Το σλόγκαν που κυκλοφορεί λέει: “σου δίνω μέρισμα, σου παίρνω το διαμέρισμα”

Με μια απέλπιδα προσπάθεια συγκράτησης του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, ανακοίνωσε το ύψος του μερίσματος που θα διανεμηθεί στον ελληνικό λαό.

Μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του πολιτικού φορέα, ο έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε επικοινωνιακά, με δέλεαρ κάποιες εκατοντάδες ευρώ εφάπαξ στα νοικοκυριά, να συγκρατήσει το ποτάμι φυγής, που δε γυρίζει πίσω, και να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού, όχι του επιθυμητού, την πολιτική ζημιά.

Με μια απέλπιδα προσπάθεια συγκράτησης του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός με διάγγελμα στον ελληνικό λαό, ανακοίνωσε το ύψος του μερίσματος που θα διανεμηθεί στον ελληνικό λαό.

Μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του πολιτικού φορέα, ο έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε επικοινωνιακά, με δέλεαρ κάποιες εκατοντάδες ευρώ εφάπαξ στα νοικοκυριά, να συγκρατήσει το ποτάμι φυγής, που δε γυρίζει πίσω, και να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού, όχι του επιθυμητού, την πολιτική ζημιά.

Μοιράζει, ένθεν κακείθεν, 1,4 εκατομ. “ματωμένα“ χρήματα, την ίδια στιγμή που χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν υπομονετικά να τους χορηγηθεί η σύνταξη και το εφάπαξ, η υγεία εξακολουθεί  να είναι ο μεγάλος ασθενής, ο έλληνας αστυνομικός συνεχίζει ν’ αγοράζει τον εξοπλισμό του.

Συνήθως τέτοιου είδους φιλοδωρήματα, επιστρέφουν μπούμερανγκ στο δωρητή.

Δεν είναι πλεόνασμα ανάπτυξης, είναι πλεόνασμα υπερφορολόγησης, ματωμένο πλεόνασμα.

Όταν το 2017 εφαρμόστηκαν μέτρα τριών δις ευρώ και ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει, περίπου, ουσία και τύποις, από το 1,4 εκατ. ευρώ μόνο τα 720 εκατομ. ευρώ, τουλάχιστον, ας μη μένουμε στις εντυπώσεις για δημιουργία επικοινωνιακών παιχνιδιών.

Τέτοια πολιτικά τερτίπια σε συγκεκριμένο χρόνο, δεν περνάνε πλέον.

Το σλόγκαν που κυκλοφορεί λέει: σου δίνω μέρισμα, σου παίρνω το διαμέρισμα.

 

Η εικόνα του σώματος του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, έδειχνε σφιγμένος, προβληματισμένος, με έντονα σημάδια κούρασης και αγωνίας για την επόμενη μέρα.

Δεν πίστευε ούτε  ο ίδιος, ότι το μέρισμα θα απαλύνει τα προβλήματα των ελληνικών νοικοκυριών και θα επιστρέψει υπό μορφή “πολιτικά ψηφοθηρική” προς το κόμμα του.

 

Η υπόθεση με την πώληση βλημάτων 105 χιλιοστών, χωρίς μεσάζοντες στη Σαουδική Αραβία ύψους 65 εκατομ. πολιτικά βρωμάει.

Εμπλέκεται ένας μεσάζοντας, ονόματι Παπαδόπουλος, που κατά τον Καμμένο, είναι εξουσιοδοτημένος από τη Σαουδική Αραβία και κατά την αντιπολίτευση, δεν αναγνωρίζεται από τους Σαουδάραβες.

Αν και το θέμα είναι απλούστατο, να κληθεί δηλαδή ο μεσάζοντας Παπαδόπουλος από έναν εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις και να λυθεί το πολιτικό μυστήριο.

Τι έχει να μας πει και ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στη χώρα μας και ο έλληνας ομόλογός του στο Ριάντ;

Γιατί πνίγεστε σε μισή κουταλιά νερό, ρωτάει ο λαός μας.

 

Συμφωνία κυρίων, Αλέξη Τσίπρα για έναρξη ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τρόϊκας για διανομή 1,4 εκατ. ευρώ, το οποίο μετά την επιστροφή στους συνταξιούχους, το λανθασμένο υπολογισθέν ποσό υπέρ του ΕΟΠΠΥ και ένα κονδύλιο για τη ΔΕΗ, δεν ξεπερνά τα 720 εκατ. ευρώ, που βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας την ανάπτυξη, τη μείωση της πραγματικής ανεργίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;

Δε ζει σ’ αυτή τη χώρα;

Δεν συναναστρέφεται με τον κόσμο;

Δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας και των νοικοκυριών;

Εδώ η διαφήμιση του ποτού Μαρτίνι με τον Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκει το πραγματικό της νόημα: Νο Μαρτίνι; (όχι ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;) Νο πάρτυ! (όχι διανομή πλεονάσματος)!

 

Απερίφθη από τη συγκυβέρνηση, η πρόταση της ΝΔ για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ανέγερση φυλακών τύπου Γ’, όπου θα κρατούνται τρομοκράτες, μεγαλέμποροι ναρκωτικών και ισοβίτες.

Ο κ. Τσακαλώτος απορρίπτοντας την πρόταση της ΝΔ τόνισε (εδώ γελάμε) ότι, δεν το επιτρέπει ο νομικός πολιτισμός τους που καθορίζεται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται προς τους φυλακισμένους.

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα κ. υπουργέ, λέει ο λαός μας.

Εδώ μας έχετε τινάξει τα πέταλα, μας κόβετε τις ανάσες ζωής, μας στέλνετε στα οικονομικά τάρταρα και μας μιλάτε για νομικό πολιτισμό;

Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια, λέει ο λαός μας.

 

Η 48ωρη άδεια στον “κορυφαίο” τρομοκράτη, καταδικασμένο 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, Δημήτρη Κουφοντίνα, πυροδότησε το πολιτικό κλίμα της χώρας.

Η αλλαγή του νόμου Δένδια από τη σημερινή συγκυβέρνηση, το δικαίωμα άδειας από τα 18 στα 8 χρόνια και το ότι δε συμπεριλήφθηκε και από τις δύο συγκυβερνήσεις άρθρο που να απαγορεύει τη χορήγηση άδειας σε τρομοκράτες, σε συνδυασμό με την απόφαση της τριμελούς επιτροπής (εισαγγελέας – διευθυντής φυλακών – κοινωνικός λειτουργός) άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Ζακυνθινός υπουργός δικαιοσύνης κ. Κοντονής, αν και πήρε σαφή θέση απέναντι στη δικαστική απόφαση μη αποφυλάκισης της Ηριάνας, τήρησε σιγή ιχθύος σε μια διοικητική απόφαση που προσβάλει τη νοημοσύνη των ελλήνων πολιτών και επαναφέρει μνήμες στους συγγενείς των θυμάτων από το Λουκά της 17 Νοέμβρη, με το γνωστό – άγνωστο σαρανταπεντάρι, τον αμετανόητο έγκλειστο των φυλακών και κατά πολλούς ίσως και καθοδηγητή της σύγχρονης τρομοκρατίας το Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ούτε μια πολιτική δήλωση διαφωνίας με την απόφαση από τον υπουργό δικαιοσύνης και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού και του προέδρου της βουλής και του προέδρου της δημοκρατίας.

Τι κάνετε μωρέ, όχι άλλο κάρβουνο, όχι άλλη φωτιά στα κεφάλια της ελληνικής κοινωνίας, θα αναφωνούσε ο Νίκος Κούρκουλος…

 

Ανάμεσα στους χειροκροτητές, κατά την έξοδο από τις φυλακές του Δημήτρη Κουφοντίνα, δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι παρευρίσκετο και ο γιος του προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση, Γιώργος.

Αν αληθεύουν, δυστυχώς δεν άκουσα ούτε διάβασα στον τύπο και στα σόσιαλ μίντια καμία δήλωση αποδοκιμασίας από τον πρόεδρο της βουλής.

Κανείς δεν είναι υπόλογος και υπεύθυνος για πράξεις, ενέργειες και δηλώσεις των ενήλικων παιδιών του.

Όταν όμως ο πατέρας είναι τρίτος τη τάξει στην ιεραρχία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος τα δεδομένα αλλάζουν.

Στο εξωτερικό για λόγους ευθιξίας είχαμε παραιτήσεις για πολύ μικρότερα “αμαρτήματα”.

Εδώ, ίσως, είναι Ελλάδα και η ευθιξία των πολιτικών είναι απαγορευμένη και βγαλμένη από άλλο ανέκδοτο.

Και ο απλός και απροστάτευτος πολίτης που του καίνε οι αναρχομπαχαλάκηδες το αυτοκίνητο και παρακολουθεί κλεισμενος στο σπίτι του στην περιοχή του Πολυτεχνείου να γίνεται παρανάλωμα του πυρός κάθε εβδομάδα, διερωτάται γιατί δεν γίνονται συλλήψεις και υπάρχει πλήρης ανεκτικότητα στις συγκεκριμένες αυτές ομάδες.

Όλα είναι δρόμος… όλα είναι μούγκα στη στρούγκα…!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button