Ένα σχολείo γεμάτο γεύσεις!

Παγκόσμια ημέρα διατροφής η 16η Οκτωβρίου και στο δημοτικό ΑΞΙΟΝ έλαβαν χώρα ποικίλες δραστηριότητες.

Παγκόσμια ημέρα διατροφής η 16η Οκτωβρίου και στο δημοτικό ΑΞΙΟΝ έλαβαν χώρα ποικίλες δραστηριότητες.

 Η Β’ Δημοτικού, τιμώντας την ημέρα της διατροφής, συμμετείχε στον διαγωνισμό «το πιο υγιεινό κολατσιό που υπάρχει». Οι μαθητές μπήκαν το Σαββατοκύριακο στην κουζίνα και ετοίμασαν μια ποικιλία από υγιεινά σνακ, τα οποία έφεραν στην τάξη: μπάρες δημητριακών, μπισκότα με καρύδια, γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα και βρώμη, σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, ντομάτα, μαρούλι και αυγό, κουλούρι Θεσσαλονίκης, ψωμί με ταχίνι και μέλι, αυγόφετες και πολλά άλλα υγιεινά εδέσματα! Φυσικά δεν έλειψαν και οι χυμοί, όλοι στυμμένοι πρωί πρωί, πλούσιοι σε βιταμίνη και ενέργεια!

 Η ΣΤ’ αφού προσέγγισε την ημέρα διαφορετικά μαθαίνοντας για τη μάστιγα του υποσιτισμού, την παχυσαρκία αλλά και τις καλλιέργειες, έμαθε και για τη σωστή διατροφή προετοιμάζοντας υγιεινά σνακ για το σχολείο. Το τραπέζι μας γέμισε με όλα τα καλά: Τορτίγιες και σάντουιτς ολικής άλεσης με λαχανικά, αλλαντικά αλλά και τυροκομικά χαμηλών λιπαρών, γλυκά χωρίς ζάχαρη, μπάρες δημητριακών, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και φρεσκοστυμμένους χυμούς.

 Στη συνέχεια και στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΣΤ’ υιοθετεί την Α’ δημοτικού» τα εκτάκια επισκέφθηκαν τα πρωτάκια και αφού μίλησαν για την υγιεινή διατροφή, τους πρόσφεραν ένα υγιεινό δεκατιανό για το διάλειμμά τους!

 Μια μέρα πλούσια σε γνώσεις αλλά και βιωματική μάθηση! Κανείς δεν μπόρεσε να αντισταθεί σε ένα τόσο υγιεινό και ταυτόχρονα νοστιμότατο πρωινό!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button