Γ΄ Χαιρετισμοί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Γλαύκη

Έχει πλέον γίνει θεσμός οι Γ΄ Χαιρετισμοί να τελούνται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου Δημητρίου Παπαποστόλου» στο Πομακοχώρι Γλαύκη.

Έχει πλέον γίνει θεσμός οι Γ΄ Χαιρετισμοί να τελούνται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου Δημητρίου Παπαποστόλου» στο Πομακοχώρι Γλαύκη.

Έτσι και φέτος, την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια της Ξάνθης 2018», τελέστηκε η Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. κ. Παντελεήμων, συμπαραστατούμενος από τους δύο διακόνους του, τον Θεόφιλο και τον Νεκτάριο και τον αιδεσιμολογιότατο πρωτοπρεσβύτερο Σπάρταλη Γεώργιο. Χορός ιεροψαλτών, βοήθησε στην τέλεση της ακολουθίας.

Με τις πρώτες μυρωδιές της Άνοιξης να μας συντροφεύουν, άλλοι με δικά τους μέσα και άλλοι με 2 μισθωμένα λεωφορεία, από το ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, που είχε την όλη φροντίδα, ως «ανάδοχος» σύλλογος, φθάσαμε στην εκκλησία και παρακολουθήσαμε με κατάνυξη την Ακολουθία. 

Στο εκκλησίασμα συμμετείχε και πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία του Δ΄ΣΣ με επικεφαλής τον νέο Υποδιοικητή του Σώματος, ο Διοικητής και το προσωπικό της Μονάδας του Στρατοπέδου, η πρόεδρος και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, ως «ανάδοχος» σύλλογος, οι πρόεδροι και μέλη από διάφορους συλλόγους της πόλεως μας.

Με το πέρας της Ακολουθίας, όλοι οι παρευρισκόμενοι παρακάθισαν στις αίθουσες της Μονάδας, όπου τους προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά, διάφορα κεράσματα, προσφορά της Μονάδας και του Λυκείου Ελληνίδων. Όλοι δοκίμασαν τις πατροπαράδοτες «Φανουρόπιτες» που με αγάπη και μεράκι είχαν φτιάξει διάφορες προσκυνήτριες και με Αγιότητα τις είχε ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος.

Γεμάτοι αγαλλίαση και αφού η ανοιξιάτικη φύση άρχισε να προετοιμάζεται για να παραδοθεί στην αγκαλιά του μορφέα, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στον Εχίνο, για να τελέσουμε, όπως κάθε χρόνο, τους Δ΄ Χαιρετισμούς.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην πρόεδρο και τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης για την όλη οργάνωση καθώς και στον Διοικητή και το προσωπικό της Μονάδας του Στρατοπέδου που με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη μας φιλοξένησαν. Τους ευχαριστούμε!!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε από βάθη καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. κ. Παντελεήμων, ο οποίος ακάματος συμμετέχει στο σύνολο των εκκλησιασμών στα Πομακοχώρια. Με την παρουσία του, στηρίζει την προσπάθεια μας και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.      

Για το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης

Το μέλος

Αργύριος Ανδριώτης

Ταξίαρχος ε.α

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button