Ας θυμούνται οι βουλευτές μας, ότι, ο πολίτης πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, για να μπορεί να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.

Με εντατικότατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες των διοδίων στη Μέστη Κομοτηνής.

Απτοητοι, παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών, δήμων, φορέων, περιφέρειας, το άνοιγμα, το νέο χαράτσι των διοδίων, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία άμεσα.

Με εντατικότατους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες των διοδίων στη Μέστη Κομοτηνής.

Απτοητοι, παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών, δήμων, φορέων, περιφέρειας, το άνοιγμα, το νέο χαράτσι των διοδίων, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία άμεσα.

Εάν δεν υπάρξουν καθολικές διαμαρτυρίες και ξεσηκωμός από τον καναπέ και το τηλεκοντρόλ των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δεν υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις εντός των πλαισίων των νόμων οι αδηφάγες αγορές και εταιρίες θα καταβροχθίζουν σιγά – σιγά με τη γνωστή εφαρμοζόμενη από τη συγκυβέρνηση τέχνη του σαλαμιού, το ήδη πενιχρό εισόδημα των πολιτών.

Το ερώτημα είναι η αχαρακτήριστη πολιτική συμπεριφορά των βουλευτών της περιφέρειας και ιδίως των συγκυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι λόγω της μικρής κοινοβουλευτικής δύναμης (153) έστω και κάτω από τη μορφή πίεσης προς την ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, μπορούσαν και μπορούν να πετύχουν πολλά για τις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες εκλέγονται.

Θα είναι υπόλογοι εσαεί στους κατοίκους της περιοχής μας για την πολιτική αδιαφορία, ανικανότητα, ραστώνη που επέδειξαν και για την ατολμία τους να συγκρουστούν πολιτικά με το καρεκλοκένταυρο αθηναϊκό κατεστημένο, για το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Ας θυμούνται οι βουλευτές μας, ότι, ο πολίτης πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, για να μπορεί να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.

 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρας τις στιγμές που ο ελληνικός λαός φτωχοποιείται και ανεβαίνει το Γοργοθά του, αλωνίζει εις τας Ευρώπας, τας Αμερικάς και τας Ασίας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και παρίσταται σε εκδηλώσεις βράβευσής του για τις ανύπαρκτες και αποτυχημένες πολιτικές και οικονομικές επιλογές, όπως αποτιμώνται, βιώνονται από την ελληνική κοινωνία.

Είναι το καλύτερο πολιτικό παιδί των εταίρων και δανειστών, και οσων έχουν συμφέροντα από τη συνέχιση της παραμονής του στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.

Θυμάμαι τι μου έλεγε ο πρώτος προϊστάμενός μου στην Αγροτική Τράπεζα: να θυμάσαι πάντα ότι λόγω θέσης θα ακούς πολλά και ευχάριστα λόγια. Μην τους πιστεύεις, κατά κανόνα είμαστε φίλοι όσο δε θίγονται τα συμφέροντά μας ή δε μακαρίτισσα μάνα μου Ελπίδα μου έλεγε ότι, όσο και αν σε παινέψουν οι άλλοι, αν δε σε παινέψει η οικογένειά σου δεν έχει καμία αξία.

Οσες διακρίσεις και βραβεία να πάρεις από τους ξένους κ. πρωθυπουργέ, αν δε χαίρεις εκτιμήσεως από τον ελληνικό λαό, δεν έχεις την αγάπη της κοινωνίας, για ότι έχεις κάνεις για τους πολίτες της Ελλάδος και όχι για τους εκτός συνόρων δε θα έχουν καμία αξία, απλά θα διακοσμούν το σπίτι του ή θα κοσμούν το εσωτερικό κάποιας αραχνιασμένης σκοτεινής ντουλάπας και δε θα συντροφεύουν την υστεροφημία σου όταν θα αποσυρθείτε από την πολιτική ζωή του τόπου.

Πρώτα, και πάνω απ’ όλους, ορόσημο και κορώνα στο κεφάλι και στο μυαλό μας η Ελλάδα.

 

Ακουσα τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, μιλώντας στο κοινοβούλιο, να παρουσιάζει μια ειδυλλιακή εικόνα της χώρας και της κυβέρνησης, την επίσκεψη και συνομιλία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν απολύτως θετικές για τη χώρα μας.

Αναγκάσαμε τον τούρκο πρόεδρο να βάλει νερό στο κρασί του;

Να βάλει την ουρά στα σκέλια;

Σταμάτησαν οι παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της χώρας μας;

Σταμάτησαν οι αλυτρωτικές βλέψεις για νησιά μας, βραχονησίδες και για γκριζάρισμα και διεκδικούμενες περιοχές του Αιγαίου;

Σταμάτησε η δέσμευση μεγάλων περιοχών του Αιγαίου για διενέργεια ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων;

Πέστε μας επιτέλους, με χειροπιαστές αποδείξεις τις κερδίσαμε από την επίσκεψη Ερντογάν και αφήστε τις επικοινωνιακές επιθέσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, όταν το κρατικό κανάλι που πληρώνουμε όλοι μας έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό, όπου παρελεύουν καθημερινά όλα τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!!!

 

Ισως η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να αιφνιδιάσει την αντιπολίτευση με προκρήυξη εκλογών.

Η επιδοματική πολιτική συνεχίζεται με την εφάπαξ καταβολή 400 ευρώ σε νέους ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας μέχρι 31 Οκτωβρίου 2107 και συνεχίζουν να παραμένουν άνεργοι.

Χορηγείται νέο επίδομα 650 ευρώ σε όσους εργαζόμενους έχασαν την εργασία τους λόγω των καταστρεπτικών πλημμυρών στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Επενασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε άπορες οικογένειες, όχι διαγραφή της οφειλής τους στη ΔΕΗ.

Σε συνδυασμό με τη χορήγηση μερίσματος 720 ευρώ εκατομ. σε χαμηλόμισθους, που αλλού να παραπέμπτουν όλες αυτές οι κυβερνητικές ενέργειες, αν όχι στη βελτίωση του κακού κλίματος της κοινωνίας προς την κυβέρνηση των υπέρμετρων φόρων και της φτωχοποίησης της κοινωνίας με ορόσημο και στόχο τις επόμενες εκλογές;

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button