Αστυνομικά νέα

Συνελήφθη και ο έβδομος αλλοδαπός

 κρατούμενος που είχε αποδράσει

 από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου    

 

Σε συνέχεια του από 2-1-2012 Δελτίου Τύπου μας που αφορούσε στη σύλληψη των έξι  από τους αλλοδαπούς κρατούμενους ( για παράνομη παραμονή στη χώρα) μετά την απόδρασή τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, ανακοινώνεται ότι ο Δομινικανός που αναζητούνταν, εντοπίσθηκε στ

Συνελήφθη και ο έβδομος αλλοδαπός

 κρατούμενος που είχε αποδράσει

 από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου    

 

Σε συνέχεια του από 2-1-2012 Δελτίου Τύπου μας που αφορούσε στη σύλληψη των έξι  από τους αλλοδαπούς κρατούμενους ( για παράνομη παραμονή στη χώρα) μετά την απόδρασή τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, ανακοινώνεται ότι ο Δομινικανός που αναζητούνταν, εντοπίσθηκε στην Τουρκία και παραδόθηκε, από τις Τουρκικές Αρχές, σε Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης στο Τελωνείο των Υψάλων, όπου και συνελήφθη. 

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αλεξανδρούπολης.

 

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

 που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις

 σε καταστήματα της Κομοτηνής  

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων,

 εκ των οποίων οι δύο συνελήφθησαν  

 

Εξαρθρώθηκε, την Πέμπτη στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα της Κομοτηνής. 

 Συνελήφθησαν ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 19χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ένας ακόμη 23χρονος συνεργός τους, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατέλαβαν τους δύο εκ των δραστών (τον 23χρονο και τον 22χρονο) εντός καταστήματος (περιπτέρου), στο οποίο είχαν εισέλθει παραβιάζοντας την είσοδο και τον τρίτο να βρίσκεται εκτός αυτού, όπου παρέμενε επιτηρώντας τον εξωτερικό χώρο (τσιλιαδόρος).  

 Οι παραπάνω δράστες, στη θέα των αστυνομικών, τράπηκαν σε φυγή, προσπαθώντας να διαφύγουν τη σύλληψη, πλην όμως, λίγη ώρα αργότερα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 19χρονος και ο 22χρονος, ο οποίος στην προσπάθεια της σύλληψής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

 Από την έρευνα που ακολούθησε, πλησίον του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο (μεταλλικό καλέμι), ενώ έξω από αυτό, ανευρέθησαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους, καθώς επίσης και μια πάνινη τσάντα, που περιείχε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 30 εκατοστών.

 Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα που διενεργήθηκε οι ανωτέρω δράστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (5-1-2012), αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλα τρία (3) καταστήματα, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

 Σύλληψη ημεδαπού

 για κατοχή ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν 97 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη Πέμπτη βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 31χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.

 Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου,  πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 97 γραμμαρίων.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

 

  Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κυκλοφορία

 παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων

 Κατασχέθηκαν Οκτώ παραχαραγμένα

 χαρτονομίσματα των 200 ευρώ

 

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή, πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 49 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, για αλλοδαπούς που διακινούν στην αγορά παραχαραγμένα – πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, κυρίως σε περίπτερα, εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτούς και στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 · Οκτώ (8) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ 

 · Το χρηματικό ποσό των 1.005 Ευρώ

 · Δέκα (10) πακέτα τσιγάρων

 Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

 Συλλήψεις ατόμων

 για διάφορα αδικήματα

 

1. Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 Συνελήφθη Πέμτη μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 58χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.       

 Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 –  Ποσότητα ηρωίνης, βάρους 15,4 γραμμαρίων

 –  Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

 –   Το χρηματικό ποσό των 200 Ευρώ

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

 

  Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 Συνελήφθη Πέμπτη μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής – Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.      

 Συγκεκριμένα, οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας και τη συνδρομή  αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν στην κατοχή του 25χρονου μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 0,6 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

  

 Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 Συνελήφθη Πέμπτη βράδυ, στη Δράμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 28χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών.      

 Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 28χρονου μια νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4,6 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 3,3 γραμμαρίων. 

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας

 

  Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή 

 Συνελήφθη Πέμπτη απόγευμα, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 14χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.  

 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 14χρονο, διότι αφαίρεσε από οικία 47χρονου ημεδαπού διάφορα χρυσαφικά, αξίας 1.000 Ευρώ, τα οποία ανευρέθησαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

 

  Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή 

 Συνελήφθη Παρασκευή απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή.  

 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι αφαίρεσε από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της περιοχής,  τριάντα δύο (32) λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης.

 Κατασχέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία με πετρέλαιο θέρμανσης, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στο δικαιούχο τους.

 Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button