Ένα διήμερο γνωριμίας στα σχολεία ΑΞΙΟΝ

Μια δημιουργική και πλούσια χρονιά μέσα στην οποία παιδιά, γεμάτα διάθεση και δίψα για μάθηση, βρήκαν δασκάλους με όρεξη, γνώσεις και ενθουσιασμό. Τα όνειρα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών πήραν σάρκα και οστά ενώ παράλληλα γεννήθηκαν καινούργιες και πλούσιες ιδέες.

Μια δημιουργική και πλούσια χρονιά μέσα στην οποία παιδιά, γεμάτα διάθεση και δίψα για μάθηση, βρήκαν δασκάλους με όρεξη, γνώσεις και ενθουσιασμό.


Τα όνειρα γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών πήραν σάρκα και οστά ενώ παράλληλα γεννήθηκαν καινούργιες και πλούσιες ιδέες.


Με το τέλος της πρώτης σχολικής χρονιάς και την έναρξη της νέας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων, διοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και υπαίθριους, με σκοπό:


1. Να προβάλουν σε όλους την ετήσια λειτουργία των σχολείων.


2. Να τιμήσουν τους μαθητές τους εκθέτοντας τις δημιουργίες τους.


3. Να προσφέρουν εκδηλώσεις πολιτισμού, αθλητισμού και γενικότερου ενδιαφέροντος.


4. Να δώσουν τη δυνατότητα στους γονείς και στα παιδιά τους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα σχολεία, να ενημερωθούν άμεσα από τους εκπαιδευτικούς.


Ένα διήμερο πρόγραμμα που τα ανοιχτά σε όλους σχολεία δείχνουν το πρόσωπό τους.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Ιουνίου 2009:


19.00 : Ευχαριστήρια εκδήλωση για τους γονείς των μαθητών και ενημέρωσή τους για τα πεπραγμένα των σχολείων τη χρονιά που πέρασε.


Βράβευση των μαθητών που ξεχώρισαν. Ακολουθεί ένα πάρτι – δεξίωση γονέων, συνοδεία πιάνου.


20.00 : open days, για όλους με ξενάγηση και ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων.


ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Ιουνίου 2009:


10.30 : Ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας από την ORIENTUM με ελεύθερη είσοδο σε όλους, μαθητές και γονείς όλων των σχολείων της περιοχής.


12.00 : Ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις επιπτώσεις του ήλιου το καλοκαίρι και τρόποι προστασίας, από τον ιατρό – Δερματολόγο κ. Γιάννη Χοροζίδη.


21.00 : ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ανερχόμενου νεανικού συγκροτήματος¨ DE NIRO ¨στην πλατεία των σχολείων.


Παράλληλα δρώμενα:


-ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ από τα βιβλιοπωλεία του τόπου μας στην πλατεία των σχολείων.


-ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στην Π. Πόλη της ΞΑΝΘΗΣ της Ι.Μ. Ξάνθης και του κ. Μαυρίδη στο χώρο της κεντρικής Βιβλιοθήκης των σχολείων.


-ΕΚΘΕΣΗ όλων των εκδόσεων και δημιουργιών των σχολείων.


-Ψηφιακή παρουσίαση των συμμετοχών του σχολείου στις Συνεδριάσεις του MUN ( Θεσ/νίκη – ¨Ανατόλια¨ ).


Και τις δυο μέρες τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα υποδέχονται και θα ξεναγούν τους επισκέπτες. Μαθητές των σχολείων με μουσική και δρώμενα θα δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο παιδείας, ενώ συμμαθητές τους θα φωτογραφίζουν και θα μεταδίδουν στιγμιότυπα των εκδηλώσεων.


Συζητήσεις με γονείς, δασκάλους και μαθητές θα βρουν πρόσφορο χώρο δίπλα σε ένα πλούσιο καλοκαιρινό μπουφέ….


Θερμές ευχαριστίες εκ των προτέρων σε όλους αυτούς που θα βοηθήσουν να διοργανωθεί η γιορτή πολιτισμού στα σχολεία ΑΞΙΟΝ. Αρχικά τους βιβλιοπώλες της περιοχής για την εθελοντική συμμετοχή τους, την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και τον κ. Τσιγάρα για την έκθεση της Παλιάς Πόλης, τους συμβούλους σταδιοδρομίας της ORIENTUM, τον ιατρό κ. Χοροζίδη για τις πολύτιμες συμβουλές του σχετικά με το καλοκαίρι και την ακτινοβολία και τέλος το ανερχόμενο συγκρότημα DE NIRO που θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη και θα ξεσηκώσουν με τον ήχο τους.


Θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από και προς τη πόλη με τα κίτρινα λεωφορεία που θα ξεκινούν από τη πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Ξάνθης.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button