Επισημάνσεις του ΙΝ.ΚΑ για τις γιορτές των ΘΛΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ξάνθης. ενόψει της προσέλευσης στην πόλη μας πλήθους επισκεπτών, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις των Λαογραφικών Γιορτών, επισημαίνει το εξής.

 


  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ξάνθης. ενόψει της προσέλευσης στην πόλη μας πλήθος επισκεπτών, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις των Λαογραφικών Γιορτών, επισημαίνει το εξής.


   Είναι γνωστό ότι το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ολόκληρο το χρόνο, αλλά ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε στις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών που καταφθάνουν απ’ όλα τα σημεία της χώρας να δείξει της ομορφιές κα τα έθιμα του τόπου, την φιλοξενία των κατοίκων, της γεύσεις των μαγαζιών της.


  Δυστυχώς κάθε χρόνο παρουσιάζονται, ευτυχώς ελάχιστα περιστατικά ασυνείδητων επαγγελματιών που σπεύδουν μέσα στη μεγάλη κίνηση να αισχροκερδίσουν πουλώντας προϊόντα ή παρέχοντας υπηρεσίες σε υπερβολικές τιμές ή διαθέτοντας ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά.


   Το ΙΝ.ΚΑ Ξάνθης θέλοντας να συμβάλει στην εξάλειψη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου, που προσβάλλει όλους μας, κάνει έκκληση προς:


  α) ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, να περιφρουρήσουν από μόνοι τους την  αξιοπιστία και το κύρος του κλάδου τους, απομονώνοντας και    καταγγέλλοντας απαράδεκτα περιστατικά αισχροκέρδειας_


   β)ΤΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, να εντείνουν τις προσπάθειες ελέγχου  ιδίως κατά το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαρτίου, που κορυφώνεται η κίνηση      στην πόλη και να στείλουν στη Δικαιοσύνη κάθε παρανομούντα και πάνω      απ’ όλα στους ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, να συμπεριφερθούν ως ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ ελέγχοντας τις τιμές και την προϊόντα των προϊόντων και των      υπηρεσιών τα οποία τους παρέχονται δίχως να διστάζουν να  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ  φαινόμενα αισχροκέρδειας στις αρμόδιες αρχές.    


          


  Από το Δ.Σ


του ΙΝΚΑ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button