Αιδώς Αργείοι!!!

Κάθε άλλο, παρά αντικειμενική, είναι η απογευματινή πολιτική δημοσιογραφική εκπομπή “δεύτερη ματιά” της ΕΡΤ.

Κάθε άλλο, παρά αντικειμενική, είναι η απογευματινή πολιτική δημοσιογραφική εκπομπή “δεύτερη ματιά” της ΕΡΤ.

Αν και η κρατική – κυβερνητική τηλεόραση απασχολεί πολύ περισσότερο προσωπικό σε σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια και έχει αντιστρόφως ανάλογο ποσοστό τηλεθέασης και διαφημιστικής “πίτας”, επιβαρύνουν με εισφορές όλα τα ελληνικά νοικοκυριά οι εκάστοτε κρατούντες το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Φροντίζουν να καλοτακτοποιήσουν τα δικά τους παιδιά και εκ μεταγραφής, τουις αναθέτουν τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές ενημέρωσης, πολιτικής καθοδήγησης της κοινής γνώμης, λιβανίζοντας και όχι ελέγχοντας την εκάστοτε εξουσία, που πρέπει να είναι ο δημοσιογραφικός ρόλος τους.

 

Εκτός από το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου (θα μας αποχαιρετήσουν επιστρέφοντας στον τόπο διαμονής τους στις ΗΠΑ) και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί είχαν κάνει αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος των 1.000 ευρώ μηναιαίως ως επιδότηση ενοικίου.

Γίνεται αναφορά από τα ΜΜΕ για τον υπουργό ενέργειας κ. Φωτάκη, το Δημήρη Μάρδα και τον Παναγιώτη Σγουρίδη.

 

Σύμφωνα με τους όρους σύμβασης πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στον Ιβάν Σαββίδη και σε άλλους επενδυτές, δε θα πληρώνουν ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε τα ανταποδοτικά τέλη στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Χαριστικές προσφορές σε επενδυτές που τις ονομάζουν, για εύηχους λόγους, μεταρρυθμίσεις.

Και για σένα άνεργε, φτωχοποιημένε, τηλαιπωρημένε και τυρανισμένε έλληνα, ιδιοκτήτη μιας πατρογονικής κατοικίας, το ανάλγητο κράτος για ανάλογες οφειλές θα εκπλειστηριάσει ηλεκτρονικά το σπίτι σου.

Αιδώς Αργείοι!!!

 

Η συγκεκριμένη διάταξη που προβλέψει τη χορήγηση επιδότησης ενοικίου και σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς μέχρι 1.200 ευρώ μηνιαίως, πέρασε εν κρυπτώ και δολίως από τη συγκυβέρνηση στις 14 Αυγούστου 2015 χαριστικά για τους έχοντες και κατέχοντες στο πολυνομοσχέδιο του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, από 222+ βουλευτές του κοινοβουλίου από το ΣΥΡΙΖΑ (εκτός τους βουλευτές που αποχώρησαν και δημιούργησαν τη Λαϊκή Ενότητα), τους ΑΝΕΛ, τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Η πατρότητα της συγκεκριμένης διάταξης έχει ονοματεπώνυμο και “νονό” το Δημήτρη Μάρδα.

 

ΦΔε θα εκδίδονται λαγαριασμοί της ΔΕΗ για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες από το Μαϊο μέχρι και το Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Επικοινωνιακά η συγκυβέρνηση λέει τη μισή αλήθεια.

Δεν θα υπάρχει μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, ούτε κάποιες άλλες κοινωνικές ομάδες θα επιβαρυνθούν, διότι απλά, οι καταναλώσεις ρεύματος της καλοκαιρινής περιόδου θα μετακυληθούν στους επόμενους λογαριασμούς και θα εισπραχθούν από τις γεωργικές επιδοτήσεις που θα τους χορηγηθούν.

Η μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος για κάλυψη μέρους των εξόδων καλλιέργειας, όπως συμβαίνει στη βιομηχανία και ήταν προτεραιότητα στις αγροτικές διεκδικήσεις επικοινωνιακά η συγκυβέρνηση προσπαθεί, χωρίς επιτυχία, να το αποφύγει, να το ρίξει κάτω από το χαλί.

Με τέτοια επικοινωνιακά τερτίπια, οι αγρότες θα παραμείνουν δέσμιοι και εγκλωβισμένοι στην ουσία του υπαρκτού προβλήματος της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων που παράγουν.

 

Αλλο αποπομπή από την κυβέρνηση ενός υπουργού από τον πρωθυπουργό και άλλο αποδοχή της παραίτησης από τον πρωθυπουργό.

Η κα Ράνια Αντωνοπούλου αποτελεί παρελθόν από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για λόγους ηθικής τάξης και ευθυξίας εν μέρει, καθόσον η ήδια η αναπληρώτρια υπουργός δεν είχε το πολιτικό σθένος να παραιτηθεί από το υπουργικό αξίωμα της και εμμέσως πλην σαφώς ανάγκασε τον πρωθυπουργό, εν μέσω ευχαριστιών και κολακευτικών σχολίων, να τη θέσει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι, το πλουσιότερο ζευγάρι της κυβέρνησης (Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου) εξωκοινοβουλευτικοί, δηλώνοντας κάτοικοι ΗΠΑ, με αίτηση τους βάσει του ψηφίσματος νόμου 4336/2015, λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα, χωρίς να απαιτείται κανένα εισοδηματικό κριτήριο.

Το ερώτημα είναι, γιατί ο πρωθυπουργός δεν εκπαραθύρωσε το σύζυγο της Ράνιας Αντωνοπούλου, υπουργό οικονομίας κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου;

ΦΤελικά ενημέρωση για τις ελληνοσκοπιανές διαπραγματεύσεις έχουμε μόνο από το σκοπιανή πλευρά.

Κατά το σκοπιανό πρωθυπουργό Ζάεφ δεν υπάρχει θέμα αλλαγή συντάγματος, ονόματος και ταυτότητας και ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν  το Μάρτιο.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποφασίσει την παραχώρηση του ονόματος και έχουν τη βλακώδη πολιτική εντύπωση ότι θα περάσουν αλώβητοι από το κοινοβούλιο με την ψήφο πολιτικών ριψάσπιδων και κομμάτων της αντιπολίτευσης, αγνοώντας τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που διατρανώνει ότι η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι ελληνική!

 

Οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα και εν όψει του κλεισίματος της τρίτης αξιολόγησης, της εκταμίευσης της απόδοσης των 5,7 δις ευρώ και την έναρξη της τέταρτης αξιολόγησης άρχισαν τα όργανα, τα τύμπανα του οικονομικού πολέμου μεταξύ διαπραγματευτικών ομάδων, θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης.

Το κορυφαίο θέμα και ταυτόχρονα αγκάθι της διαπραγμάτευσης είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί χιλιάδων ακινήτων της ελληνικής κοινωνίας με στόχο την αλλαγή του υφιστάμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη χώρα μας και τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί αρκετές φορές με χρήματα που βαρύνουν το εθνικό χρέος και τον ελληνικό λαό.

Είναι αποφασισμένοι οι Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας να ενδώσουν σε όλες τις επιταγές, πιέσεις και απαιτήσεις των δανειστών και εταίρων, να παραμείνουν ως τα καλά και υπάκουα παιδιά, άριστοι εφαρμοστές των πιο δύσκολων οικονομικών μέτρων, της φτωχοποίησης της κοινωνίας και των νοικοκυριών, με αντάλλαγμα τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας, της παραμονής τους στις βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, της είσπραξης των παχυλών μισθών και των οφιτσίων τους και την είσπραξη επιδόματος ενοικίου από εκατομμυριούχους.

 

Μεγάλος προβληματισμός των δημοσιογράφων, πολιτικών και κομματικών σχηματισμών, του λεγόμενοιυ δημοκρατικού τόξου, για την άνοδο στις δημοσκοοήσεις ακροδεξιών κομμάτων.

Αντί να ψάχνουν ένθεν κακείθεν τους λόγους και τη σταθερή ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής (παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη), ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τίποτε δε γίνεται τυχαία…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button