Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Ο ΟΑΕΔ με πρόσκληση του καλεί τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους και παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από τις 12.04.2018 έως την 01.05.2018.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ θα στηριχθεί στην κατάρτιση Μητρώων Δικαιούχων και Παρόχων, κατά τη διαδικασία που ακολουθεί.

 

Ο ΟΑΕΔ με πρόσκληση του καλεί τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους και παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από τις 12.04.2018 έως την 01.05.2018.

 

Η υλοποίηση του προγράμματος του ΟΑΕΔ θα στηριχθεί στην κατάρτιση Μητρώων Δικαιούχων και Παρόχων, κατά τη διαδικασία που ακολουθεί.

 

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση δικαιούχων της παροχής που θα επιλεγούν κατόπιν μοριοδότησης για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις.

 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί: α) από 15.06.2018 έως 03.09.2018 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) από 15.06.2018 έως 10.09.2018 για τα παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 35.000.000,00€.

 

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων παιδιών των δικαιούχων ανέρχεται στις 70.000 περίπου.

 

«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελουμένων παιδιών, οι οποίοι έχουν πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2016, μέχρι 28.000,00 € κατ’ ανώτατο όριο και παράλληλα: α. το έτος 2017 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας ή β. το έτος 2017 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή γ. το έτος 2017 έλαβαν ως άνεργοι/ες τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας ή δ. το έτος 2017 συγκέντρωσαν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ’, δηλαδή από ημέρες ασφάλισης στον ΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, από ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και από ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας. ή ε. είναι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών

 

Οι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις των περιπτώσεων α’ ή/και β’ της ως άνω παραγράφου συμμετέχουν στο πρόγραμμα με την ιδιότητα του/της εργαζόμενου/ης, ενώ οι δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις των περιπτώσεων γ΄ ή/και ε’ συμμετέχουν με την ιδιότητα του/της ανέργου. Δικαιούχοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και των εργαζομένων και των ανέργων ή δικαιούχοι της περίπτωσης δ’, συμμετέχουν στο πρόγραμμα υποχρεωτικά με τη μία από τις δύο ιδιότητες, είτε δηλαδή με την ιδιότητα του ανέργου είτε με την ιδιότητα του εργαζομένου, την οποία και δηλώνουν στην αίτησή τους.

 

Δεν θεωρούνται Δικαιούχοι του Προγράμματος εργαζόμενοι/άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2018. 4. Ο έλεγχος της πλήρωσης των εισοδηματικών προϋποθέσεων συμμετοχής θα γίνει με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 

Η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2016, όταν απαιτείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα. Ο έλεγχος του αριθμού των ημερών εργασίας θα γίνει με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τον ΕΦΚΑ με βάση τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου που ο δικαιούχος θα συμπληρώσει στην αίτησή του. Συμπλήρωση εσφαλμένου αριθμού μπορεί να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του αιτούντος από το πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις συμμετεχόντων που για οποιονδήποτε λόγο οι ημέρες εργασίας τους δεν έχουν μηχανογραφηθεί από τον ΕΦΚΑ (π.χ. εργαζόμενοι σε ΔΕΗ ή φορτοεκφορτωτές, δασεργάτες, εκδοροσφαγείς κ.ο.κ.), ο έλεγχος θα γίνει βάσει των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην Ενότητα Γ’ του παρόντος. Μη προσκόμιση των δικαιολογητικών αυτών μπορεί να συνεπάγεται τον αποκλεισμό των αιτούντων από το πρόγραμμα.

 

Ο έλεγχος του αριθμού των ημερών της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, της επιδοτούμενης ανεργίας και της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας θα γίνει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ. 8. «Ωφελούμενοι» του Προγράμματος είναι τα παιδιά των δικαιούχων που γεννήθηκαν από 01.01.2002 έως 14.06.2012. 9. Ο έλεγχος της πλήρωσης των προϋποθέσεων συμμετοχής των ωφελούμενων θα γίνει με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από αρμόδιο δημόσιο φορέα, βάσει των ΑΜΚΑ και των στοιχείων των παιδιών που θα συμπληρωθούν από τους δικαιούχους στην αίτησή τους (βλ. σχετικά παρ. 8 της Ενότητας Β’ του παρόντος). Συμπλήρωση εσφαλμένου ΑΜΚΑ μπορεί να συνεπάγεται είτε τον αποκλεισμό του δικαιούχου από το πρόγραμμα (όταν εμφανίζεται χωρίς κανένα ωφελούμενο παιδί) είτε τον αποκλεισμό ωφελούμενου μέλους του. Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να αναζητηθούν στοιχεία με ηλεκτρονικό τρόπο, ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί βάσει των δικαιολογητικών που προβλέπονται.

 

Η πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ είναι δυνατή μόνο σε πιστοποιημένους χρήστες (χρήστες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης). Οι δικαιούχοι που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να πιστοποιηθούν ως χρήστες για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ακολουθούν την εξής διαδικασία κατά περίπτωση: α) Δικαιούχοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ: i. είτε θα προσέλθουν στην υπηρεσία ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ για να λάβουν κωδικούς πρόσβασης ii. είτε θα χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν για το TAXISnet (εφόσον, βέβαια, διαθέτουν κωδικούς για το TAXISnet οι ίδιοι και όχι οι σύζυγοι αυτών) προκειμένου να τους αποδοθούν διαδικτυακά οι κωδικοί πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. β) Δικαιούχοι μη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ (δικαιούχοι που δεν έλαβαν στο παρελθόν παροχές του Οργανισμού μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος): θα προσέλθουν υποχρεωτικά στις υπηρεσίες ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, για να εκδοθούν οι κωδικοί πρόσβασης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις περιπτώσεις που προβλέπεται προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την έκδοση κωδικών πρόσβασης, αυτή θα πρέπει να γίνει εγκαίρως, σε χρόνο που θα τους επιτρέψει την υποβολή της αίτησης στις προθεσμίες που έχουν οριστεί. Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με χρήση κωδικών πρόσβασης δίδονται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Σχετικά Άρθρα

Back to top button