ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ “ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ” ΤΗΣ ΝΟΔΕ

Σύμφωνα με το μέλος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Γιάννη Χρηστίδη, γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του κόμματος στην Ξάνθη, αλλά δεν τον ικανοποιεί η εικόνα του κόμματος κεντρικά. Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζεται στην Ξάνθη είπε ότι εδώ παίζει ρόλο πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας που συμμετέχει κάποια πράγματα. Κομματικό στέλεχος δεν γίνεται κανείς με το ζόρι, ο καθένας είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Σύμφωνα με το  μέλος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, Γιάννη Χρηστίδη, γίνεται μία  σοβαρή προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα του κόμματος στην Ξάνθη,  αλλά δεν τον ικανοποιεί η εικόνα του κόμματος κεντρικά.


Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζεται στην Ξάνθη είπε ότι εδώ παίζει ρόλο πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας που συμμετέχει κάποια πράγματα. Κομματικό στέλεχος δεν γίνεται κανείς με το ζόρι, ο καθένας είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.


“Αυτοί λοιπόν οι οποίοι είναι κομματικά στελέχη, είτε σε ΔΗΜΤΟ, ΝΟΔΕ, πολιτευτές,  βουλευτές, σαφώς και  είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους κανόνες τους οποίους οι ίδιοι προσυπέγραψαν και πρέπει να  τηρούν. Βέβαια έχουμε συμπεριφορές κάποιων που δεν συνάδουν με το καταστατικό και εκεί πλέον τα αρμόδια κομματικά όργανα σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα”


Ο Γιάννης Χρηστίδης αναφέρει ότι σαφώς κάποια στελέχη έχουν τις όποιες αντιρρήσεις τους σε κάποια πράγματα. Όμως είναι υποχρεωμένα να τις εκφράσουν μέσα στα όργανα πειθαρχώντας στους κανόνες.


Με την παρατήρηση ότι ορισμένα στελέχη άλλα λένε στα όργανα και άλλα πράττουν και αν και πόσο μπορεί να παρέμβει προκειμένου να τους επαναφέρει σε αυτά που ορίζει το καταστατικό είπε: “Όπως βλέπετε το κόμμα άρχισε διαγραφές βουλευτών”. 


Σχετικά με τη λειτουργία της ΝΟΔΕ και αν είναι στις προθέσεις της να παρέμβει και να επιβάλλει κυρώσεις ανέφερε ότι ήδη έχει μπει στην διαδικασία να καλέσει τα στελέχη τα οποία λειτουργούν όπως αυτά κρίνουν και να κάνει την πρώτη επαφή μαζί τους προκειμένου να γίνει μία συζήτηση.


ΑΓΩΝΑΣ: Τι έχετε να πείτε για τους “οκτώ” που είναι απέναντι στο προεδρείο;


Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Δεν υπάρχει απέναντι πλευρά στην ΝΟΔΕ. Αν κάποιοι θέλουν να είναι η άλλη πλευρά είναι δικό τους θέμα. Υπάρχουν όργανα, υπάρχει η ΝΟΔΕ η ΝΟΜΕΚΕ  το εκτελεστικό όργανο. Κάποια πράγματα συζητούνται μέσα στην ΝΟΔΕ και κάποια εκτελούνται από την ΝΟΜΕΚΕ”.


Τέλος ο κ. Χρηστίδης συστήνει στα νέα μέλη και κομματικά όργανα πριν αρχίσουν να λειτουργούν στο χώρο να μάθουν τους κανόνες λειτουργίας:


“Καλόν είναι  κάποιοι νέοι μέσα σε αυτό το χώρο, νεώτεροι σε ηλικία να μάθουν πώς λειτουργούν τα κόμματα και ποιο είναι το καταστατικό του”.


Σύμφωνα με τον κ. Χρηστίδη οι συναντήσεις με όλα τα μέλη γίνονται και καταγράφονται οι θέσεις όλων. Αν βέβαια πραγματοποιούνται  αυτόν τον καιρό που ο κάθε θεσμικός ή όχι, προσπαθεί να κρατηθεί στην πολιτική επιφάνεια,  κανένας  δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα


 Αλέξανδρος Παυλικιάνος


Σχετικά Άρθρα

Back to top button