H επιστροφή τους είναι αβέβαιη και απροσδιόριστη και χωρίς χρονικό ορίζοντα.

Στη συγκυβέρνηση ισχυρίζονται ότι, έχουν γίνει ολες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι δύο έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν στη χώρα άμεσα.

Τα μέχρι στιγμής γεγονότα, δυστυχώς, τους διαψεύδουν και η επιστροφή τους είναι αβέβαιη και απροσδιόριστη και χωρίς χρονικό ορίζοντα.

Ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος με ηπιότατες αναφορές τρίτων στον πρόεδρο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν δε θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Στη συγκυβέρνηση ισχυρίζονται ότι, έχουν γίνει ολες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι δύο έλληνες στρατιωτικοί να επιστρέψουν στη χώρα άμεσα.

Τα μέχρι στιγμής γεγονότα, δυστυχώς, τους διαψεύδουν και η επιστροφή τους είναι αβέβαιη και απροσδιόριστη και χωρίς χρονικό ορίζοντα.

Ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος με ηπιότατες αναφορές τρίτων στον πρόεδρο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν δε θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Όπως ο έλληνας πρωθυπουργός, καλύπτεται από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τους 8 τούρκους, με το ίδιο νόμισμα ανταπαντά στις πιέσεις ο τούρκος πρόεδρος, ρίχνοντας το μπαλάκι στην τουρκική δικαιοσύνη.

Ας αφήσουν το πολιτικό κρυφτούλι οι συγκυβερνώντες, ας μπουν στο προεδρικό αεροσκάφος και ας επισκεφθούν τον τούρκο πρόεδρο, να συζητήσουν να βρουν τους κοινούς δρομους και να επιστρέψουν με τους δύο στρατιωτικούς.

Τα δύο ελληνόπουλα ζουν το Γολγοθά τους, χωρίς ίσως να γνωρίζουν το γιατί και οι αρμόδιοι δε θέλουν να ρίξουν τον εγωϊσμο τους, θέλουν να κρατήσουν το προσωπικό ίματζ τους, το παίζουν υπεράνω, κάνουν κούφιες επικοινωνιακές δηλώσεις και φροντίζουν να ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους, στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στη ΝΔ και στον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, που έρχεται από μακριά μεν, είναι δε πάρα πολύ κοντά, ένα σκαλοπάτι από την εξουσία.

Το γνωρίζουν οι συγκυβερνώντες ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και προσπαθούν, αν και τα οικονομικά, εθνικά και γεωστρατηγικά προβλήματα τους πνίγουν, να διατηρήσουν την εξουσία και τις καρέκλες τους “να πάνε τη βαλίτσα  όσο πιο μακριά γίνεται” όπως λέει και ο λαός μας.

 

Δυναμική επιστροφή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) και του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη, μετά μακρά απουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Η παρουσία του και το άνοιγμα γραφείων σε πόλεις της Ελλάδος, η οξυδέρκεια του περί των πολιτικών πραγμάτων και η μεγάλη εμπειρία του στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, δείχνουν ότι, η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, είναι προετοιμασμένος και ο πρωθυπουργός δε θα τον αιφνιδιάσει.

“Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” λέει ο λαός μας…

 

Τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους σκοπιανούς, αν και επικοινωνιακά δείχνουν ότι, βρίσκονται σε καλό δρόμο για τους σκοπιανούς ο αέρας, η μυρωδιά και οι αντιφατικές δηλώσεις των συγκυβερνώντων δείχνουν ίσως, ότι, άνθρακες ο θησαυρός, κουβέντα να γίνεται θα συμφωνήσουν διαφωνώντας, δε θα επέλθει συμφωνία υπαιτιότητα και των δύο μερών και θα είναι απόλυτα ικανοποιημένοι και οι δύο συγκυβερνητικοί εταίροι Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας.

Ο μεν Πάνος Καμμένος, διότι με τη σταθερή στάση του στην ονοματολογία δεν επετεύχθη συμφωνία με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, ο δε Αλέξης Τσίπρας, διότι προσπάθησε, ήταν πολλά τα εμπόδια και απέτυχε, πέφτοντας ηρωϊκά.

Εδώ θα βρει τους κύριους εκφραστές η λαϊκή παροιμία “Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος”.

Αντε και καλή σας όρεξη!!!

 

Το υπουργείο εθνικής αμύνης είμαι εγώ, κατά τον υπουργό Πάνο Καμμένο, κάτι ανάλογο (απέχουν παρα σάγκας οι δύο άνδρες) είχε αναφωνήσει ο γνωστός Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ’ ο επονομαζόμενος και “Ηλιος” ότι το “κράτος είμαι εγώ”).

Κατά τον Πάνο Καμμένο η πολιτική του υπουργείου καθορίζεται μεν από κοινού με τον πρωθυπουργό, ο τρόπος εκτέλεσης της είναι δε, αποκλειστικό δικαίωμα δικό του, ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, τοποθετήθηκε με δική του συναίνεση και το αντικείμενο του είναι τα στρατιωτικά νοσοκομεία…. και η αμυντική βιομηχανία….

Είναι λογικό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, να συμπεριφέρεται ως πολιτικός αιθεροβάμονας, να εκμεταλλεύεται στο έπακρον την οριακή είσοδο του στο κοινοβούλιο με τους εννέα βουλευτές του (οι επτά κατέχουν υπουρ-υφυπουργικούς θώκους), όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ των 145 βουλευτών, πολιτικά υπακούει στην πληθωρική παρουσία του.

Σε αυτή τη συγκυβέρνηση, με απόψεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες σε κάποια κορυφαία θέματα δε είναι εύκολος ο διαχωρισμός, ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα.

Το σίγουρο είναι ότι, η εξουσία, οι καρέκλες εξουσίας ενώνουν και οι δύο συγκυβερνήτες αλληλοστηρίζονται.

Το ένα χέρι (Πάνος Καμμένος) νίβει το άλλο (Αλέξης Τσίπρας) και τα δυο, το πρόσωπο (εξουσία) λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button