3 περίπου τόννοι τροφίμων και φαρμάκων ξεκίνησαν για το Λίβανο

Οι προσπάθειες 22 ημερών επί τέλους έφθασαν στο τέλος τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι μια ποσότητα 3 περίπου τόννων αποτελούμενη από τρόφιμα και φάρμακα ξεκινάει να φθάσει στον προορισμό της το Λίβανο με τη βοήθεια του Θεού και την δική σας.

Οι προσπάθειες 22 ημερών επί τέλους έφθασαν στο τέλος τους και είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε ότι μια ποσότητα 3 περίπου τόννων αποτελούμενη από τρόφιμα και φάρμακα ξεκινάει να φθάσει στον προορισμό της το Λίβανο με τη βοήθεια του Θεού και την δική σας.
Το σωματείο “Γυναίκες Χωρίς Σύνορα – Τμήμα Ξάνθης” σε συνεργασία με τους “Γιατρούς του Κόσμου” αποστέλλουμε την ελάχιστη αυτή βοήθεια, αλλά μαζί με αυτή, την αγάπη και τις ευχές μας να σταματήσει αυτό το κακό του πολέμου και οι άνθρωποι να ζήσουν ειρηνικά και δημιουργικά πλέον.
Κάνοντας τον απολογισμό μας θ’ αναφερθούμε σ’ αυτούς που μας βοήθησαν.
– Ευχαριστούμε το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και ιδιαίτερα την κα Πέπη Στάντσιου που μας παραχώρησαν το χώρο τους για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.
– Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας χριστιανούς και μουσουλμάνους που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας.
– Τον αρχηγό του τμήματος των Σαμαρειτών Ξάνθης του Ε.Ε.Σ. κ. Ζεκη που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας μαζί με άλλους εθελοντές και βοήθησαν στην προσπάθειά μας.
– Τα ΜΜΕ του Νομού μας που ενημέρωσαν τον κόσμο της πόλης μας.
– Τον πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Γάλακτος “Ροδόπη” Α.Ε. κ. Θεόδωρο Ρωμανίδη και το προσωπικό της που ανέλαβαν τη φόρτωση των δεμάτων από το λύκειο και τη μεταφορά τους στο χώρο του εργοστασίου από όπου προωθήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στους “Γιατρούς του Κόσμου” Ιωνος Δραγούμη 65.
– Τους ανθρώπους του μουσικού συγκροτήματος Ξάνθης “Βόρειος Ηχος” που βοήθησαν στη φόρτωση.
– Το πολύ νέο μας μέλος κα Βαρβάρα Μουμτζάκη η οποία φρόντισε για τα υλικά συσκευασίας των δεμάτων.
– Το συνδυασμό του κ. Χρήστου Πούλιου, υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης, ο οποίος ενίσχυσε τις προσπάθειές μας, καταθέτοντας το ποσό των 2.000 ευρώ που συγκέντρωσαν από τους υποψήφιους του εν λόγω συνδυασμού.
Εκτός από τα τρόφιμα και φάρμακα συγκεντρώσαμε και 3.870 ευρώ με τα οποία αγοράσαμε φάρμακα και τρόφιμα.
Τα φάρμακα που αγοράσαμε από το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ξάνθης, ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο τον κ. Σωτηρίου Γεώργιο, τύχαμε μιας πολύ καλής έκπτωσης του 40%, έτσι καταφέραμε ν’ αγοράσουμε περισσότερα φάρμακα, χάρις σ’ αυτή τη βοήθεια.
Χίλια ευχαριστώ και σε σας κ.κ. φαρμακοποιοί. Ετσι έκλεισε και μία ακόμη δραστηριότητα μας χάρη στη βοήθεια όλων και κατάφερε το σωματείο μας να στείλει την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ξάνθη, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση των “Γιατρών του Κοσμου” και κάνουμε και την ευχή ν’ ακολουθήσουν και άλλες πολλές και από άλλους φορείς, προκειμένου ανακουφιστούν οι συνάνθρωποί μας.
Είναι δύσκολο το έργο που επιτελούμε, όμως έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσουμε πρώτα με τη βοήθεια του Θεού και ύστερα με τη δική σας. Σας ευχαριστούμε όλους
Με εκτίμηση για το Δ.Σ. Η πρόεδρος Βασιλική Ψωμά – Ψαρρή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button