Πως θα το αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας;

Είναι αδιανόητο, κατά το Σταύρο Θεοδωράκη, ο υπουργός εθνικής αμύνης (Πάνος Καμμένος) να έχει διαφωνία με τον πρωθυπουργό (Αλέξη Τσίπρα) και να δίνει το δικαίωμα σε ακραίους (ελληνικός λαός) να οργανώνουν συλλαλητήρια.

Πρόθυμος ο Σταύρος Θεοδωράκης και από τη στάση του σώματος και από τις δηλώσεις του, να συνδράμει πολιτικά την κυβέρνηση οτο κοινοβούλιο και πολιτικά ν’ αντικαταστήσει το “Ποτάμι” τους ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση.

Είναι αδιανόητο, κατά το Σταύρο Θεοδωράκη, ο υπουργός εθνικής αμύνης (Πάνος Καμμένος) να έχει διαφωνία με τον πρωθυπουργό (Αλέξη Τσίπρα) και να δίνει το δικαίωμα σε ακραίους (ελληνικός λαός) να οργανώνουν συλλαλητήρια.

Πρόθυμος ο Σταύρος Θεοδωράκης και από τη στάση του σώματος και από τις δηλώσεις του, να συνδράμει πολιτικά την κυβέρνηση οτο κοινοβούλιο και πολιτικά ν’ αντικαταστήσει το “Ποτάμι” τους ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση.

Οι κυβερνητικοί θώκοι και η εξουσία είναι μεγάλος πειρασμός για τους πολιτικά μικρούς, λίγους και εξουσιομανείς, που εμφανίστηκαν από το πουθενά, μπήκαν σαν κομήτες στο πολιτικό στερέωμα και τη στιγμή που χάνονται, σβήνει το άστρο τους, προσπαθούν, πάσει δυνάμει και πάσει θυσία, να κολλήσουν στην ουρά κάποιου άλλου για να παραμείνουν ζωντανοί πολιτικά, να συνυπάρξουν στην οικονομικο-καλοαμειβόμενη ελίτ της χώρας.

Το δε χρήμα, ίσως, πολλοί εμίσησαν, τη δε δόξα κανείς!

‘Η και τη δόξα και το χρήμα, κανείς ποτέ δεν εμίσησε!!!

 

Ο αλυτρωτισμός των σκοπιανών έχει ένα όνομα και ακούει στο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Παραχωρώντας εμείς οι έλληνες το όνομα στο κρατίδιο των Σκοπίων, αφ’ ενός μεν διχάζουμε τον ελληνικό λαό και αφ’ ετέρου συνενώνουμε τους σκοπιανούς.

Οι αλλαγές του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Κίρο Γκλιγκόρωτ, της οδού Σκοπίων – Θεσσαλονίκης σε οδό Φιλίας, είναι κάτι  λιγότερο από παρονυχίδα του όλου προβλήματος και των διαφορών μας με το κρατίδιο των Σκοπίων.

Ο έλληνα πρωθυπουργός, μην μπορώντας προς το παρόν να επιβάλλει την άποψή του για το παράθυρο ευκαιρίας με το συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο, αναζητά πολιτικά πρόθυμους συνενόχους από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα για την οικειοθελή παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία που είναι ο πρώτος και μοναδικός στόχος των σκοπιανών, γιατί απλά, όλα τα άλλα και η είσοδος στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. θα  έλθουν, θα προκύψουν φυσιολογικά, μέσω του ονόματος Μακεδονία.

Ολοι οι βόρειοι και ανατολικά γείτονές μας ζητούν “κάτι” από τη χώρα μας.

Η παραχώρηση στον πιο αδύναμο, θ’ ανοίξει την όρεξη και ίσως το δρόμο για αναζοπύρωση των αλυτρωτικών τους διεκδικήσεων.

Πως θα το αντιμετωπίσει ο Αλέξης Τσίπρας;

 

Μια ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1998 μπορεί μια κυβέρνηση, χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία (δεν συμφωνούν οι ΑΝΕΛ) ν’ αλλάξει την απόφαση των αρχηγών;

Φυσικά και όχι, μόνο μια νέα ομόρφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρεία του προέδρου της δημοκρατίας για να καρατηθούν πρακτικά των συζητήσεων και των κομματικών θέσεων μπορεί να την αλλάξει.

Είναι πρόσφατη η κοινοβουλευτική νομιμοποίηση των πολιτικών αρχηγών προς τον πρωθυπουργό για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και δανειστές και είναι γνωστή η διαπραγματευτική αποτυχία του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συμφώνησε σε όλα και μας φόρτωσε το τρίτο και πιο επώδυνο μνημόνιο.

Σήμερα που διαπραγματεύεται χωρίς δέσμευση και συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, είναι ίσως πολύ επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα η διαπραγμάτευση του έλληνα πρωθυπουργού, λόγω των κεκτημένων αποτυχημένων διαπραγματεύσεων, τις οποίες έχει αναλάβει.

 

Οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ είναι βέβαιο ότι δε θα ψηφίσουν ΝΑΙ σε νομοσχέδιο του Αλέξη Τσίπρα που θα περιέρχεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρξει διαπραγματευτική συμφωνία με τα Σκόπια, οπότε και θα εμφανιστεί ο Πάνος Καμμένος επαναστάτης χωρίς αιτία και καβάλα στο άλογο, θριαμβευτής στο πολιτικό γίγνεσθαι και στη δεύτερη δε θα ψηφίσουν ΟΧΙ, δε θα καταψηφίσουν την πρόταση του συγκυβερνήτη, γιατί απλά δε θα πάρουν μέρος, θ’ αποχωρήσουν από την ψηφοφορία και η συριζαϊκή πρόταση, αν και πιστεύτω ότι θα υπάρξουν πρόθυμοι να το υπερψηφίσουν, θα γίνει νόμος του κράτους με την πλειοψηφία των παρόντων.

Είναι γνωστό το πολιτικό κόλπο γκρόσο, που για τους ΑΝΕΛ θα είναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη, όπως λέει και ο λαός μας.

Αυτά όμως δεν είναι υπεύθυνη πολιτική στάση συγκυβερνώντος κόμματος, κύριοι των ΑΝΕΛ.

Ποτέ με ξένα κόλυβα, δε γίνεται μνημόσυνο.

 

Βγαίνουμε τον Αύγουστο από τα μνημόνιααααα, αντιλαλούν οι ρεματιές, τα κορφοβούνια και οι λαγκαδιές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήταν ευχής έργο αλλά η χώρα απλά βγαίνει από το πρόγραμμα και τα μνημόνια, οι δεσμεύσεις, η επιτήρηση και οι μνημονιακοί νόμοι και μένουν και θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και η δαμόκλειος σπάθη του κόφτη θα καραδοκεί και οι εταίροι – δανειστές θα μας περιμένουν στη γωνία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button