Αγώνας Σπόρ

MAZI θα επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε !

H φωτογραφία είναι από την πρώτη προπόνηση του συλλόγου μετά την επανεκκίνηση του στις 06/08/2023. Μια ημερομηνία συμβολική που σήμανε την αγωνιστική επαναδραστηριοποίηση της ομάδας μας όπως αυτή συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 28/04/2023, τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Ο κόσμος ο απλός βλέπει ημερομηνίες, για την διοίκηση και τον ΑΟΞ ήταν ένας αγώνας δρόμου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ολικής του επαναφοράς. Όπερ και εγένετο.

Η συμμετοχή του κόσμου στην μεγάλη μάχη για την διατήρηση του σήματος, του ονόματος, της ιστορίας μας και του ΑΦΜ ήταν καθοριστική. Αγώνας απέναντι σε μια άδικη κατάσταση, απέναντι σε πονηρές πεποιθήσεις για αλλαγές ονομάτων που ως στόχο μόνο την αγωνιστική επάνοδο του ποδοσφαίρου της Ξάνθης δεν είχαν.

Μια μάχη που απαιτούσε υπομονή και προσήλωση στον στόχο. Με την διοίκηση να “τρέχει” καθημερινά ζητήματα που αφορούσαν τον Ερασιτέχνη για να μπορέσει ο ΑΟΞ να “σηκωθεί” όρθιος αλλά και προβλήματα της ΠΑΕ που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια και είχαν ως συνέπεια την διάλυση ενός σωματείου με μεγάλη ιστορία.

Διάλυση ενός συλλόγου που από το 1967 στεκόταν όρθιος, με ανόδους, Ευρωπαϊκές συμμετοχές , επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Περισσότερο όμως ήταν ένας “φάρος” ανάπτυξης για την περιοχή, με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, από τους υπαλλήλους μέχρι και τους προμηθευτές που ζούσαν από την ομάδα μας. Η διοίκηση δεν μπορούσε παρά να συνεχίσει αυτό που με τόσο κόπο χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια και έπεσε σαν “χάρτινος πύργος”.

Μέσα σε όλα αυτά το αγωνιστικό μας τμήμα. Τεχνικός διευθυντής, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιτελείο, όλοι μαζί σε έναν καθημερινό αγώνα που είχε ως κεντρικό σύνθημα την “Επιστροφή” μας εκεί που μας αξίζει.

Από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο αντιλήφθηκαν πώς το όνομα είναι βαρύ. Είτε αυτή η ομάδα παίζει στην Β! ΕΠΣ είτε στην Σούπερ Λίγκα 1 όπου ανήκει, παίζει για την νίκη και παίζει…με σοβαρότητα, ως μια επαγγελματικού προσανατολισμού ομάδα. Και με την ίδια συνέπεια θα συνεχιστεί το χτίσιμο της.

Για όλα αυτά, ο ημιτελικός κυπέλλου ΕΠΣ για την ομάδα μας είναι μια γιορτή, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Γιορτή…επιστροφής. Γιορτή με καλεσμένους όλους τους Ξανθιώτες που γνωρίζουν το συμφέρον τους. Το συμφέρον τους που λέει ότι η ομάδα που θα σηκώσει ΞΑΝΑ αυτήν την πόλη είναι μια. Ο ΑΟΞ.

Προφανώς ένας ημιτελικός ΕΠΣ για την ιστορία του ΑΟΞ και της Ξάνθης – ένα είναι αυτά τα δύο και το ξέρουμε όλοι – δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Θα γιορτάσουμε την επιστροφή μας, αυτός είναι ο στόχος και ως ΑΟΞ να διεκδικήσουμε την συμμετοχή μας στον τελικό, παρά το γεγονός πώς -ακόμα- είμαστε μια ομάδα που παίζει στην Β! ΕΠΣ.

Τέσσερις ημιτελικούς έχει ο ΑΟΞ στο Κύπελλο Ελλάδας, χαμένους ημιτελικούς απέναντι σε ΑΡΗ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και μια πρόκριση απέναντι σε Ηρακλή και τελικό με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το 2015. Πρόσφατοι όλοι, δεν είναι την δεκαετία του 30′ για να τα ξεχάσουμε. Τα έχουμε ζήσει ως πρωταγωνιστές. Αυτό που ο ΑΟΞ έχει μάθει να είναι. Και αυτό που θα ξαναγίνει.

Σας περιμένουμε στην Φελώνη στις 15:00. Γεμίζουμε την κερκίδα. Φωνάζουμε για τον ΑΟΞ. Φωνάζουμε για την επιστροφή. Είμαστε εδώ !

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button