ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Ολοκληρώθηκε η φιλανθρωπική δράση «Μαζεύουμε ελιές για το λάδι του γηροκομείου της καρδιάς μας».

Ολοκληρώθηκε η φιλανθρωπική δράση «Μαζεύουμε ελιές για το λάδι του γηροκομείου της καρδιάς μας».

            Συγκεκριμένα την Κυριακή το πρωί  10/12/2017 με την συμμετοχή 27 εθελοντών, και παρά τον δυνατό αέρα, οργανώθηκε η εκστρατεία συλλογής ελαιοκάρπου από ελαιόδεντρα του Δήμου Ξάνθης αλλά και από ιδιωτικά κτήματα των Μητσόπουλου Τάσου, Κομνηνού Γιώργου, Ζουρνατζίδη Αντωνίου, Κεφαλίδου Μαρίας, Κηλής Χριστίνας, Κράλη Βασίλη, Μπιζιούρα Άγη, Αφών  Παπαδόπουλων, καθώς και του 10ου  Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του 17ου Νηπιαγωγείου, που πρόσφεραν τον ελαιόκαρπο για το γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος».

            Η όλη προσπάθεια έγινε από την «Ομάδα Βοήθειας του γηροκομείου Ξάνθης», όπου εντάχθηκαν όλοι οι εθελοντές, που αφιέρωσαν την Κυριακή τους για να βοηθήσουν τους  γέροντες  του γηροκομείου μας.

            Πατέρας της ιδέας και οργανωτής της Δράσης ο Πρόεδρος της ομάδας, Κομνηνός Γεώργιος, που σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο και το Γηροκομείο έβαλε τις βάσεις της προσπάθειας και συντόνισε την διαδικασία όλη.

            Φιλοδοξία της ομάδας είναι η Δράση αυτή να αποτελέσει θεσμό και να γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εξασφαλίζοντας το λάδι του Γηροκομείου. Η «εβδομάδα της ελιάς του Γηροκομείου» την πρώτη και δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου, όταν και γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού (5η Δεκεμβρίου), λίγο πριν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, θα είναι εβδομάδα εθελοντισμού, προσφοράς των συλλόγων και τον μεμονωμένων εθελοντών, που θέλουν να βοηθήσουν στο μάζεμα της ελιάς και των ιδιωτών που θέλουν να προσφέρουν τον ελαιόκαρπο από τα ιδιωτικά τους κτήματα.

            Από την πρώτη αυτή προσπάθεια, μαζεύτηκαν 1400 περίπου κιλά ελιές και πήγαν για ελαιοποίηση στο ελαιοτριβείο του Τυμπάνου, του κ.Δερμεντζίδη Ευάγγελου το οποίο προσφέρθηκε να πατήσει τις ελιές και να συσκευάσει τα250 λίτραλάδι δωρεάν για το γηροκομείο.

            Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ελαιοτριβείο του Τυμπάνου, τις επιχειρήσεις των Ζουμπούλη Χάρη, Στεφανίδη Ιωάννη, Καλογιάννη Μάγδα, Αξεχίρογλου,  το Orange, τα Πλαστικά Θράκης, και τον Γιάννη Σπυριδόπουλο για την δωρεάν προσφορά τους σε εργαλεία και υλικά που ήταν απαραίτητα για την συγκομιδή των ελαιών.

            Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ και τους συλλόγους που συμμετείχαν οργανωμένα με εθελοντές μέλη τους και συγκεκριμένα το σύλλογο Θράκες, Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης και το Σύλλογο Τραντέλλενες.

            Επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους εθελοντές Αποστολίδη, Βοσκανίδη Λευτέρη, Γεωργαλή Χρήστο, Γιοβανόπουλο Μίλτο, Γρηγοριάδη Γιάννη, Ζουρνατζίδη Χρήστο, Ιγνατιάδου Ελένη, Κεμανετζόγλου Παναγιώτη, Κομνηνό Γιώργο, Κομνηνό Θέμη, Κομνηνό Παντελή, Κομνηνού Φωτεινή, Κουτρουλό Κώστα, Κεφαλίδου Μαρία, Μιχαέλα παπαδιά, Μπερετζίκη Κοσμά Ντάραμπα Γιώργο, Παπα- Χρήστο Σεβαστόπουλο,  Παπαδόπουλο Γιώργο, Ράντεβα Ισκρα, Ρούσκα Πέτρο, Σιαμπάν, Τράκα Ελένη, Τσαλαπάτα Γεωργία, Φιλιππίδη Παναγιώτη, Χατζησάββα Ειρήνη και Χατζησάββα Κώστα που με πολύ μεράκι  συγκόμισαν περί των 1,5 τόνο ελιές.

            Αγαπητοί συνάνθρωποι, φέτος έγινε η πρώτη γενική δοκιμή και πέτυχε. Πιστεύουμε ότι του χρόνου η εθελοντική αυτή προσπάθεια θα αγκαλιαστεί από όλους τους Ξανθιώτες. Σας καλούμε λοιπόν όλους από τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια ελάχιστη πράξη φιλανθρωπίας και αλτρουισμού.

            Καλές γιορτές , Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

 

  

Για την Ομάδα Βοήθειας του Γηροκομείου Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος»

         Ο Πρόεδρος

     Κομνηνός Γιώργος

      Τηλ.6946503194

 

 

Εάν συμφωνείτε με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης  ενώστε τη φωνή σας μαζί μας και ενταχθείτε σε κάποια Ομάδα Δράσης για να αγωνιστούμε μαζί για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis).

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button