Η ΣΕΚΑΠ κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα για το πρόστιμο

Την πρώτη της νίκη σχετικά με το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας, «μετρά» η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη. 

Την πρώτη της νίκη σχετικά με το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας, «μετρά» η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη. 

Την πρώτη της νίκη σχετικά με το πρόστιμο των 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας, «μετρά» η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, του Ιβάν Σαββίδη. Συγκεκριμένα το έγινε δεκτή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ κατά των ασφαλιστικών μέτρων είσπραξης του προστίμου – μαμούθ, συνολικού ύψους 45 -πλέον- εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη. 

Η εταιρεία κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και, έτσι, δεν είναι απαιτητό το υπέρογκο πρόστιμο. Η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Για την ισχύ του προστίμου ή όχι θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), που θα συνεδριάσει σε περίπου δύο μήνες. Ωστόσο, για να αποφευχθούν οι παρερμηνίες, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε δύο μήνες δεν θα εκδοθεί απόφαση, αλλά θα γίνει η πρώτη συζήτηση στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας επί του θέματος.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η ΣΕΚΑΠ κέρδισε απλώς μία πρώτη μάχη, αφού θα ακολουθήσει μία χρονοβόρα δικαστική διαδικασία.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button