ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Κατατέθηκε προ ημερών από τους…  “επιστήμονες” οικονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή των Ελλήνων (κάποτε οι “αγανακτισμένοι” την αποκαλούσαν “Ηλίθια Παιδία”) όχι σε ογκώδη φάκελο πια, αλλά σ’ ένα μικρό μεταλλικό εξάρτημα, το επονομαζόμενο “στικ” .

Κατατέθηκε προ ημερών από τους…  “επιστήμονες” οικονομικούς του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή των Ελλήνων (κάποτε οι “αγανακτισμένοι” την αποκαλούσαν “Ηλίθια Παιδία”) όχι σε ογκώδη φάκελο πια, αλλά σ’ ένα μικρό μεταλλικό εξάρτημα, το επονομαζόμενο “στικ” .

Παρέλαβε λοιπόν ο κ. Νίκος Βούτσης (κάποιος μου είπε, ότι μοιάζει σαν μπακάλης, με το αντιτουριστικό μουστάκι και την άσπρη φανέλα) το “στικ” και πανευτυχής ανεφώνησε: “Είναι ο καλλίτερος μέχρι τον επόμενο”!! (ΣΚΑΙ 22 Νοε 2017). “Καλλίτερος” ο προϋπολογισμός του 2018 με επιπλέον φόρους1,4 δις ευρώ και μείωση δαπανών για ασφάλιση, υγεία και διάφορες προμήθειες.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών ότι: “Ο Προϋπολογισμός είναι άδικος” !! Άντε βγάλτε συμπέρασμα. Συγχρόνως οι νεομπολσεβίκοι καυχώνται ότι γρήγορα βγαίνουμε στις αγορές, που αυτό σημαίνει κατά τους γνωρίζοντες ότι θα  δανειζόμαστε με 4% ενώ τώρα κάτω του 1% .

Τέλος ο ΟΟΣΑ αποκαλεί την Ελλάδα ¨Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις φόρων¨ όμως κανενός δεν ιδρώνει το αυτάκι. Χθες πήγα στην Τράπεζα και ¨ακούμπησα¨  249,49 ευρώ για την 3η δόση του ΦΠΑ και 453,99 ευρώ για την 3η δόση του φόρου εισοδήματος, αναφωνώντας: “Τετρακόσιες πενήντα τρείς να είναι οι ώρες σας καριόληδες”.

Διαβάζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χρέος 320 δις ευρώ και τώρα ανέβηκε στα 332 δις, το δε χρέος είναι 180% του ΑΕΠ.

Σχετικά με το “κοινωνικό μέρισμα”, έγραψα στις 18 Νοεμβρίου 2017 ποιοι θα το πάρουν και ποιοι υπερφορολογήθηκαν για να βρεθούν τα λεφτά.

Να μην το επαναλάβουμε, το κατάλαβε πια και η κουτσή Μαρία. Πάντως ο θαυμαστής του Τσε Γκεβάρα και του Φιντέλ Κάστρο, σύντροφος Αλέξης Τσίπρας βραβεύτηκε στην Γαλλία για το Πολιτικό του Σθένος και επιστρέφει στην Ελλάδα πανευτυχής για να αντιμετωπίσει με “μπινελίκια” τον Μητσοτάκη στην Βουλή την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

Ο φίλος μου Βασίλης Μυλωνάς από τον Ξεριά της Καβάλας, του έγραψε ένα μακροσκελές ποίημα που αρχίζει:

“Μπράβο, μωρέ Αλέξη μου, το πήρες το βραβείο,

κράτα το και θα χρειασθεί, κάποτε για μουσείο!

που οι μεταγενέστεροι, θα μπαίνουν να διαβάζουν

κι ηρώων κατορθώματα, θα έχουν να θαυμάζουν”

και τελειώνει:

“Τον Γάλλο που σε βράβευσε,

πέστου στο νου του να’ χει,

πως τη γροθιά σου ο Λαός, την τρώει στο στομάχι.

Και ότι λίγο βιάστηκε, συμπέρασμα να βγάλει

Μα αν πεινούν οι Έλληνες …..

χεστήκανε οι Γάλλοι.”

 

Ο Ποσειδώνας να βάλει το χέρι του (την Τρίαινα) μην έχουμε καμιά καινούργια ρύπανση σε κανένα πέλαγος ή καμιά καινούργια πλημμύρα και μας πάρει ο Διάολος τον πατέρα. 

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας Αγρίως Φορολογούμενος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button