«Διαλέχτε κόσμε…..»

Σε μια εποχή που ο κόσμος έχει γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του τα πολιτικά κόμματα και έχει γυρίσει τις πλάτες τους στους πολιτικούς…..
Σε μια εποχή που όλοι μιλάμε για κρίση του πολιτικού μας συστήματος…..
Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν πρότυπα, που μιλάμε για ισοπέδωση των πάντων και που η ανατροπή και η ρευστότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής σκηνής, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών…..

Σε μια εποχή που ο κόσμος έχει γράψει στα παλαιά των υποδημάτων του τα πολιτικά κόμματα και έχει γυρίσει τις πλάτες τους στους πολιτικούς…..


Σε μια εποχή που όλοι μιλάμε για κρίση του πολιτικού μας συστήματος…..


Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν πρότυπα, που μιλάμε για ισοπέδωση των πάντων και που η ανατροπή και η ρευστότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής σκηνής, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών…..


Σε μια τέτοια λοιπόν εποχή έρχεται να προστεθεί ένας ακόμη πολιτικός φορέας, ένα ακόμη κόμμα….


Αυτό είναι από το χώρο της Αριστεράς και από την Ανανεωτική Πτέρυγα….


Γιατί από το Σεπτέμβριο θα πρέπει να ετοιμαστούμε και για το κόμμα από το χώρο της κεντροδεξιάς με αρχηγό τη Ντόρα …..


Σιγά μην αφήσει η Μπακογιάννη το Σαμαρά να κάνει μόνος τους παιχνίδι στο στρατόπεδο των φιλελευθέρων….


 


Για τα της Ντόρας και του κόμματος που εγκυμονεί όταν φτάσει εκείνη η ώρα των ωδινών του τοκετού,  η στήλη θα τοποθετηθεί…..


Τώρα η προσοχή μας εστιάζεται στην απόφαση του στελέχους της Αριστεράς και του επικεφαλής της πτέρυγας των Ανανεωτών  Φώτη Κουβέλη να προχωρήσει στην ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα…..όπου από τα ιδρυτικά στελέχη είναι και δυο Ξανθιώτες, ο Κώστας Γούναρης και Γιώργος Στυλιανίδης μέλη πλέον της Πολιτικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Αριστεράς»…..


«Δημοκρατική Αριστερά» η ονομασία του νέου πολιτικού φορέα και το ερώτημα του κόσμου είναι αν χρειάζονταν οι Έλληνες ψηφοφόροι ένα ακόμη κόμμα ….


Ή ποια κενά του πολιτικού μας συστήματος έρχεται να καλύψει…..


Και πολύ περισσότερο αν έχει το σθένος και την αντοχή να φέρει την πολυπόθητη ανανέωση, την άλλη ματιά στο πολιτικό γίγνεσθαι , τη φωνή που θα αντιπροσωπεύει το λαό και θα τολμά να λέει αλήθειες και που δε θα διαβρωθεί από το υπάρχον  πολιτικό σύστημα και την νοοτροπία δεκαετιών…..


 


Δημοκρατία έχουμε, ελευθερία έκφρασης και κινήσεων και άρα και της δυνατότητας να τολμά κάποιος να ηγείται παρεμβάσεων και δράσεων που μπορούν ίσως να προσφέρουν κάτι καλό στον τόπο….


Έναν άλλο πολιτικό λόγο, μια άλλη ματιά μέσα από μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων που ενδεχομένως να μπορεί να δώσει και καλύτερες προτάσεις για άμεση εφαρμογή στην πράξη…. 


Είναι όμως έτσι ή μήπως ήρθε ένα ακόμη κόμμα να προστεθεί στο σωρό…..;


Ακόμη και έτσι να είναι και μόνο που δίνεται και μια άλλη πρόταση να επιλέξει ο Έλληνας ψηφοφόρος όταν έρθει η ώρα της κάλπης αυτό είναι κάτι….


Άλλωστε το επισημαίνει εμμέσως πλην σαφώς και ο ίδιος ο ιδρυτής του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, «το νέο κόμμα δε θα λειτουργήσει ως συμπλήρωμα  της όποιας άλλης πολιτικής δύναμης», αλλά «ο πολιτικός αυτοπροσδιορισμός μας, η διακριτή θέση μας και η πολιτική μας αυτονομία ορίζονται από τις δικές μας θέσεις, προγραμματικές προτάσεις και διεκδικήσεις»…..


Μάλιστα η πολιτική πλατφόρμα του νέου φορέα αναμένεται να παρουσιαστεί σε  νέα συγκέντρωση την Τετάρτη, ανοιχτή στο κοινό, ενώ το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο…..


Η «Δημοκρατική Αριστερά» φιλοδοξεί να έρθει ξανά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον, αλλά και θα είναι μια Αριστερά που δε βολεύεται στα εύκολα, σύμφωνα πάντα με τον Φώτη Κουβέλη…..


Δηλαδή τα υπάρχοντα κόμματα από το χώρο της Αριστεράς έχουν επαναπαυθεί και δε διεκδικούν και μάχονται όπως θα έπρεπε;


Ποιο μήνυμα στέλνει ο ιδρυτής του νέου κόμματος και σε ποιους….;


Μήπως στην Αλέκα και τον Αλέξη, που ο καθείς τραβά το δικό του δρόμο και αντί να ενώνει τον κόσμο της Αριστεράς τον απομακρίνει προς άλλες κατευθύνσεις ή τον αδρανοποιεί….;


«Θέλουμε μια Αριστερά που δε βολεύεται στα εύκολα και που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο και αδιέξοδο καταγγελτισμό…Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια Αριστερά της ευθύνης να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και αλλάζει…Θέλουμε μια Αριστερά που δε βολεύεται στα εύκολα και για αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση στον αριστερότροπο λαϊκισμό, ούτε στον μυωπικό αριστερισμό. Μια Αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο και για αυτό και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμός»…..διαμηνύει προς όλους ο Κουβέλης….


 


Και ο νοών νοείτο και μπροστά του ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρόν…..


Αρκεί βέβαια να μπορέσει και ο κόσμος και δη της Αριστεράς, να αντιληφθεί την ειδοποιό διαφορά του νέου πολιτικού φορέα από τα υπόλοιπα κόμματα του ίδιου χώρου και να τον ακολουθήσει….


Διαφορετικά μετά τις πρώτες εντυπώσεις με τον θόρυβο που δημιουργείται σε κάθε τι καινούριο, η προσοχή του κόσμου θα στραφεί αλλού, θέτοντας έτσι στο ίδιο σάκο τη «Δημοκρατική Αριστερά» μαζί με το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά αριστερά κόμματα…..


Αλήθεια γιατί η επιλογή αυτού του ονόματος για το νέο κόμμα….;


Υπάρχει κόμμα της Αριστεράς που δεν είναι δημοκρατικό…..;


Κατά τ’ άλλα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο κόμμα και στους ιδρυτές και υποστηρικτές του και γερό στομάχι για να πορευτούν στο δύσκολο δρόμο που τους ανοίγεται και πάνω από όλα να μη διαψεύσουν όσους αποφασίσουν να το εμπιστευτούν και να το ακολουθήσουν……


 


Πάντως ζωή να έχουν, μια μικρή Ελλάδα των έντεκα εκατομμυρίων πώς τα καταφέρνει και γεννά τόσα κόμματα είναι άξιο απορίας…..να τώρα θυμήθηκα και το κόμμα του Παπαθεμελή, τη «Δημοκρατική Αναγέννηση», για να μην αναφερθώ και στο Μάνο που έμεινε μόνος του με τον ταύρο του …..


Αφήστε που και όλα μαζί τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν δε θα μπορέσουν να αλλάξουν τη γνώμη των πολιτών για το ποιόν και τις ικανότητες των πολιτικών σχημάτων…


Άλλωστε τρανή απόδειξη αποτελεί  η κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα και τους Έλληνες….


Παρόλα αυτά διαλέχτε κόσμε….και νέο «εμπόρευμα» στην προθήκη της πολιτικής ζωής της χώρας και μην ξεχνάτε ακολουθεί και η παραλαβή του Σεπτεμβρίου-ήτοι το κόμμα της Ντόρας…..


 


«Η τρομοκρατία δε θα περάσει….»


 


Ο σκοπός των τρομοκρατών δε θα επιτευχθεί, η κοινωνία δεν τρομοκρατείται, διαμηνύει ο πρωθυπουργός ….μετά τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το θάνατο του υπασπιστή του Χρυσοχοοίδη….


Απανωτά τα σοκ πλέον που δέχεται ο ελληνικός λαός…..


Από την «τρομοκρατία» της Τρόικας στην τρομοκρατία της Τρομοκρατίας…..


Τους τελευταίους μήνες όλα αυτά που βιώνουν οι πολίτες δεν μπορούν να ερμηνευθούν με την ανθρώπινη κοινή λογική….


Το καλύτερο για όλους είναι να κλείνουν τα αυτιά τους σε όλα αυτά που τους βομβαρδίζουν καθημερινά τα κανάλια και τα μάτια τους σε όλα αυτά τα παράλογα και καταδικαστέα που συμβαίνουν για να τους τρομοκρατήσουν…..


Μόνο που δεν είναι και εύκολο να το πράξουν γιατί θα παρεξηγηθούν ….


Κανείς δε ζει στο δικό του ονειρικό κόσμο, έστω και αν  κατά διαστήματα ενδεχομένως επιχειρεί να το πράξει…..


 


Ο πραγματικός κόσμος είναι αυτός που είναι ζόρικος και βάλθηκε να μας τρελάνει….


Το σύστημα έχει πλήρως αποσυντονιστεί και άντε εσύ έρμη κοινωνία να κινηθείς σε κανονικούς ρυθμούς που θα σε οδηγούν μπροστά και όχι πίσω…


Τι να σκεφτεί κάνεις όταν τίποτε δεν είναι απροσπέλαστο, ακόμη και τοκατεξοχήν  εκείνο υπουργείο που έργο του έχει την προστασία του πολίτη…..


Ποια προστασία….; Μέχρι και εκείνο απροστάτευτο αποδείχθηκε….


Ούτε καν θα σχολιάσω που για μια ακόμη φορά η χώρα μας έγινε διεθνώς ρεζίλη….


Ποσώς εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει η γνώμη άλλων κρατών, αφού πολλές φορές και σε εκείνα συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα….


Σε εκείνο που θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας είναι στο ότι πάντα κάποιοι εκτός συστήματος κατορθώνουν πάντοτε να επιβιώνουν και να δρουν ανενόχλητοι….


Μπορεί να ισχυρίζονται οι πολιτικοί μας ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει και ούτε και θα φοβίσει το λαό, και ότι καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να την εξουδετερώσουν π.χ. 17 Νοέμβρη, ή να την παροπλίσουν π.χ. Πυρήνες της φωτιάς, αλλά δυστυχώς η Τρομοκράτες ζουν και βασιλεύουν γιατί αποτελούν γρανάζι τελικά του συστήματος που οι ίδιοι δηλώνουν πολέμιοί του…..


 


«Ο σκοπός των τρομοκρατών δε θα επιτευχθεί, η κυβέρνηση, η κοινωνία, οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται» δήλωσε ο πρωθυπουργός…..


Μπορεί να μην τρομοκρατείται η κοινωνία, αλλά είναι καζάνι που βράζει, έστω και αν τώρα είναι παγωμένη με το γεγονός….


Τα κόμματα βγήκαν αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια και αφού την καταδίκασαν, έστειλε το καθένα το δικό του μήνυμα το οποίο και ανάλογα αποκωδικοποιούν οι πολίτες, διαφορετικά ως οπαδοί και ψηφοφόροι του ενός ή του άλλου κόμματος και διαφορετικά ως απλοί αποδέκτες…..


Κάποια από τα μηνύματα ήταν μέσα στα λογικά και ανθρώπινα πλαίσια και με ενιαία γραμμή, όπως π.χ. της Νέας Δημοκρατίας και κάποια όχι π.χ. του ΛΑΟΣ…..


Ο Αντώνης Σαμαράς με τη δήλωσή του δεν άφησε κανένα υπονοούμενο….


«Πρόκειται για μια αποτρόπαια και πρωτοφανή εγκληματική επίθεση , που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προσέβαλε βαρύτατα το νόμο και τη δημοκρατία. Απέναντι σε τέτοια κρούσματα θηριωδίας αντιτάσσουμε την ενότητα του λαού μας και την καθολική μας απόφαση να αντιμετωπίσουμε το κακό στη ρίζα του….»……


Από την πλευρά του όμως το ΛΑΟΣ με την ανακοίνωση που εξέδωσε για το τραγικό αυτό γεγονός και αφού εκφράζει τη θλίψη για το χαμό του αξιωματικού, αφήνει αιχμές για τα μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο «…Ταυτοχρόνως μας δημιουργούνται έντονα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου. Όταν οι τρομοκράτες μπορούν να χτυπούν μέσα στο γραφείο του ίδιου του Υπουργού, πώς μπορεί ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του ή στο σπίτι του…;», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ….


 


Και επειδή τούτη η στήλη προσπαθεί να γράφει πάντα αλήθειες και να εκφράζει το κοινό αίσθημα μιας κοινωνίας, το ερώτημα που θέτει ο ΛΑΟΣ στην ανακοίνωσή του, είναι το ίδιο που ηχεί στα χείλη των πολιτών μετά τη βομβιστική επίθεση…..


Και για το οποίο δίνεται πάντα μια γενικόλογη και καθησυχαστική απάντηση,… «οι εκτελεστές , οι τρομοκράτες πολύ σύντομα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν και να αναλάβουν την ευθύνη των δολοφονικών τους πράξεων»…μέχρι να έρθει ένα άλλο τρομοκρατικό χτύπημα για να την αναιρέσει….


Οι τρομοκράτες ζουν και βασιλεύουν τελικά τόσο πίσω από τα σίδερα της  φυλακής, όσο και έξω από αυτά…..


Όσο τέλος για το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, το καθένα έχει το δικό του πόνο…..


Φοβάται μήπως κομμάτι της κοινωνίας  εμμέσως πλην σαφώς τα συνδέσει με τέτοιες ενέργειες, ότι ίσως να υποκινούν ή να καλύπτουν….κάτι που φυσικά δεν ισχύει….


Έτσι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ καταδίκασε την βομβιστική επίθεση και στην ανακοίνωσε που εξέδωσε  τονίζεται μεταξύ άλλων «Αυτού του είδους οι ενέργειες προσφέρονται αντικειμενικά για να αξιοποίηση από τις δυνάμεις εκείνες που πασχίζουν να συκοφαντήσουν , τρομοκρατήσουν και καταστείλουν το λαϊκό κίνημα»….


Ενώ η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ , αφού πρώτα διευκρινίζει « πως ο ίδιος έδχει το δικό του πλαίσιο αξιών που δε συμβιβάζεται με τη βία , πολύ περισσότερο όταν αυτή αφαιρεί ανθρώπινη ζωή…»υπογραμμίζει ανάμεσα στα άλλα «ζούμε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές . Η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και οι νέοι πιέζονται εξοντωτικά από την πολιτική της κυβέρνησης. Δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι»….


Τουτέστιν μπορεί η Τρομοκρατία και οι τρομοκράτες να μην καταφέρουν να νικήσουν την κοινωνία, τους πολίτες, το κράτος, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μην είμαστε τρομοκρατημένοι, φοβισμένοι και εξοργισμένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας…..


 


 


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button