ΓΑΛΑΞΙΕΣ…

Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται απο τον DUTH – Sat το δορυφόρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου είναι αποκαλυπτικά για πλείστα οσα συμβαίνουν στο διάστημα.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η φωτεινότητα ενος Γαλαξία αστέρων που μοιάζουν καταπληκτικά με αντίστοιχα απο αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Τα πρώτα στοιχεία που έρχονται απο τον DUTH – Sat το δορυφόρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου είναι αποκαλυπτικά για πλείστα οσα συμβαίνουν στο διάστημα.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η φωτεινότητα ενος Γαλαξία αστέρων που μοιάζουν καταπληκτικά με αντίστοιχα απο αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Αυτό οδήγησε τον καθηγητή  Θεόδωρο Σαρρή και τους συνεργάτες του να αποκαλέσουν τον Γαλαξία ΣΕΙΡΙΟ ΞΑΝΘΕΙΟ. Με άλλα λόγια, κατανοητά σε όλους εμάς που τρέχουμε να φωτογραφηθούμε δίπλα σε κάθε μορφής αστέρια για το facebook ή για τα προεκλογικά μας φυλλάδια, υπέρλαμπρη λόγω απίστευτων επιδόσεων των πολιτών της ΞΑΝΘΗ. Έχοντας βέβαια δορυφόρο, σημαίνει πως σύντομα θα έχουμε και διαστημόπλοιο.

Να ρίχνουμε τα παραγάδια στο διάστημα να τρώμε ψάρια διαστημικά.

Απο συναγρίδες, γαρίδες, καραβίδες, αστακoύς, μπουχτίσαμε.

Για να δούμε τώρα τι καταγράφηκε στον ΞΑΝΘΕΙΟ ΣΕΙΡΙΟ τον μήνα Απρίλιο που αφήσαμε.

Σε επίπεδο νέων πάντα.

– Διεξαγωγή του Χατζιδάκειου μουσικού χορωδιακού φεστιβάλ.

Κοντά στα 1300 παιδιά, μέλη Μουσικών Σχολείων απο Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία επαναπροσδιόρισαν το Μάνο Χατζιδάκι οδηγό στις μουσικές μας επιλογές, τα μουσικά μας ακούσματα, τις μουσικές αναζητήσεις.

ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ η πόλη της ΞΑΝΘΗΣ μπήκε μπροστά σαν πρότυπο αναζήτησης, μέσα απο τα ταξίδια του Μάνου.

΄΄ Στο Σείριο υπάρχουν παιδιά, όπως το είπε ο Λόρκα. Οι εχθροί και οι εγωπαθείς εξορίζονται. Γιατί όπου υπάρχουνε παιδιά, υπάρχουμε Εμείς…΄΄.

– Πρώτη και δεύτερη θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό Δημοτικών Σχολείων σχετικά με τη διατροφική αξία του μήλου απο τη Γ΄2 του 4ου και τη ΣΤ΄2 του 2ου, των Σχολείων της ΞΑΝΘΗΣ.

-Χρυσός σκούφος για 3 προικισμένους σεφ στη γαστρονομία, πολλά υποσχόμενους για τη μελλοντική εξέλιξη του κλάδου που απογειώνεται κάθετα. Αθανάσιος Αθανασίου, Κωνσταντίνος Παππάς, Νικόλαος Κουτσουρίδης. Περγαμηνές πανευρωπαϊκές, πανελλήνιες.

– Βράβευση απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την 4η θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Νέο Δελχί των μαθητών του 1ου ΓΕΛ : Αλέξανδρου Πανταζίδη, Σονέρ Χασάν Ογλού, Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

– Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Ολυμπιακό πλέον άθλημα. Πρώτη και τρίτη θέση για τους Μάνθο Βαλσαμίδη, Ζωή Παλτατσίδου αντίστοιχα.

– Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων Ποδηλασίας στο Νεο Αγιονέρι του Κιλκίς. Έχουμε και λέμε για τους ποδηλάτες, ισσες του ΄΄ ΠΗΓΑΣΣΟΥ΄΄ ΞΑΝΘΗΣ. Στελλίνα Σπανίδου 2η, Σίμος Γκουλιαμτζής 3ος, Αναστάσιος Καλονικίδης 5ος, Αρίφ Ογλού Μπουράκ 5ος.

Στο Δήμο ΞΑΝΘΗΣ επιβάλλεται πλέον έκδοση ανακοινώσεων για πανελλήνιες, πανευρωπαϊκές, παγκόσμιες επιτυχίες σε μηνιαία βάση.

Ζητώ συγγνώμη αν μου διέφυγε κάποιο αστέρι μέσα στο Γαλαξία της περιήγησης.

Είμαι έτοιμος να επανορθώσω.

Τα καλύτερα έρχονται.

 

Στέλιος  Αρσενίου

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button