Συνεδρίασε το Επιμελητήριο Ξάνθης

Αντικαταστάθηκε το μέλος της εκλογικής επιτροπής κ. Δημητριάδου γιατί εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις. Την θέση της πήρε η κ. Γενιτζέ.

Ο Γ. Αθανασιάδης εξέφρασε την ένσταση του υποστηρίζοντας ότι την περίοδο που είχαν ξεκινήσει οι δικαστικές διαδικασίες, το ΔΣ την τοποθέτησε στην εκλογική επιτροπή και απεστάλει η σχετική απόφαση στην περιφέρεια ΑΜΘ. Όφειλε, τόνισε, το Επιμελητήριο να λάβει υπ όψη του το τεκμήριο της αθωότητας μέχρις ότου τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση.

Αντικαταστάθηκε το μέλος της εκλογικής επιτροπής κ. Δημητριάδου γιατί εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις. Την θέση της πήρε η κ. Γενιτζέ.

Ο Γ. Αθανασιάδης εξέφρασε την ένσταση του υποστηρίζοντας ότι την περίοδο που είχαν ξεκινήσει οι δικαστικές διαδικασίες, το ΔΣ την τοποθέτησε στην εκλογική επιτροπή και απεστάλει η σχετική απόφαση στην περιφέρεια ΑΜΘ. Όφειλε, τόνισε, το Επιμελητήριο να λάβει υπ όψη του το τεκμήριο της αθωότητας μέχρις ότου τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση. Και εφ όσον σημείωσε η υπάλληλος συμμετέχει στα διοικητικά της καθήκοντα οφείλει να παραμείνει στην επιτροπή.

Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του επιμελητηρίου υποτιμητική και ότι προσβάλλει όλα τα μέλη στις δημόσιες αρχές.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΖΕΡΙΤΗ

 

Ο κ. Ζερίτης, της γνωστής χαρτοβιομηχανίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, με επιστολή του ευχαριστεί τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π. Ανδρικόπουλο και τον πρόεδρο των Βιομηχάνων Β. Σκαρλάτο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν προκειμένου να καταστεί η Θράκη Ειδική Οικονομική ζώνη.

Ευχήθηκε επίσης η προσπάθεια των δύο προέδρων να ευοδωθεί σύντομα.

Τέλος στην επιστολή του αναφέρει ο κ. Ζερίτης ότι απέστειλε για το ίδιο θέμα επιστολές στους συμβούλους του Πρωθυπουργού αλλά δυστυχώς τον “έγραψαν”

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γ. ΜΥΛΩΝΑ

“Φτάνει πια με την αγορά. Κοιτάζουν πρώτα το

προσωπικό τους όφελος”

 

Με επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο ο Γ. Μυλωνάς, καυτηριάζει τη συμπεριφορά των πολυκαταστημάτων, τα οποία είναι ανοιχτά σε ορισμένες τοπικές γιορτές καθώς και σε απεργιακές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ξάνθη, τονίζοντας πώς αυτό από την πλευρά των πολυκαταστημάτων είναι απρέπεια προς την αγορά της Ξάνθης αλλά και προς τους καταναλωτές.

Ο κ. Μυλωνάς πρότεινε αυτό το έγγραφο να το υπογράψει ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ομοσπονδία.

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος Π. Ανδρικόπουλος καυτηρίασε τη στάση των τοπικών πολιτικών παραγόντων, οι οποίοι επέτρεψαν στα πολυκαταστήματα να εγκατασταθούν στην πόλη.

Επίσης τη συμπεριφορά της αγοράς καυτηρίασε ο Π. Ανδρικόπουλος επ ευκαιρία της επίσκεψης των Τούρκων επιχειρηματιών ενώ απεστάλησαν 200 email στους επαγγελματίες δεν  παραβρέθηκε κανένας στην υποδοχή.

Καταλήγοντας ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για κανέναν. Αν δεν έχουν άμεσο όφελος οι επαγγελματίες δεν συμμετέχουν.

 

Γ. Αθανασιάδης:

21 οι έδρες

 

Όνειρα θερινής νυκτός, χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο Ξάνθης ο Γιάννης Αθανασιάδης, ο οποίος κατηγορείται ότι μεθόδευσε την αλλαγή των εδρών με τον Σωκράτη Ξυνίδη.

Οι έδρες (σύμβουλοι) στο επιμελητήριο της Ξάνθης είναι 21 και μοιράζονται ανάλογα με τα τμήματα που υπάρχουν Μεταποιητικό, Εμπορικό και Υπηρεσιών.

Η πλειοψηφία του ΔΣ είχε προτείνει στο Υπουργείο Ανάπτυξης να υιοθετηθούν για την επικείμενη εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο 8 έδρες για το Μεταποιητικό, 7 έδρες για το Εμπορικό και 6 για τις Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γ. Αθανασιάδη τη μεγαλύτερη δυναμική κατά την άποψη του την έχει το μεταποιητικό, γιατί η βιομηχανία και βιοτεχνία είναι ο ιστός που πάνω του κτίζονται οι σοβαρότερες οικονομικές δραστηριότητες. “Δίνει δουλειά στους εργαζομένους, κάνει εξαγωγές και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει τις περισσότερες έδρες”.

Απαντώντας στα σχόλια ότι μεθόδευσε την αλλαγή τον εδρών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη, αντέκρουσε τα αρνητικά σχόλια, λέγοντας ότι την τελική ευθύνη της απόφασης την έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ΔΣ του Επιμελητηρίου, απλώς η παράταξη του πρότεινε διαφορετικό μοίρασμα στις έδρες.

Ο Γ. Αθανασιάδης πρότεινε  9, 7 και 5. Το Υπουργείο ενέκρινε 9, 8  και 4, πολύ κοντά στην πρόταση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.

Η πλειοψηφία είχε προτείνει 8, 7 και 6 και αυτό στάθηκε η αφορμή να κατηγορηθεί ο Γ. Αθανασιάδης για “μαγείρεμα” με τον Θ. Ξυνίδη, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, κάτι που σύμφωνα με τους κύκλους του επιμελητηρίου ευσταθεί γιατί η παράταξη Ανδρικόπουλου δεν είναι δυνατή στο μεταποιητικό τμήμα.

Ο Γιάννης Αθανασιάδης υποστηρίζει ότι η παράταξη Ανδρικόπουλου προφανώς είχαν πρόβλημα γιατί δεν τους έβγαιναν τα “κουκιά” και επίτηδες διαρρέουν μεθόδευση με τον κ. Ξυνίδη.

Η δήλωση του Γ. Αθανασιάδη έχει ως εξής: “Δεν μεθοδεύτηκε τίποτε και όλα αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button