Άνετη διαμονή και ποιοτικός χρόνος στις ενοικιαζόμενες βίλες της Λευκάδας

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας είναι σίγουρα η Λευκάδα με τα τιρκουάζ νερά της και την πολιτισμική αίγλη της. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών, όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων, και ειδικά Ιταλών, που δεν χρειάζεται να κάνουν μεγάλο ταξίδι για να την προσεγγίσουν.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του Ιονίου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας είναι σίγουρα η Λευκάδα με τα τιρκουάζ νερά της και την πολιτισμική αίγλη της. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών, όχι μόνο Ελλήνων αλλά και ξένων, και ειδικά Ιταλών, που δεν χρειάζεται να κάνουν μεγάλο ταξίδι για να την προσεγγίσουν.
Επιπλέον, το γεγονός ότι η Λευκάδα είναι προσβάσιμη και οδικώς την κάνει ακόμη πιο οικονομικό και προσιτό προορισμό για τους παραθεριστές. Φτάνοντας κανείς στην περιοχή του Κάστρου και στη Χώρα, καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για νησί με ιδιαίτερο χρώμα, όμοιο με αυτό που συναντάται σε όλα τα Επτάνησα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που την κάνει ξεχωριστή.
Οι παραλίες της, ειδικά οι πιο μακρινές από τη Χώρα, όπως οι Εγκρεμνοί και το Πόρτο Κατσίκι, με τα δροσερά τιρκουάζ νερά τους και τους λευκούς βράχους που μοιάζουν, θαρρείς, σμιλεμένοι από ανθρώπινο χέρι, είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ατραξιόν του νησιού.
Και πάνω από αυτές δεσπόζουν αμέτρητες βίλες που με την αρχιτεκτονική τους αρτιότητα συμβάλλουν στην ομορφιά του τοπίου και κάνουν τους επισκέπτες να αναρωτιούνται ποιοι είναι οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους. Ίσως όμως αυτή να είναι μια λάθος σκέψη…
Γιατί πολύ απλά οι βίλες που αντικρίζει και θαυμάζει κανείς δεν είναι παρά μία ακόμη μορφή υψηλής τουριστικής υπηρεσίας που απευθύνεται στους περισσότερους λάτρεις της Λευκάδας που θέλουν να περάσουν μία βδομάδα ή περισσότερο σε ένα πολυτελές περιβάλλον.
Οι ενοικιαζόμενες βίλες στη Λευκάδα έχουν όλα τα κομφόρ, είναι πολύ φροντισμένες και ταιριαστές με το περιβάλλον του νησιού και διαθέτουν πληθώρα δωματίων με κάθε είδους θέα, είτε προς τη θάλασσα είτε προς το πυκνό πράσινο, ενώ υπάρχει και κήπος ή περίβολος γύρω από αυτές.
Το κόστος είναι αρκετά προσιτό αφού μοιράζεται μεταξύ πολλών ατόμων και κάθε παρέα ή οικογένεια που θα τη νοικιάσει θα έχει άπλετο χώρο για να περάσει άνετες διακοπές. Αρκετές μάλιστα διαθέτουν και πισίνα για στιγμές χαλάρωσης ή και μπαρ για ένα ποτό μετά το μπάνιο ή το βράδυ, ενώ όλες φυσικά διαθέτουν θέσεις πάρκινγκ για τα ΙΧ των ενοίκων ή συνεργάζονται με εταιρείες αυτοκινήτων.
Και επειδή οι περισσότερες ημέρες παραμονής ρίχνουν την τιμή, αξίζει να σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο να κάνει κανείς λίγο περισσότερη οικονομία τον χειμώνα προκειμένου να απολαύσει το μπάνιο του σε όλες τις παραλίες του νησιού και να ασχοληθεί με άλλες δραστηριότητες, όπως  wind surfing στον Αϊ-Γιάννη, στο Κάθισμα κ.ά.
Και εκείνο που αξίζει ιδιαίτερα να επισημανθεί είναι η εμπειρία τού να περιδιαβαίνει κανείς τα σοκάκια της Λευκάδας, που δεν αποκλείεται να τον φέρουν μπροστά στο σπίτι του Άγγελου Σικελιανού ή του Ελληνοϊρλανδού ποιητή Λευκάδιου Χερν που ταυτίστηκε όσο λίγοι με το νησί.
Έχοντας γευθεί πλέον και τη λογοτεχνική αύρα της Λευκάδας, ο επισκέπτης της μπορεί να απολαύσει και τη νυχτερινή της ζωή, που σε τίποτε δεν υστερεί έναντι των άλλων νησιών του Ιονίου, αλλά και του Αιγαίου. Παντού μπορεί να βρει τρόπους και τόπους διασκέδασης, με το Νυδρί, το υπέροχο θέρετρο του νησιού, να κρατάει τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης και να αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να επισκεφθεί τη Λευκάδα ξανά και ξανά.    
  

Σχετικά Άρθρα

Back to top button