιζε σε θαύμα, που θα τον έσωζε, όταν εκείνος με γυμνό το γιαταγάνι, του ζητούσε την κληρονομιά των Παλαιολόγων και των Κομνηνών. Είχαν τόσο πολύ αλλάξει τα πράγματα στην πορεία του χρόνου, που οι απόγονοι των ανδρών, που είχαν αγωνισθεί στις Πλαταιές και στην Σαλαμίνα, για την ελευθερία του ανθρωπίνου γένους, πίστευαν τώρα, πως αγγίζοντας τα Όπλα μιαινόντουσαν…..»

Εκτιμούμε ότι, ο Φαλμεράυερ θαύμαζε τους Έλληνες εκείνους, που με την ισχύ των Όπλων κατέλυσαν Αυτοκρατορίες και έκτισαν Αυτοκρατορίες, αισθάνθηκε δε περιφρόνηση και αποστροφή, για εκείνους τους Έλληνες, που απαρνούμενοι την ισχύ των Όπλων παρέδωσαν Αυτοκρατορίες, στους επελθόντες βαρβάρους. Αργότερα διατύπωσε την θεωρία του, περί ¨εκσλαβισμού¨ των Ελλήνων, την οποία, έχουν διαψεύσει η Επανάσταση του 1821, τα έπη των Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του 1940-1941 κλπ. Ο ατυχής πόλεμος του 1897, η Μικρασιατική καταστροφή το 1922, η εισβολή στην Κύπρο το 1974, η κρίση των Ιμίων το 1996, οι γκρίζες ζώνες, ο σημερινός διασυρμός και εκβιασμός της Ελλάδος οφείλονται, σε έξωθεν προδοτικές ενέργειες, δήθεν Συμμάχων, αλλά και σε ολέθρια κυρίως λάθη του Ελληνισμού, που αφορούν στην απεμπόληση των ιδανικών και στην εκ των έσω, εξουδετέρωση, διάβρωση, υποβάθμιση  και υποβίβαση, της αναγκαίας ισχύος των Όπλων.

 

  1. ΝΑΤΟ – Ελλάδα – Τουρκία

Το 1952 Ελλάδα και Τουρκία έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ. Οι Έλληνες, αφελώς φερόμενοι, πίστεψαν ότι μέσα στα πλαίσια της Συμμαχίας, θα επιλύονταν, τα οποιαδήποτε, τυχόν προβλήματα, υπήρχαν, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Διαψεύστηκαν οικτρώς. Η Τουρκία δεν άργησε να δείξει το ανθελληνικό μένος της και την από τότε μέχρι σήμερα αντισυμμαχική της θέση. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1955, το Ελληνικό Νατοϊκό Κλιμάκιο Σμύρνης, η Ελληνική Μειονότητα Κωνσταντινουπόλεως και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπέστησαν πρωτοφανή οργανωμένη επίθεση και λεηλασία από τον Τουρκικό όχλο. Το ΝΑΤΟ, όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά απέρριψε την προσφυγή της Ελλάδος στον ΟΗΕ. Το αντιαμερικανικό και αντισυμμαχικό κλίμα κορυφώνεται, στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αμέσως, την επομένη του θανάτου (δολοφονία;) του Παπάγου, 4 Οκτωβρίου 1955, με βασιλικό Πραξικόπημα, διορίζεται Πρωθυπουργός. Υποκύπτει στις μνημονιακές δεσμεύσεις των Αμερικανών ¨Να κλείσει το Κυπριακό¨, για δε τα ¨Σεπτεμβριανά¨ , αντέδρασε υποτονικά και δέχθηκε, την χλιαρά τουρκική συγγνώμη. Με την υπογραφή των προδοτικών και κατάπτυστων Συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου (Φεβρουάριος 1959), από Ελληνικής πλευράς από Καραμανλή, Αβέρωφ και Μακάριο, παραχωρείται το εισιτήριο εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο. Το εισιτήριο αυτό χρησιμοποιεί η Τουρκία και στις 20 Ιουλίου 1974, με αμερικανικά όπλα και αμέριστη και απροκάλυπτη αμερικανική και αγγλική βοήθεια ¨αποβιβάζεται¨ στην Κύπρο, την οποία πνίγει στο αίμα και συνεχίζει σφυρίζοντας αδιάφορα, να παραμένει σε αυτή, με την προκλητική ανοχή ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΗΕ. Τον Ιανουάριο του 1996, ζήσαμε μια σκηνοθετημένη από την Τουρκία κρίση, αυτή των Ιμίων, η οποία αποτέλεσε την αρχή της παρουσίασης των ¨γκρίζων ζωνών¨, όχι μόνο στα Ίμια, αλλά και σε άλλες περιοχές του Αιγαίου, όπως μας το έχουν επιβάλλει να το βιώνουμε σήμερα, καίτοι η Ιταλία που, προηγουμένως κατείχε τα Ίμια, παρουσίασε έγγραφα-στοιχεία, για την ελληνικότητα αυτών, οι Αμερικάνοι επέλεξαν, όπως κάνουν πάντα, την οδό των ¨ίσων αποστάσεων¨, αποκαλώντας αυτά Ίμια/Καρντάκ. Οι Αμερικανοί τότε που κατά γλοιώδη τρόπο τους ευχαρίστησε ο Σημίτης αλλά και σήμερα, επιδιώκουν να μας οδηγήσουν ¨Καβάλα¨, όπως απεκάλυψε πρόσφατα ο Υπουργός Κοτζιάς, σ’ ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, όπου να ζητά η Τουρκία και η Ελλάδα να δίνει. Ας μη μας παραπλανούν, δηλώσεις και ρητορικές κορόνες οργής, πάθους και υστερίας από όπου και αν προέρχονται. Αμερικανούς και Τούρκους τους ενώνουν παλιές συμπάθειες και αγάπες, παλιά εγκλήματα, αίμα αθώων,(Κύπρος 1974) και έπεται συνέχεια…..

Η Τουρκία, τα τριάντα εκατομμύρια Κούρδους (Συρίας, Ιράκ, Τουρκίας, Ιράν) οι οποίοι, χιλιετηρίδες ολόκληρες επιδιώκουν να αποκτήσουν την εθνική τους ταυτότητα, τους έχει χαρακτηρίσει τρομοκράτες και μέσα στα πλαίσια της καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, ζητά ακόμη και τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, για την εξουδετέρωσή τους, λέγοντας τι σύμμαχοι είμαστε;

Με τις μέχρι τώρα, αρνητικές και επιζήμιες θέσεις του, για την Ελλάδα, αποτελεί μια ανερμάτιστη, αφερέγγυα και αμφιλεγόμενη συμμαχία, το ΝΑΤΟ, όπου κάθε έννοια δικαίου στραγγαλίζεται. Τι έκανε και τι κάνει για τους δύο ομήρους, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως, Νατοϊκούς, Έλληνες στρατιωτικούς, τι κάνει για το αίσχος του τείχους της Κύπρου, για το γκριζάρισμα του Αιγαίου, τις επικίνδυνες καθημερινά εναέριες και θαλάσσιες παραβάσεις και παραβιάσεις, τις απειλές για κάθε τι το Ελληνικό; Εύλογο είναι να ρωτάμε και εμείς με τη σειρά μας, τι σόι, αν μη τι άλλο, συμμαχία έχουμε; Τι να τους κάνουμε τους εχθρούς, όταν έχουμε τέτοια συμμαχία, μέσα στο μαντρί της οποίας εκτρέφονται και συναγελάζονται, όχι σύμμαχοι κατ’ όνομα, αλλά άσπονδοι εχθροί; 

 

 

 

  1. Παρέχεται Αμυντικά Θωράκιση στην Ελλάδα από την Ε.Ε.;

 

Η Ε.Ε., στην επιθετικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου μέχρι τώρα, καίτοι ήταν υποχρέωσή της, να λάβει θέση, δεν το είχε πράξει. Στο Συμβούλιο της Βάρνας Βουλγαρίας, στις 26 Μαρτίου 2018, στο οποίο ο Ερντογάν, είχε προσέλθει με ευρωπαϊκό προσωπείο, έναντι εκείνου του αντιευρωπαϊκού, στο εσωτερικό της χώρας του, ζήτησε πάρα πολλά για (πρόσφυγες, οικονομική ενίσχυση, βίζα, ενίσχυση από ΝΑΤΟ για καταπολέμηση της τρομοκρατίας Κούρδων κλπ). Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., Γιούγκερ και Τούσκ, του έθεσαν υπ’ όψη του την επιθετικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και ΑΟΖ Κύπρου, καθώς και την απελευθέρωση των δύο ομήρων Ελλήνων στρατιωτικών. Εκ των δοθεισών απαντήσεων, ο ξένος τύπος, χαρακτήρισε ως αποτυχία το εν λόγω Συμβούλιο. Εκείνο, που απομένει, να απαντηθεί, είναι, σε περίπτωση συνεχίσεως της Τουρκίας της ίδιας τακτικής, γεγονός που είναι σίγουρο, η Ε.Ε., θα αρκεσθεί στις φραστικές της μόνο τοποθετήσεις ή θα εφαρμόσει τα εκ των Συνθηκών Μάαστριχτ(1992), Άμστερνταμ (1997) και Λισσαβόνας (1-12-2009), απορρέουσες υποχρεώσεις της, για την Προστασία της Ένωσης και των πολιτών της, καθώς και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής, που υπό προϋποθέσεις (απαραβίαστο συνόρων ΕΕ, τουτέστιν Ελλάδος-Κύπρου), θα οδηγήσει σε κοινή άμυνα; Για τον λόγο αυτό ένα από τα πέντε επιχειρησιακά Στρατηγεία, για την διεξαγωγή αυτόνομων στρατιωτικών επιχειρήσεων από την Ε.Ε., είναι το Στρατηγείο της Λάρισας. Για την προστασία και άμυνα των κοινών Ανατολικών συνόρων, Ελλάδος και Ε.Ε., επιβάλλεται ως εκ τούτου, μαζί με τις Ελληνικές, να παραταχθούν και Ευρωπαϊκές Δυνάμεις (αεροσκάφη, πολεμικά πλοία κλπ), αρχικά αποτρεπτικά, αλλά και ενεργά, αν απαιτηθεί. Θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ και θα καπελώσει την Ε.Ε.; Πολύ το φοβόμαστε. Η Ελλάδα κινδυνεύει και πάλι, μόνη της, να δίνει τον αγώνα, των προφυλακών μάχης της Ευρώπης, όπως μόνη της έμεινε και το 1920-1922, στην Μ. Ασία, όπου οι ίδιοι οι σύμμαχοί της, για να προσεταιρισθούν τον Κεμάλ, έγιναν οι δολιότεροι και πλέον επικίνδυνοι εχθροί της.

  1. Η Συνθήκη της Λωζάννης, Σώζει την Ηττημένη Τουρκία

 

Η Τουρκία στην ακμή της ισχύος της, κατά τον Ερντογάν, είχε έκταση 18 εκατ. τετρ χλμ, Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Τουρκία εισέρχεται ως σύμμαχος στο πλευρό των Κεντρικών Αυτοκρατοριών και είχε τότε έκταση 1.790.000 τετρ, χλμ. Με τη λήξη του Πολέμου, η ηττημένη Τουρκία, με την Συνθήκη των Σεβρών, 10 Αυγούστου 1920, διαμελίζεται, τότε δε δημιουργείται και το ανεξάρτητο Κουρδιστάν και η έκτασή της περιορίζεται μόνο στα 170.000 τετρ. χλμ. Σήμερα η Τουρκία έχει έκταση 779.450 τετρ. χλμ. Τα 609.450 τετρ. χλμ τα κέρδισε (της τα παραχώρησαν) με την Συνθήκη της Λωζάννης, 24 Ιουλίου 1923, την οποία συνεχώς αναθεματίζει. Ενώ με την Συνθήκη των Σεβρών, από τους Συμμάχους, είχε αποφασισθεί ο διαμελισμός της Τουρκίας, ήδη αυτοί την εκάλουν, στην Λωζάννη, για να την επαναφέρουν στην Ευρώπη και να απαγγείλουν, προκλητικό αντισυμμαχικό, ιταμό τελεσίγραφο, εναντίον της πρώην συμμάχου των, της Ελλάδος.

 

  1. Γενικά Συμπεράσματα

 

α.      Η Ελλάδα, με την επιβαλλόμενη αναγκαία πολεμική ισχύ και ετοιμότητά της, η οποία πρέπει να αποτελεί, το κύριο μέλημα του λαού της, των κυβερνώντων της, καθώς και κάθε άλλης αρχής και εξουσίας, επιδιώκει την περίσωση και διατήρηση της ειρήνης, στην ευαίσθητη και φλεγόμενη, από εμπρηστικές δηλώσεις, που είναι τόσο κοντά σε θερμό επεισόδιο, περιοχή της.

β.      Παλιά οδυνηρά γεγονότα, τα οποία έζησε ο Ελληνισμός (Σεπτεμβριανά 1955, Εισβολή στην Κύπρο 1974, γκρίζες ζώνες 1996 κλπ) ξεκινούν από την αδικαιολόγητη ανοχή του ΝΑΤΟ, στις Τουρκικές παράλογες επιδιώξεις. Σήμερα το ποτάμι έχει ξεχειλίσει. Το ΝΑΤΟ, πρέπει να αναθεωρήσει επί τέλους τις παλιές θέσεις του, της υποκρισίας και της ανοχής, για να μην τιναχθεί στον αέρα.

γ.       Η Ε.Ε., της εκτάσεως 4,373,710 τετρ. χλμ και πληθυσμού 515 εκατ. κατοίκων της, παγιδευμένη μέχρι τώρα, από το ΝΑΤΟ, εστερείτο εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Το συμβούλιο της Βάρνας της Βουλγαρίας, στις 26 Μαρτίου 2018, της έδειξε την ανάγκη της ύπαρξης αμυντικής πολιτικής. Τα ανατολικά σύνορα της Ε.Ε. είναι το Αιγαίο και η Κύπρος, ας τα υπερασπιστεί, όπως οφείλει. Το Στρατηγείο της Λάρισας της έχει διατεθεί και την περιμένει να το επανδρώσει. Οι Έλληνες μόνοι τους δίνουν μέχρι τώρα την μάχη των Προφυλακών, ο κύριος όμως αγώνας πρέπει να δοθεί από κοινού με την Ε.Ε.. Γένοιτο….

δ.      Η ισχύς των Όπλων απαιτεί πλήρη επάνδρωση αυτών από ετοιμοπόλεμους μαχητές. Επιβάλλεται, στο μέτρο του δυνατού, με νομοθετικές ρυθμίσεις αύξηση της θητείας, στράτευση στα 18, στράτευση των Ελληνίδων. Ακόμη επιβάλλεται σε ευαίσθητες αμυντικά περιοχές η εφαρμογή των αρχών της Παλλαϊκής Άμυνας. Όντες στο ΝΑΤΟ επιβάλλεται όχι δουλοπρεπώς να δίνουμε αλλά αξιοπρεπώς και ισοτίμως να λαμβάνουμε……

ε.       Ας προβληματισθούν κάποιοι, αιθεροβάμονες, παρανοϊκοί, μεγαλομανείς. Η κατάργηση της Συνθήκης των Σεβρών, έφερε σε ισχύ την Συνθήκη της Λωζάννης, της οποίας η κατάργηση, όπως επιδιώκουν, κάποιοι, μπορεί να οδηγήσει, σε μία νέα τύπου Σεβρών Συνθήκη και τότε ας μετρούν τα τετραγωνικά χιλιόμετρα, όχι αυτά που είχαν και έχουν σήμερα, αλλά αυτά που θα τους απομείνουν….

στ.     Οι Έλληνες στην Μ. Ασία, κατατρόπωσαν τους Τούρκους και έφθασαν προ των Πυλών της Άγκυρας το 1920-1921. Το τέλος της νίκης τους, το 1922, το εξύφαιναν οι προδοσίες των Συμμάχων τους, οι οποίοι από εχθροί και πολέμιοι των Τούρκων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν σύμμαχοι των Τούρκων. Οι Έλληνες, παρά το μάτωμά τους στην Μ. Ασία το 1922, από προδοσία έσωθεν και έξωθεν, δεν έγιναν ¨σαλαμούρα¨ στο βυθό του Αιγαίου, όπως κομπάζουν κάποιοι, αλλά συγκρότησαν την πανίσχυρη Στρατιά του Έβρου, κάτω από την απειλή της οποίας, οι Τούρκοι, περιδεείς και τρομοκρατημένοι, ασμένως υπέγραψαν την Συνθήκη της Λωζάννης (1923). Υπό την σκέπη της Στρατιάς του Έβρου του 1923, στις επάλξεις του Έβρου , σήμερα, είναι ταγμένο το ισχυρότατο Δ΄ Σώμα Στρατού , έτοιμο να κόψει κάθε ¨Γόρδιο Δεσμό¨.

 

Βιβλιογραφία

 

Τραπεζούντα – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη

Π.Κ. Ενεπεκίδη

                                                                    Αντγος ε.α. Παναγιώτης Χόχολης

                                           Επίτιμος Διοικητής Ανωτάτης Σχολής Πολέμου

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button