“Να μη μετατραπεί η Ξάνθη σε απέραντη φυτεία κάνναβης”

Είναι μεγάλο το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω και των τοπικών βουλευτών του, έχει αναλάβει εργολαβία την μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη φυτεία κάνναβης.

Όσες εργατοώρες δεν έχουν δαπανήσει για:

Είναι μεγάλο το διάστημα που ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω και των τοπικών βουλευτών του, έχει αναλάβει εργολαβία την μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη φυτεία κάνναβης.

Όσες εργατοώρες δεν έχουν δαπανήσει για:

Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που δε θα διαχωρίζουν νέους και παλιούς εργαζόμενους…. (Θα το χαν άλλωστε καταλάβει οι εργαζόμενοι –και κυρίως οι νέοι – στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της περιοχής μας που όσο πάει και μπουκώνουν περισσότερο στα κέρδη (βλ. όμιλο ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ,SUNLIGHT,E VALUE, Ροδόπη,κτλ))…

Τη μείωση του κόστους παραγωγής  και τη θέσπιση κατώτατων εγγυημένων τιμών για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα…

Την επίλυση σοβαρών τοπικών ζητημάτων όπως οι αποζημιώσεις δεκαετιών δουλειάς και τα δεδουλευμένα μηνών των εργαζομένων της DIANA που από το 2011 περιμένουν …

Την απαγόρευση με νόμο των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών…

Την απαγόρευση του κοψίματος ρεύματος και νερού στα λαϊκά νοικοκυριά…

Την πλήρη στελέχωση των δομών υγείας – πρόνοιας με προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας…

Το τέλος στην αδιοριστία χιλιάδων εκπαιδευτικών και τους μαζικούς διορισμούς των αναπληρωτών που μέχρι και 16 χρόνια αναπληρώνουν τους εαυτούς τους….

τις έχουν δαπανήσει τους τελευταίους μήνες για να πείσουν την τοπική κοινωνία πως θα μας κάνει καλό, να έχουμε και κάποιες επενδύσεις στην κάνναβη.

Από κοντά βέβαια και η ΝΔ, η οποία στην Ξάνθη μέσω του Αντιπεριφερειάρχη συναντά τους «επενδυτές», ενώ στην Ημαθία μέσω του δημάρχου Νάουσας νοικιάζει δημοτικές εκτάσεις 1000 στρεμμάτων για την καλλιέργειά της.

 

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα επενδύσουν, ο κλάδος  της παραγωγής «βιομηχανικής» και κυρίως «φαρμακευτικής» κάνναβης είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος. Αρχές καλοκαιριού εκπρόσωποι πολυεθνικών ομίλων από τον κλάδο παραγωγής «φαρμακευτικής» κάνναβης με έδρα τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον Καναδά συναντήθηκαν στην Ελλάδα με κυβερνητικούς παράγοντες, εκτιμώντας πως ο τζίρος από την «φαρμακευτική» κάνναβη ενδέχεται να αγγίξει το ποσό των 220δις ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Για τους μικρομεσαίους αγρότες και τους εργαζόμενους

είναι βέβαιο πως από το μεγάλο φαγοπότι, ούτε ψίχουλα δε θα πέσουν σε αυτούς. Το ξέρει καλά ο αγρότης με τις τόσες δυναμικές καλλιέργειες που του τάζανε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με την αβάσταχτη φορολογία, το ψηλό κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές που του παίρνουν τα προϊόντα μεγαλέμποροι και βιομήχανοι, τις συμβολαιακές καλλιέργειες που του δένουν τα χέρια. Το ξέρει καλά ο εργαζόμενος, και κυρίως ο νέος, που εξαντλείται από  την εντατικοποίηση στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που ανοίγουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας  για ψίχουλα.

 

Το πιο σπουδαίο είναι η ψυχή σου δικέ μου…

                Ωστόσο εκεί που πρέπει να στρέψει την προσοχή του ο καθένας μας, είναι η προσπάθεια, μέσω και της τελευταίας νομοθετικής παρέμβασης που έδωσε τη δυνατότητα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να παράγουν «φαρμακευτική» κάνναβη, συνολικότερης νομιμοποίησης της χρήσης της κάνναβης.

Αποκαλυπτικός στην τελευταία του συνέντευξη (14/3) ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης «επιλέξαμε να μπούμε σε μια σύγκρουση, που είναι και ιδεολογική, η οποία απομυθοποιεί όλα τα αρνητικά φορτία που κακώς έχουν επιδοθεί κατά τις προηγούμενες δεκαετίες συνολικά στην κάνναβη».

Μέχρι τώρα ο λαός και η νεολαία στη χώρα μας δείχνουν ισχυρά αντανακλαστικά, γι’ αυτό σήμερα χρησιμοποιούν τον “Δούρειο Ίππο” της «θεραπευτικής» χρήσης της κάνναβης, για να δρομολογήσουν εκ νέου τη νομιμοποίηση της χρήσης. Τη στιγμή που η γενική χρήση ουσιών στους μαθητές στις ΗΠΑ είναι 35%, στην ΕΕ 22%, απόρροια και της νομιμοποίησης της κάνναβης σε χώρες της ΕΕ και στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 9%.

 Δεν νοιάζονται για τη θεραπεία των ασθενών αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται “θεραπευτικό” κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπήρχε από χρόνια και προέβλεπε κρατικό μονοπώλιο. Με την απελευθέρωση της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης, αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και “κοινωνικό θάνατο”.

Λένε: «Η κάνναβη δεν προκαλεί βλάβη και εξάρτηση»

Η αλήθεια είναι ότι: Μετά από συστηματική χρήση κάνναβης, ο χρήστης χρειάζεται πιο συχνή και μεγαλύτερη ποσότητα και συνήθως αναζητά και νέες ουσίες!
Το 20% όσων είναι ενταγμένοι σε στεγνά θεραπευτικά προγράμματα στη χώρα μας και το 25% όσων είναι σε θεραπευτικά προγράμματα στην ΕΕ είναι για εξάρτηση από κάνναβη, ενώ στην Ολλανδία το 54% όσων απευθύνονται σε προγράμματα απεξάρτησης είναι χρήστες κάνναβης! Από επίσημα στοιχεία αναφέρονται προβλήματα στην μνήμη, στη συμπεριφορά, ακόμα και ψυχωτικά επεισόδια μετά τη χρήση χασίς!

 

Λένε: «Σε χώρες που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά, όπως η Ολλανδία, τα ποσοστά χρήσης έχουν μειωθεί»

Η αλήθεια είναι ότι σε χώρες που έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά:

“Δεν έχουν μειωθεί ούτε η χρήση, ούτε η εξάρτηση, αντίθετα έχουμε πάντα και παντού αύξηση και των δύο!

“Υπάρχει μείωση της ηλικίας εισόδου στη χρήση και λόγω της ανοχής που δημιουργείται.

Όσο για την Ολλανδία:

MΥπάρχει συντριπτική αύξηση της χρήσης στο σύνολο του πληθυσμού και στους μαθητές. Το 2011 το 26% των Ολλανδών και το 28% των μαθητών (15 – 16 χρονών) έκανε καθημερινή χρήση κάνναβης.

MΈχει αυξηθεί κατά 41% ο αριθμός των εξαρτημένων από την κάνναβη.

MΥπάρχει είσοδος σε νέες ναρκωτικές ουσίες από πολύ μικρές ηλικίες!

MΠάνω από 500.000 νέοι κάνουν χρήση συνθετικών ναρκωτικών χαπιών καθημερινά!

Αντίστοιχα για την Πορτογαλία που έχει αποποινικοποιηθεί  η ατομική χρήση κάνναβης

MΔιπλασιάστηκε η χρήση κάνναβης στον μαθητικό πληθυσμό, φτάνοντας στο 16% το 2007 από 8% το 1999.

MΑυξήθηκε η χρήση σε όλα τα ναρκωτικά (12% στο γενικό πληθυσμό από 7,8% το 2001).

 

Λένε: «Με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών θα προστατευτούν οι χρήστες»

Η αλήθεια είναι – όπως μαρτυρούν και τα στοιχεία- πως θα γιγαντωθεί το πρόβλημα και ο συμβιβασμός με αυτό και θα εκθέσει τους χρήστες σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο, θα απαξιώσει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για μέτρα πρωτογενούς πρόληψης, τη δυνατότητα θεραπείας των τοξικομανών, τον αγώνα για απεξάρτηση και επανένταξη. Η θέση του χρήστη δεν είναι στη φυλακή, αλλά σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

 

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής, μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, γυναικών, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης. Με τους αγώνες να ακυρώσουν τα σχέδια των επενδυτών – μεγαλοεπιχειρηματιών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, να εναντιωθούν σε αυτήν την πολιτική που θέλει να μας έχει ναρκωμένους και υποτακτικούς στα γενικότερα σχέδιά τους για τη “διαιώνιση” της κυριαρχίας τους.

Στα πλαίσια αυτά παίρνουμε την πρωτοβουλία πραγματοποίησης εκδήλωσης ενημέρωσης για το ζήτημα

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΗ 18:30΄

 στο Αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου (ΠΡΟΚΑΤ) με ομιλητές

 

Παναγιώτη Γεωργάκα, ψυχίατρο-νευρολόγο, πρώην υπεύθυνο του θεραπευτικού προγράμματος «ΑΡΓΩ», μέλος του ΔΣ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)

Χρήστο Τρέλλη, γεωπόνο,  περιφερειακό σύμβουλο ΑΜΘ της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ

Μπάμπη Φωτιάδη, φαρμακοποιό, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης

Γιώτα Ρόιδου, πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης

 

 

Αγωνιζόμαστε για ζωή ολόκληρη, ΟΧΙ με δόσεις

Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή

 

 

 

                                             Κομματική Οργάνωση Ξάνθης  του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button