Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά ένα-ένα όλα τα αδιαπραγμάτευτα προπύργια, του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ του 2014, πέφτουν και στο τέλος δεν θα μείνει παρά ο κουρνιαχτός από την κατάρρευσή τους.

Τελικά ένα-ένα όλα τα αδιαπραγμάτευτα προπύργια, του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ του 2014, πέφτουν και στο τέλος δεν θα μείνει παρά ο κουρνιαχτός από την κατάρρευσή τους.

            Χθες έβλεπα σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ, κάποιον οικονομολόγο τεχνοκράτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με περισσή ειλικρίνεια ομολόγησε «Γιατί εγώ που πλήρωσα το δάνειό μου είμαι κορόιδο; Όλοι οφείλουν να εξοφλούν τα δάνειά τους. Επομένως καλώς γίνονται πλειστηριασμοί, για να μην πτωχεύσουν οι τράπεζες και τα πληρώσουν μετά οι καταθέτες ή όλοι οι Έλληνες , μέσα από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.»

            Μαζί μ΄ αυτόν βέβαια και άλλοι κορυφαίοι Υπουργοί, βουλευτές μέχρι και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού ο Καρανίκας, τάχθηκαν υπέρ των «υγιών και αναγκαίων» πλειστηριασμών.  Δηλαδή πάει περίπατο η «σεισάχθεια», το «Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» και τα άλλα πομπώδη κουραφέξαλα που τσαμπουνάγανε το 2014. Τότε που τάζανε τα πάντα στους πάντες. Τότε που τρέχανε αλαφιασμένοι να αρπάξουν την καρέκλα της εξουσίας και να δει έτσι ο ελληνικός λαός τι σημαίνει επιτέλους «Πρώτη φορά Αριστερά».

            Εμείς σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης λέμε, βρε καλώς τα, τά παιδιά στα αυτονόητα.

            Έτοιμη όμως από δίπλα κάποια βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας ακάθεκτη να ψαρέψει στα θολά νερά της πολιτικής υποκρισίας. «Είστε ανάλγητοι γιατί πλειστηριάζετε τη λαϊκή κατοικία, ενώ εμείς την προστατεύαμε.»

            Φυσικά η απάντηση του Συριζαίου οικονομολόγου ήταν άμεση « Μα και εμείς δεν θέλουμε να πλειστηριάζεται η πρώτη λαϊκή κατοικία..». Επιστροφή και αυτού στο ψάρεμα στα θολά νερά της πολιτικής απάτης.

            Ο στόχος κοινός όχι μόνον αυτών, αλλά σχεδόν όλων των εκπροσώπων των κομμάτων, να ψαρέψουν ψήφους, δεκάδων χιλιάδων μικρών λαϊκών δανειοληπτών που δεν πληρώνουν τα δάνειά τους.

            Όταν πρόκειται για πολλούς και μικρούς, όταν πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες ψήφους, εκεί το καντάρι της δικαιοσύνης πετάγεται στα σκουπίδια. Τι κι αν κάποιος μικρός – λαϊκός δανειολήπτης δεν πληρώνει, έτσι από τσαμπουκά, έτσι γιατί είναι του κινήματος «δεν πληρώνω». Εδώ η αμαρτία εξαγνίζεται, ακόμα και αν αυτή η συμπεριφορά του μικρού μπαταξή αδικεί κατάφορα, τον αδερφό του που πήρε ένα δάνειο και το εξοφλεί παρά τις δυσκολίες του, γιατί θέλει να είναι αξιοπρεπής. Αδικεί τον ξάδελφό του που δεν τόλμησε να πάρει δάνειο κατοικίας, πιστωτικές κάρτες, εορτοδάνεια, κλπ. κλπ. και έμεινε να πληρώνει ενοίκιο παρά τις ίδιες ή χειρότερες αδυναμίες που έχει, γιατί έμεινε άνεργος, γιατί αρρώστησε κλπ. «Εγώ δεν πλήρωσα, και ούτε θα πληρώσω φράγκο», μου έλεγε κομπάζοντας ένας ΔΕΗτζής και μάλιστα τις παλιές καλές εποχές πριν την κρίση, όταν έπαιρνε τριπλάσιο μισθό από έναν εργατάκο στην ελεύθερη αγορά.

            Και σήμερα αν αυτός και αρκετοί σαν αυτόν, δεν πληρώνουν το δάνειό τους κινδυνεύουν να καταρρεύσουν οι τράπεζες, να κουρευτούν οι καταθέσεις και να χάσει τα λεφτά του ο γείτονάς του, που δεν πήρε σπίτι με δάνειο και μένει στο νοίκι!

            Αυτό κατά τους πολιτικάντες λέγεται δικαιοσύνη! Ουαί υμιν γραμματείς και φαρισαίοι! Κουτοπόνηρα λαμόγια της «Δημοκρατίας, της ψηφοθηρίας».

            Αγαπητοί φίλοι μας πολιτικοί, πάρτε το χαμπάρι. Πριν και πάνω απο τη «Δημοκρατία σας» πριν και πάνω από τις ψηφοθηρίες σας, υπάρχει η πανανθρώπινη αξία της Δικαιοσύνης,που δεν χαρίζεται σε αριστερούς ή δεξιούς, σε μικρούς ή μεγάλους.

            Η αδικία είναι η ίδια, όπου και εάν την βάλεις στα μικρά ή στα μεγάλα.

            Εμείς σαν Ομάδες Κοινωνικής Δράσης, πέρα από πολιτικάντικες κουτοπονηριές, επαναλαμβάνουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας. Κανένα δάνειο δεν χαρίζεται. Κάθε περίπτωση δανειολήπτη κρίνεται ιδιαιτέρως. Εάν νομιμοποιήσουμε το «φέσωμα» τότε πάει περίπατο η πίστη, τότε κανείς δεν θα δανείζει. Πάει δηλαδή ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα και μαζί του τινάζεται η οικονομία στον αέρα!

            Τα πολιτικάντικα, ότι πλειστηριάζουμε μόνο τα ακριβά «των πλουσίων» είναι για τους «πολιτικούς απατεώνες Δημοκράτες».

            Κανείς δεν πρέπει να ζει σε βάρος των υπολοίπων, εκτός και αν πράγματι είναι ανήμπορος, σακάτης, άρρωστος. Και τότε όλοι, όσοι είμαστε υγιείς και μπορούμε, να βοηθήσουμε. Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική.

            Τα άλλα τα κουτοπόνηρα, ξεσχίζουμε την μεσαία τάξη, τους φτωχούς φιλότιμους δημιουργούς, τους νοικοκυραίους, με υπέρογκους φόρους, για να τα χαρίσουμε σαν «φιλόπτωχοι» στους πονηρούς και τα λαμόγια είναι απαράδεκτα και εγκληματικά.

            Όλοι πληρώνουν, τουλάχιστον όσα πληρώνει και ένας φτωχός και ανήμπορος οικογενειάρχης, που μένει στο ενοίκιο και είναι υποχρεωμένος να πληρώνει το ενοίκιό του, για να μην βρεθεί στο δρόμο άστεγος.

            Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους, το δάνειο επιμηκύνεται και το εξοφλεί ο ίδιος ή ο κληρονόμος του, όταν μπορεί. Κανένας δεν παίρνει τζάμπα σπίτι, σε βάρος των υπολοίπων επίσης φτωχών συμπολιτών του.

            Καιρός να σταματήσουν τα «φιλεύσπλαχνα κοράκια» να ψαρεύουν στα θολά, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και αλληλεγγύης. 

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                                                                    Κομνηνός Γεώργιος

                                                                               Οικονομολόγος   

                                                                            Παρχαρίδης Βασίλης

                                                                               Οικονομολόγος   

                                      

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button