Περιφέρεια

«Σχίσμα» στην ΔΕΕΠ Ροδόπης
Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης

Η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κομοτηνή έκοψε την πίτα της με καλεσμένα τα μέλη και όσους είχαν προσκληθεί. Γιατί όμως δεν πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση που θα είχαν καλεσμένους όλα τα μέλη του κόμματος για να γινόταν μία γόνιμη συζήτηση για όλα τα θέματα; Εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση του αξέχαστου ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου «είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα!»

Εδώ και χρόνια η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα στην Ροδόπη, μπορεί να έδειξε μία εικόνα ενότητας με την παρουσία του πρωθυπουργού, αλλά όταν τα φώτα έσβησαν, δεν άργησαν να φανούν τα ρήγματα και τα κενά που υπάρχουν μεταξύ των στελεχών.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Κωνσταντίνος Μορφακίδης είναι από τα ιστορικά στελέχη της παράταξης και διετέλεσε πρόεδρος σε μία δύσκολη περίοδο για το κόμμα και στον κόσμο είναι αγαπητός τόσο για το ήθος του όσο και για την πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο ως κομματικό στέλεχος, αλλά και ως δικηγόρος.

Εξέφρασε τα παράπονά του στην κοπή της πίτας την Παρασκευή και είναι θεμιτό να ακούγονται όλες οι απόψεις σε κομματικές οργανώσεις. Φυσικά το κόμμα πρέπει να στηρίζει τα στελέχη και τα μέλη του και όχι να τα θυμάται στα δύσκολα ή λίγο πριν τις εκλογές.

Ο κάθε υποψήφιος στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος που κρίνει ότι είναι καλύτερα να κατέβει υποψήφιος. Οι αντάρτες και οι όσοι «φεύγουν από το μαντρί» κατά το Αβερωφικό τσιτάτο μπορεί να διαγραφούν και αυτό μόνο καλό δεν κάνει. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και μάλλον σε άλλα κόμματα τα περί κομματικής γραμμής και πειθαρχίας.

Φημολογείται ότι υπάρχει μία «ανακωχή» μεταξύ Χρήστου Μέτιου και του νυν Βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, που τον ρόλο «διαμεσολαβητή» τον ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την παρουσία στην Θράκη. Μένει να δούμε εάν κάτι τέτοιο ισχύει και εάν ναι, πόσο θα κρατήσει.

Η εικόνα της Παρασκευής για την τοπική Νέα Δημοκρατία μόνο ενθαρρυντική δεν είναι. Υπάρχει μεγάλο σχίσμα που είναι εμφανές. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, έχει γίνει και παλαιότερα.

Το ερώτημα είναι εάν νέα στελέχη είναι έτοιμα για έναν άλλον ρόλο, να μπορούν να τον υπηρετήσουν και να μην μένουν στα λόγια και τα τσιτάτα που ακούμε συχνά από πολιτευόμενους εν ενεργεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button