Με ξένα κόλλυβα, λέει ο λαός μας, μνημόσυνο δε γίνεται…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Μετρό Πανόρμου, ελεγκτές ζήτησαν από επτά ένστολους ευέλπιδες με έπαρση, περιπαικτικό ύφος και χαμόγελο ικανοποίησης τις ταυτότητές τους.

Ολοι οι πολίτες της χώρας καταδικάζουμε την απαράδεκτη και πέρα από κάθε έννοια λογικής και πατριωτισμού, ενέργεια των ελεγκτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Μετρό Πανόρμου, ελεγκτές ζήτησαν από επτά ένστολους ευέλπιδες με έπαρση, περιπαικτικό ύφος και χαμόγελο ικανοποίησης τις ταυτότητές τους.

Ολοι οι πολίτες της χώρας καταδικάζουμε την απαράδεκτη και πέρα από κάθε έννοια λογικής και πατριωτισμού, ενέργεια των ελεγκτών.

Εκπληξη μου προξενεί η άμεση αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου (του γνωστού βουλευτή που ζήτησε να μη δίνει ο παππούς στον εγγονό τα 100 ευρώ το μήνα να πίνει καφέ και να παίζει τάβλι, αλλά να τα παίρνει η εφορία… για να του βρει δουλειά), ο οποίος καταδικάζει την ενέργεια των ελεγκτών και ζητά την απόδοση των ευθυνών που απορρέουν, σε όσους ευθύνονται.

Κύριε βουλευτά πολύ σπουδή έδειξες.

Για τις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολογήτου από 1-1-2019 και για τις άμεσες 550 εκατ. Ευρώ φορολογήσεις που ετοιμάζεσαι να υπερψηφίσεις στις 17 του Μάη για τα οποία σας καταδικάζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και για ότι άλλο έχεις υπερψηφίσει ως συγκυβερνητικός βουλευτής, πότε θα απολογηθείτε, θα δώσετε λόγο στον ελληνικό λαό και θα υποστείτε τις πειθαρχικές (όχι μόνο τις πολιτικές) ευθύνες, αν υπάρχουν για αυτούς που ευθύνονται  για τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και το τρίτο μεταναστευτικό κύμα της ελληνικής νεολαίας στα πέρατα της υφηλίου;

Αφήστε τις βαρύγδουπες και πατριωτικές κορώνες για δημιουργία εντυπώσεων πολιτικού περιεχομένου και ασχοληθείτε με τα μέτρα που ετοιμάζεστε να υπερψηφίσετε, βρίσκοντας άλλο δρόμο και άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, δίνοντας ανάσα, φιλί ζωής σοτυς ένστολους, ευέλπιδες, ελληνικά νοικοκυριά, αγρότες και μικρομεσαίους.

Με ξένα κόλλυβα, λέει ο λαός μας, μνημόσυνο δε γίνεται…

 

Από τα 140 προαπαιτούμενα, η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τα 60 και από την ανάπτυξη 2,7% της ελληνικής οικονομίας που προβλέπει το ιερατείο των Βρυξελλών, πέσαμε στο 2% και έπεται μείωση των ρυθμών ανάπτυξης.

Εμμένουν οι ευρωπαίοι (τόμος Βιζε) ότι η συζήτηση του ελληνικού χρέους (όχι κούρεμα), θα συζητηθεί μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018 με προϋποθέσεις, αν και εφ’ όσον, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μας διαβεβαίωνε, ότι, κανένα προαπαιτούμενο μέτρο δε θα ψηφιστεί,  αν δεν ξεκαθαρίσει η  αναδιάρθρωση για το ελληνικό χρέος.

“Ωρέ που πάμε” θα αναφωνούσε και σήμερα, αν ζούσε, ο μεγάλος μας κωμικός Βασίλης Αυλωνίτης, που… πάμε… ωρέ… που μας πάνε!!!

 

Είναι άδικο το προσκείμενο στην κυβέρνηση κρατικό κανάλι, τη λειτουργία του οποίου πληρώνει μέσω της ΔΕΗ ο ελληνικός λαός, να μην προσκαλεί στις πολιτικές του εκπομπές συγκυβερνητικούς βουλευτές για τα μέτρα που ετοιμάζονται να υπερψηφίσουν και στοχευμένα και επικοινωνιακά να προσπαθούν να αναδείξουν την άρνηση της ΝΔ και της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν τα ανύπαρκτα αντίμετρα.

Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, δύο παράλληλες ευθείες που δε συνταντιούνται, ούτε τέμνονται, που απλά κάποιοι προσπαθούν να μας χρυσώσουν το πικρό χάπι.

Το όπλο των πολιτικών είναι η λήθη των λαών, έλεγε ο Στάλιν και το παρελθόν, το παρών και το μέλλον, κατά τον Αλμπερτ Αϊνστάϊν είναι μια ψευδαίσθηση.

Η ζωή μας κύριοι πολιτικοί, είναι μια πραγματικότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Οταν το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μίκης Θεοδωράκης “τα ρίχνει” στον πρωθυπουργό, “χύμα και τσουβαλάτα” κατηγορώντας τον και για “Μουδουρισμό” και ο Νίκος Φίλης ευθαρσώς καταγγέλει ότι τα μέτρα δε σηματοδοτούν πορεία ανάπτυξης, όλοι διερωτώνται γιατί ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα, αν και απέτυχαν για δεύτερη φορά να κλείσουν επωφελή συμφωνία για τη χώρα μας, δε ρίχνουν τον εγωϊσμό τους, με κοινή συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων να βρουν διέξοδο από την παρατεταμένη οικονομική, εθνική και αξιακή κρίση;

Είναι πολύ γλυκιά η εξουσία… και πολύ πικρή όταν τη χάσεις…

Γατζωμένοι ως πότε θα την κρατάτε “πολιτικά αιχμάλωτη”;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button