Κακή – κάκιστη – χείριστη η συμφωνία θεσμών – ελληνικής κυβέρνησης.

Κακή – κάκιστη – χείριστη η συμφωνία θεσμών – ελληνικής κυβέρνησης.

Συμφωνήθηκαν, θα ψηφιστούν άμεσα και θα υλοποιηθούν το 2019 και 2020, μέτρα δημοσιονομικά 1,8 δις ευρώ από μειώσεις μισθών και συντάξεων και 1,8 δις ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου.

Κακή – κάκιστη – χείριστη η συμφωνία θεσμών – ελληνικής κυβέρνησης.

Συμφωνήθηκαν, θα ψηφιστούν άμεσα και θα υλοποιηθούν το 2019 και 2020, μέτρα δημοσιονομικά 1,8 δις ευρώ από μειώσεις μισθών και συντάξεων και 1,8 δις ευρώ από τη μείωση του αφορολογήτου.

Το ερώτημα, η δικαολογημένη οργή της κοινωνίας και η απορία είναι τι συζητούσαν, τι διαπραγματεύονταν και πόσο σκληρά, με ιδρώτα, δάκρυα, αίμα και υπερκουραστικά ξενύχτια και ταξίδια μας σέρβιραν τη συμφωνία.

Καμία μείωση των δαπανών του σπάταλου και υπερμεγέθους δημόσιου τομέα, “το ιερό δισκοπότηρο” της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Η πλήρης συμφωνία σε όλες τις απαιτήσεις των θεσμών, δε χρειαζονταν κανένα  Τσακαλώτο, καμία διαπραγματευτική ομάδα να την ολοκληρώσει.

Οποιοσδήποτε διαπραγματευτής, που απλά γνώριζε να βάζει την υπογραφή του κάτω από αυτό το έκτρωμα – συμφωνία, ίσως θα είχε πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο τεθλιμμένος διαπραγματευτής, υπουργός οικονομικός Ευκλείδης Τσακαλώτος που μας ανήγγειλε τα απαράδεκτα συμφωνηθέντα για την ελληνική κοινωνία, υπογράφοντας ο ιδιος τη συμφωνία, απλά, πιστός στη δέσμευση των λόγων του, θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο προκάτοχός σας Γιάνης Βαρουφάκης αν και πιέστηκε αφόρητα, δεν υπέγραψε την πρώτη αξιολόγηση, εμμένοντας σταθερά στις θέσεις της κυβέρνησης και στις απόψεις του να αναλάβει ο ίδιος (πολιτικός μηχανικός το επάγγελμα) την ευθύνη των συζητήσεων και μετά από ΔΕΚΑΟΚΤΑΩΡΗ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, τα έδωσε όλα στους εταίρους και δανειστές.

Μετά την υπογραφή σας απλά, ταπεινά και πολιτικά ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ κ. Τσίπρα, Τσακαλώτε και διαπραγματευτική ομάδα και συγκυβέρνηση…

 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας, το τελευταίο επεισόδιο θα παιχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο με την πιθανή υπερψήφιση των μέτρων από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Οι τρεις βουλευτές του Νομού μας αν θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία, πως θ’ αντιμετωπίσουν τη διακαιολογημένη οργή των ξανθιωτών, πως θα κοιτάξουν στα μάτια την ξανθιώτικη κοινωνία, πως θα μας ενημερώσουν για την πετυχημένη διαπραγμάτευση;

 

Παγανιστικό κατάλοιπο σε ένα ανεξίθρησκο κράτος και με υψηλό οικονομικό κόστος, χαρακτήρισε την αφή του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο, οι με τιμές αρχηγού κράτους και η άφιξή του με αεροπλάνο στην Αθήνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρας.

Δε διαπιστώσαμε ανάλογη σπουδή και δηλώσεις για τα έξοδα και το κόστος του πρωθυπουργικού αεροπλάνου, για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κούβα να τιμήσει το δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο, ή ταξίδια που γίνονται για ψύλλου πήδημα στα πέρατα της υφηλίου;

Ο λαλίστατος πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συγκυβερνήτης και υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος συμφωνεί με τις δηλώσεις Μπαλαούρα;

Για τα τζαμιά οι συριζαίοι και κάποιοι άλλοι είναι πολιτικά προθυμότατοι, για την Ορθοδοξία προβληματισμένοι και απέναντι. Δε συμπεριφέρονται κάποιοι απ’ αυτούς ως απλοί άθεοι, αλλά ως αντιορθόδοξοι χριστιανοί.

Τι συζητάει ο πρωθυπουργός με τον προκαθήμενο της καθολικής εκκλησίας στο Βατικανό και ποιος ο λόγος της παρουσίας του στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button