Μεγάλη συμφωνία της ΣΕΚΕ με κορυφαία κρατική εταιρεία καπνού της Αιγύπτου

Η ΣΕΚΕ είναι μια εταιρεία από τις λίγες στην περιοχή της Θράκης που σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο αναπτύσσεται, δημιουργεί και κάθε χρόνο, προχωρά σε μικρές ή μεγάλες επενδύσεις, ακάθεκτη στο επιχειρηματικό της πλάνο.

Για ένα 3ήμερο βρέθηκαν στην Ξάνθη εκπρόσωποι της κρατικής εταιρείας καπνού Easter Company SAE της Αιγύπτου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ, επισκέφθηκαν καπνοκαλλιέργειες στο Νομό μας και είχαν μια εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτη Ταρενίδη και το γενικό δ/ντή της Αλέξανδρο Κοντό με στόχο τη διεύρυνση στο μέλλον.

Η ΣΕΚΕ είναι μια εταιρεία από τις λίγες στην περιοχή της Θράκης που σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας περίοδο αναπτύσσεται, δημιουργεί και κάθε χρόνο, προχωρά σε μικρές ή μεγάλες επενδύσεις, ακάθεκτη στο επιχειρηματικό της πλάνο.

Για ένα 3ήμερο βρέθηκαν στην Ξάνθη εκπρόσωποι της κρατικής εταιρείας καπνού Easter Company SAE της Αιγύπτου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ, επισκέφθηκαν καπνοκαλλιέργειες στο Νομό μας και είχαν μια εξαιρετική συνεργασία με τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτη Ταρενίδη και το γενικό δ/ντή της Αλέξανδρο Κοντό με στόχο τη διεύρυνση στο μέλλον.

Στο δείπνο που παρέθεσε προς την Αιγυπτιακή εταιρεία παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Μωραϊτης, οι δήμαρχοι Ξάνθης, Μύκης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ξάνθης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ κ.α.

Ο διευθυντής της αιγυπτιακής εταιρείας τόνισε ότι, η ΣΕΚΕ είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές καπνού στην Αίγυπτο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ποιότητα του καπνού και τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΕ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΡΕΝΙΔΗ

“Σήμερα η ΣΕΚΕ, εμείς ως διοίκηση και τα στελέχη της, έχουμε τη χαρά, να φιλοξενούμε τον γενικό διευθυντή του κρατικού μονοπωλίου καπνού της Αιγύπτου. Τον κρατικό κολοσσό EASTERN  COMPANY S.A.E της Αιγύπτου  που αυτή η καπνοβιομηχανία έχει το 72% με 75% της κατανάλωσης των τσιγάρων, Μιλάμε για τεράστια νούμερα….

Εδώ και λίγα χρόνια ξεκινήσαμε εκ νέου μία συνεργασία δειλά-δειλά και φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι κλείσαμε μία καλή συμφωνία με την συγκεκριμένη εταιρεία, αφού παραλάμβανε αρκετά καπνά από την ΣΕΚΕ.

Δεν θέλω να πω τις ποσότητες για λόγους ευνόητους, αλλά είναι αρκετή ποσότητα. Καπνά ελληνικά, καπνά βιολογικά και υψηλής ποιότητας και πιστεύουμε αυτή η συνεργασία που θα έχουμε από εδώ και πέρα, θα είναι μία μεγάλη βοήθεια για εμάς και τους καπνοπαραγωγούς μας και γενικά για την τοπική οικονομία γιατί ξέροντας ότι η ΣΕΚΕ αγοράζει πολλά καπνά και πουλάει παντού, έρχεται κόσμος στη Ξάνθη και αν αυτές οι αγορές αυξηθούν, θα αυξηθούν και οι πωλήσεις, σίγουρα τα μεροκάματα και ο κόσμος που θα δουλεύει εδώ στα εργοστάσια της Ξάνθης θα είναι πολύ παραπάνω και θα επωφεληθεί και η τοπική αγορά.

Θα δώσουμε μία ανάσα και στην ανεργία και μία μικρή βοήθεια στην οικονομία του νομού μας και της περιοχής και στους καπνοπαραγωγούς φυσικά.

Είναι μεγάλη μας χαρά που μας επισκέφθηκε ο γεν. διευθυντής της EASTERN COMPANY S.A.E της Αιγύπτου και ανταπέδωσε την επίσκεψη που του κάναμε εγώ με τον κ. Κοντό το καλοκαίρι στην Αίγυπτο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε στην Αίγυπτο, έχουμε ξαναπάει, αλλά οι ποσότητες που πουλούσαμε ήταν ελάχιστες.

Φέτος τα καπνά του 2014 που πουλήσαμε ήταν σοβαρή ποσότητα και πιστεύω ότι από του χρόνου θα πουλήσουμε περισσότερα καπνά. Ξεκινάει μία τίμια συνεργασία μαζί τους, είναι μία κρατική εταιρεία και εμείς μία συνεταιριστική και έτσι μπορούμε πιο εύκολα να συνεννοούμαστε, να μας έχουν εμπιστοσύνη.

Ήταν πολύ παλιά καλοί πελάτες μας και πιστεύω και στο μέλλον να έχουμε μία συνεργασία που θα κρατήσει πάρα πολλά χρόνια. Επανιδρύουμε με νέα θεμέλια τη ΣΕΚΕ και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Οι σχέσεις είναι πολύ καλές και με τον Πρόεδρο της εταιρίας και με τον γενικό διευθυντή και με τα στελέχη τους, έχουμε επαφές, πηγαίνουμε κάθε χρόνο, τους βλέπουμε στην Αίγυπτο, πάμε σε διαγωνισμούς και αυτή τη στιγμή είχαμε την τιμή να τους δεχτούμε για να παραλάβουν καπνά.

Επίσης ήρθε στη Ξάνθη και Αιγύπτιος  γεν. διευθυντής, μια μεγάλη προσωπικότητα όχι μόνο στην χώρα του αλλά και παγκόσμια, ένας άνθρωπος που αγαπάει την Ελλάδα και την περιοχή μας  και αυτό μας τιμάει ιδιαίτερα. Και τη ΣΕΚΕ και την περιοχή μας και όλους εμάς.

Η ΣΕΚΕ έχει μία ιστορία 68 χρόνια. Είναι μία από τις παλιότερες ελληνικές καπνοβιομηχανίες και βλέπεις συνεργαζόμαστε 25, 35,40 χρόνια με άλλες πολυεθνικές εταιρίες που σημαίνει ότι μας δείχνουν εμπιστοσύνη και βέβαια με την προσπάθεια που κάνουμε τώρα και ιδιαίτερα με την επιστροφή στη ΣΕΚΕ του Αλέκου Κοντού ως γενικού διευθυντή, δώσαμε νέα ώθηση στην εταιρία που ήδη στελεχώθηκε με νέα κορυφαία στελέχη στο χώρο του καπνού.

Στελέχη που δουλεύανε σε πολυεθνικές και σε άλλες εταιρίες, έχουν τεράστια εμπειρία στον καπνό  και δίνουν μία νέα δυναμική πλέον στη ΣΕΚΕ, δυναμική σαν εταιρεία και στην Ελλάδα και γύρω στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρώπη.

Η ΣΕΚΕ είναι μία εταιρία από τις λίγες ίσως στη περιοχή της Θράκης και τον Συνεταιριστικό τομέα γενικότερα, που σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο που περνάει η χώρα μας, αναπτύσσεται, δημιουργεί και κάθε χρόνο, με μικρές ή μεγάλες επενδύσεις, δημιουργούμε στον ελλαδικό χώρο και σιγά- σιγά και έξω από τα σύνορά μας νέες επενδύσεις.

Ευχαριστώ σαν Πρόεδρος και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τον Δήμαρχό μας κύριο Δημαρχόπουλο, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης και όλου όσους μας τίμησαν στο σημερινό τραπέζι που δίνεται προς τιμή του Αιγύπτιου φίλου της Ελλάδας, της Ξάνθης και του καπνού κ.Nasr.

Τον καλωσορίζω και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου υγεία στον ίδιο και την οικογένειά του, ενώ τον ευχαριστώ ιδιαίτερα που αγαπάει τόσο πολύ την Ελλάδα και την περιοχή μας.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΤΗΣ EASTERN 

COMPANY S.A.E

“Θα ήθελα να εκφράσω τα συναισθήματα που νιώθω που βρίσκομαι σε αυτή την όμορφη χώρα και την όμορφη πόλη της Ξάνθης. Η σχέση της Αιγύπτου με την Ελλάδα είναι πολύ δυνατή, όπως και η σχέση Αιγυπτίων και Ελλήνων.

Γνωρίζω τους Έλληνες, εδώ και πολλά χρόνια πολλοί Έλληνες μένουν στην Αλεξάνδρεια και στο Κάιρο και πολλοί Αιγύπτιου έρχονται στην Ελλάδα για να εργαστούν σε εστιατόρια και σε άλλες εργασίες.

Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι πολύ κοντά στους Αιγύπτιους και ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα στην Ξάνθη είναι για να κάνουμε παραλαβή κάποιων καπνών.

Εύχομαι στο σύντομο μέλλον να παραληφθούν και άλλα καπνά των γύρω περιοχών.

Η Αίγυπτος δεν παράγει καπνά. Εισάγει τις ανάγκες που έχει σε καπνά από τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα, αλλά όλοι οι Αιγύπτιοι θεωρούν τον ελληνικό ανατολικό καπνό, έναν από τους καλύτερους σε όλον τον κόσμο. Ειδικά τον μπασμά από την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Θυμάμαι τα ονόματα γιατί το ΄97 ήμουν στην περιοχή για δύο μήνες για εκπαιδευτικούς λόγους και έμαθα πάρα πολλά για τον καπνό, από την εταιρίες, από τους ανθρώπους εδώ που με φιλοξένησαν.

Βοήθησαν πάρα πολύ την Αίγυπτο και την εταιρία μου και έτσι εμπλουτίσαμε τα χαρμάνια μας από αγορές που κάναμε από την Ελλάδα.

Εύχομαι για περισσότερη συνεργασία στο μέλλον ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο μέσω των αγορών καπνού από την Ελλάδα και ειδικότερα από τη ΣΕΚΕ, που είναι μία συνεταιριστική εταιρία με μεγάλες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ευχαριστώ πολύ για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία και εύχομαι για περισσότερη συνεργασία στο μέλλον μεταξύ των δύο χωρών και εταιρειών.

Ευχαριστώ πολύ και θα χαρώ να σας δω σύντομα στην Αίγυπτο κύριε Πρόεδρε και φίλε Αλέκο”.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΥ

“Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ τον Γενικό Διευθυντή και τον Πρόεδρο της εταιρίας στην Αίγυπτο. Η εταιρία τους είναι μία πολύ μεγάλη οικονομική δύναμη στην Αίγυπτο και αγοράζει καπνά από όλον τον κόσμο και είναι σημαντικό ότι στους κύριους προμηθευτές που έχει, συγκαταλέγεται και η ΣΕΚΕ.

Πέρυσι η αιγυπτιακή εταιρία απορρόφησε καπνά της ΣΕΚΕ από την περιοχή της Σταυρούπολης και μάλιστα όλη την ποσότητα. Τώρα ξεκινάμε εκ νέου τη συνεργασία μας, ήρθαν εδώ και είδαν καπνά ελληνικά αλλά και από τη Βουλγαρία και ξεκινάμε νέα συνεργασία με μπασμάδες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλη την εταιρία, τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο που αγαπάνε πολύ την Ελλάδα όπως και εμείς την Αίγυπτο. Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και πιστεύουμε ότι θα διευρυνθεί στο μέλλον.

Να ευχαριστήσουμε και τις αρχές τη πόλης και του Νομού μας που είναι εδώ για να τιμήσουν την αποστολή από την Αίγυπτο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες που κάνει μία συνεταιριστική εταιρία, η ΣΕΚΕ, που όπως είδατε εκτιμούν ιδιαίτερα οι Αιγύπτιοι στη χώρα τους και γι’ αυτό μας τιμούν και με την εδώ παρουσία τους.

Ευχαριστούμε και εσάς που είστε εδώ και καλύψατε όλη την εκδήλωση στηρίζοντας τις προσπάθειες της ΣΕΚΕ”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button