“Ο Σαμαράς δεν με ήθελε στην Κυβέρνηση”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν συμμετείχαν στελέχη της ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας ότι προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχουν στελέχη της στην Κυβέρνηση αλλά έβαλε βέτο ο Α. Σαμαράς.

 “Αυτό βέβαια είχε και την θετική του πλευρά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν συμμετείχαν στελέχη της ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας ότι προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχουν στελέχη της στην Κυβέρνηση αλλά έβαλε βέτο ο Α. Σαμαράς.

 “Αυτό βέβαια είχε και την θετική του πλευρά. Σήμερα δεν είμαι αναγκασμένη να τραβώ αυτά που τραβάνε οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί”.

 Δεν εξήγησε περισσότερο και δεν έγινε αντιληπτό αν η κουβέντα της αφορούσε το πολιτικό “κάψιμο” ή όχι των στελεχών των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση Συνεργασίας.

 

 

Πολλά τα μειονοτικά τοπικά στελέχη της ΝΔ στο πλευρό της Ντόρας

 Στα εγκαίνια των γραφείων του Κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη εξηγήθηκε το γεγονός γιατί η πρόεδρος ξεκίνησε την περιοδεία της από την ορεινή περιοχή της Θράκης.

 Είδαμε πολλά από τα παλιά μειονοτικά στελέχη της ΝΔ το βράδυ των εγκαινίων στα γραφεία του κόμματός.

 Στο περιθώριο η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι διεκδικεί μία έδρα στη Θράκη και είναι μεγάλες οι πιθανότητες να την πετύχει. Θα κατεβάσει δυνατούς συνδυασμούς σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

 Με δεδομένο ότι και ο ΛΑ.ΟΣ υπολογίζει έδρα στη Θράκη, κάποιοι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν θα ησυχάζουν μέχρι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο όπως δήλωσε η κ. Μπακογιάννη δεν του βγήκε του Παπανδρέου να πάμε σε εκλογές με λίστα

 

ΤΟ ΝΑΙ ΤΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

 ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

 Ο Γ. Μυλωνάς, μέλος του προηγούμενου ΔΣ του επιμελητηρίου Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιος στο συνδυασμό του Στελιου Μωραϊτη, έκανε αναφορά στην προσπάθεια τη δική του συνεπικουρούμενη από άλλα νέα μέλη εκτός του επιμελητηρίου, προκειμένου να διεκδικήσουν την προεδρία του φορέα. Υπενθύμισε ότι στην πορεία του τα τελευταία δύο χρόνια δεν έπαψε να λέει ότι το επιμελητήριο θέλει νέο αίμα και φρεσκάδα.

 Τόνισε ότι οι υποψηφιότητες από δύο έγιναν τρείς. Αυτό θα κατακερμάτιζε την  παράταξη Ανδρικόπουλου, η οποία στις προηγούμενες εκλογές του επιμελητηρίου πήρε το 82% των ψήφων. “Ήμουν ο πρώτος που είχα το θάρρος να πω ότι κάνω πίσω και ν’ ακολουθήσουν και οι άλλοι και να κατεβούμε στις εκλογές ενωμένοι με έναν επικεφαλή”.

 Ανέφερε ότι αυτό που είχε κατά νου να πράξει υλοποιήθηκε και ο συνδυασμός που τελικά οργανώθηκε υπό τον Σ. Μωραίτη περιλαμβάνει πολλά νέα πρόσωπα και ο μόνος παλιός είναι ο υποψήφιος πρόεδρος και για δεύτερη φορά συμμετέχουν ο ίδιος, ο Σπύρος Κάλφας και ο Ν. Κουτσουρίδης.

 Η συμμετοχή νέων ανθρώπων στο συνδυασμό του Σ. Μωραίτη ήταν το κίνητρο για να πει το “ναι” και ο ίδιος.

 Το θετικό αποτέλεσμα, σημείωσε,  θα φανεί στο μέλλον σε συνδυασμό με το πρόγραμμα της παράταξης και της δυναμικής παρουσίας των νέων ανθρώπων και η προσπάθεια θα εστιασθεί σ’ ένα γρήγορο και ευέλικτο Επιμελητήριο με ανοιχτή την ενημέρωση στα μέλη του.

 Θα επιδιωχθούν περισσότερες εκθέσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην προώθηση των προϊόντων των μελών στην αγορά και στόχος η προσπάθεια ενημέρωσης των προγραμμάτων που τρέχουν στην Ε.Ε. και τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει η ντόπια αγορά.

 Αναγνώρισε το γεγονός ότι η αγορά της Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και τα αναμενόμενα λουκέτα είναι προ των πυλών.

 Τόνισε το γεγονός ότι το επιμελητήριο έχει συμβουλευτικό ρόλο και δεσμεύθηκε ότι οι ντόπιοι βουλευτές θα πιεστούν από τη νέα διοίκηση, προκειμένου να στηρίξουν τους επαγγελματίες της πόλης μας.

 

 ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

 

Για τη δίοδο Αγίου Κωνσταντίνου σημείωσε πώς ο δρόμος είναι τουριστικός και η διέλευση των φορτηγών απαγορεύεται, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος αυτά να ελέγχονται.

 Διευκρίνισε ότι μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, οι επαγγελματίες και ιδιαίτερα του ορεινού όγκου δεν επιθυμούν να κλείσουν την τουριστική δίοδο αλλά να σταματούν τα φορτηγά αυτοκίνητα, τα οποία συντελούν στο παραεμπόριο.

  

Σύσκεψη

 για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

 

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο, αναφορικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

 Αφορμή είναι η θετική γνωμάτευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, στις 3 Νοεμβρίου, σχετικά με την πληρότητα της Περιβαλλοντικής Μελέτης του αγωγού.

 Οι ελληνικές Αρχές έχουν εγκρίνει την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον περασμένο Ιούλιο και έχουν αποδεχθεί την πληρότητα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

 Στη σύσκεψη στο υπουργείο έχουν κληθεί οι βουλευτές Έβρου, Γ. Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή – Τέντε, Ε. Τσιαούση και Αλ. Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρ. Γιαννακίδης, και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου, Ευ. Λαμπάκης, Παρ. Πατσουρίδης, Δ. Μουζάς, Γ. Χανός και Β. Πουλιλιός, αντίστοιχα.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στη συζήτηση θα γίνει ανασκόπηση των εξελίξεων και θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα για την πορεία του έργου.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button