Ζούμε τις ίδιες στιγμές μιας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

Τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν κλειδώσει, τα αντίμετρα, στη λογική της μηδενικής επιβάρυνσης, έχουν απορριφθεί, το τέταρτο μνημόνιο (το δεύτερο για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου) είναι εντός των τοιχών, ίσως, χωρίς οικονομική βοήθεια, για να υπερψηφιστεί και η συγκυβέρνηση ενώ φαίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους θεσμούς, ουσιαστικά καθυστερεί, περιμένοντας και αναμένοντας το χρόνο και τις εξελίξεις να μας τα ξεφουρνίσει, να τα ανακοινώσει, να τα υπερψηφίσει με όσο το δυνατόν λιγότερες πολιτικές απώλειες, γκρίνιες και εντάσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και της κοινωνίας.

Τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν κλειδώσει, τα αντίμετρα, στη λογική της μηδενικής επιβάρυνσης, έχουν απορριφθεί, το τέταρτο μνημόνιο (το δεύτερο για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου) είναι εντός των τοιχών, ίσως, χωρίς οικονομική βοήθεια, για να υπερψηφιστεί και η συγκυβέρνηση ενώ φαίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους θεσμούς, ουσιαστικά καθυστερεί, περιμένοντας και αναμένοντας το χρόνο και τις εξελίξεις να μας τα ξεφουρνίσει, να τα ανακοινώσει, να τα υπερψηφίσει με όσο το δυνατόν λιγότερες πολιτικές απώλειες, γκρίνιες και εντάσεις στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και της κοινωνίας.

Με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν κατρακυλήσει ο πρωθυπουργός να χάνει σε σύγκριση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καταλληλότητα διακυβέρνησης της χώρας και μ’ ένα κλίμα τόσο βαρύ, εκνευρισμού και θυμού της κοινωνίας, προς πρόσωπα, πράγματα, επιλογές και τακτικισμούς, με καταφανέστατη, ηλίου φαεινότερη, τη μεγάλη πολιτική ήττα σε άμεσες εκλογές, γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, παρά τις όποιες φωτοβολίδες ιστορικών στελεχών, τα μέτρα θα υπερψηφιστούν από τους 153, για να συνεχίσουν αυτοί να ζουν καλά με τους παχυλούς μισθούς τους και τα λοιπά οφίτσιά τους, διατηρώντας τη βουλευτική τους ιδιότητα, ενασχόληση ή λειτούργημα (οι μισοί από αυτούς δε θα είναι στο κοινοβούλιο, αν γίνουν εκλογές σήμερα και οι υπόλοιποι θα κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης) και εμείς να φτωχοποιούμεθα, να ανεβαίνουμε το Γολγοθά μας, να βλέπουμε τα παιδιά μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό, από την καλύτερη και ωραιότερη χώρα του κόσμου, επειδή απλά οι κυβερνώντες δεν έχουν τη στόφα και τη διορατικότητα του ΗΓΕΤΗ, παραμένοντας πολιτικά πολύ λίγοι, πολύ μικροί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.

Ζούμε τις ίδιες στιγμές μιας αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, αναμένοντας τον από μηχανής Θεό να μας σώσει, δίνοντας ευχάριστο τέλος στα προβληματα και στις αγωνίες μας.

Στην πραγματικότητα και στη ζωή, δυστυχώς, ο από μηχανής Θεός είναι μια ουτοπία, ένα όνειρο θερινής νυχτός, μια φάρσα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, ένας αντικατροπτισμός της ερήμου.

 

Η γνωστή υπόθεση Βατοπεδίου, πάνω στην οποία στήθηκαν πολιτικές καριέρες και προγράμματα ανάληψης της πολιτικής εξουσίας, σπιλώθηκαν πολιτικές φυσιογνωμίες προς χάρη του λαϊκισμού, έφθασε στο τέλος της, με την απόφαση αθώωσης από τη δικαιοσύνη όλων των κατηγορουμένων ως εμπλεκόμενοι, στο δήθεν σκάνδαλο.

Ταλάνησε για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου, κατηγορήθηκε ασύστολα, χάνοντας τις εκλογές του 2009 η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και υπουργοί του (Ρουσόπουλος, Αγγέλου, Βουλγαράκης), για πιθανές πολιτικές παρεμβατικές εμπλοκές και τελικά σήμερα, όλη η ρητορική κάποιων έπεσε στο κενό, αποδόθηκε δικαιοσύνη, ίσως κάποιο αν και αθωώθηκαν να κουβαλανε τη ρετσινιά και το στίγμα της κατηγορίας γιατί καμιά δικαιοσύνη, κανένα δικαστήριο, καμία αρχή δεν μπορεί όσο και να προσπαθήσει να ξεπλύνει σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ όσα δολίως, με κακεντρέχεια και συκοφαντικά τους καταμαρτυρούσαν κάποια πολιτικά και άλλα κέντρα δημιουργίας ενόχων, σπίλωσης συνειδήσεων και να τους αποδώσει κατάλευκους στη συνείδηση της κοινωνίας.

Η αθωότητα είναι μια στιγμή στο χρόνο και ίσως δεν είναι απολύτως ικανή και αναγκαία συνθήκη, να διαγράψει όλα όσα προηγήθηκαν σ’ ένα τόσο μεγάλο διάστημα, της πολύκροτης δίκης της μονής του Βατοπεδίου που ξεκίνησε από το 2008 χωρίς φυσικά κατηγορούμενους πολιτικά πρόσωπα λόγω του γνωστού νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 

Να μη συμφωνήσουν στις μειώσεις μισθών και συντάξεων κατά 40%, γιατί τότε, σε επόμενη αξιολόγηση, θα μας ζητήσουν τις γυναίκες και τα παιδιά μας, ανέφερε ο δημοσιογράφος – ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ξεχνά εν τη ρύμη του λόγου του, ότι τους νέους και τις νέες μας τους εξανάγκασαν, ντόπιοι και ξένοι, πρακτικές και συμφέροντα να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα μας,μεταναστεύοντας για λόγους οικονομικούς, τρίτη φορά, στα πέρατα της υφηλίου.

Είναι μια νέα παραλλαγή της γνωστής ιστορικής αναφοράς, η μυθοπλασία της βίαιης αρπαγής των γυναικών των Σαββίνων από τους Ρωμαίους.

Τότε, με τη βία της δύναμης, σήμερα μέσω της οικονομικής και ψυχολογικής βίαιης επίθεσης των διεθνών αρπακτικών μιας ανήμπορης χώρας, χωρίς αντιστάσεις, χωρίς δύναμη, χωρίς αντοχές, ταπεινωμένη, ηττημένη και προδομένη από τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα διαχρονικά.

 

Κανένας ευρωπαίος πολίτης δε θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους της Ευρώπης, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει, είχαμε μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Λονδίνου, στη γέφυρα Ουεστμιστερ με 3 νεκρούς και 12 τραυματίες.

Δε θεωρούν οι αρμόδιοι, ότι, υπάρχει σχέση στις δηλώσεις και στα γεγονότα, είναι όμως περίεργη η άμεση αντίδραση του τρομοκράτη να υιοθετήσει τις απειλές του τούρκου προέδρου, δημιουργώντας προβλήματα και παρενέργειες στις σχέσεις Τουρκίας με την Αγγλία και την Ε.Ε.

Θα πρέπει όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, να πέσουν οι τόνοι, να βρεθεί άμεσα διπλωματική λύση και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ενα τυχαίο γεγονός, εν μέσω δηλώσεων και αντεγκλίσεων, μπορεί να εξωθήσει την κατάσταση στο μη περαιτέρω.

Οσο η κατάσταση είναι πολιτικά διαχειρίσιμη ας τελειώσει το επικοινωνιακό παιχνι΄δι, ένθεν κακείθεν.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και αναστήλωσης του ιερού κουβουκλίου στον ιερό ναό Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα από το Ελληνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι, παρευρίσκεται και ως πολιτικός μηχανικός, έχοντας την ευκαιρία να συναντηθεί με καθηγητές και δασκάλους του στο Ε.Μ.Π.

Είναι απορίας άξιον, να παρευρίσκεται σ’ έναν τόσο ιερό χώρο, στον τάφο του Χριστού να μη λυγίζουν τα πόδια σου, να μην διακατέχεσαι από ιερό δέος, αλλά ν’ αναφέρεσαι ότι, είσαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Για εκατομμύρια χριστιανούς η επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα και στον Πανάγια Τάφο είναι όνειρο ζωής και γαλήνεμα ψυχής.

 

Ο καταδικασθείς σε 8 χρόνια κάθειρξη, φυγάς Αρτέμης Σώρρας εξακολουθεί ν’ αγνοείται, παρά το ανθρωποκυνηγητό της ελληνικής αστυνομίας, παραμένοντας άφαντος (όποιοι δεν έχουν μυαλό, να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν και ταλαιπωρηθούν, έχουν ποδάρια και ψάχνουν, λέει ο λαός μας) οι συνεργάτες του διαδηλώνουν, απειλούν, θα πάρουν μέρος στις επόμενες εκλογές, θα σώσουν την Ελλάδα και ο ίδιος μέσω βίντεο, καλεί τους έλληνες πολίτες να βγουν στους δρόμους.

Οι αρχές θα πρέπει άμεσα να βάλουν τάξη στο άναρχο πεδίο που ακούει στο όνομα Σώρρας και Ελλήνων Συνέλευσις, αποδίδοντας δικαιοσύνη.

Αν υπάρχουν τα 600 δις ευρώ κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος ως ομόλογα των Ηνωμένων Πολιτειών, ας τα  πάρουν και ας εξοφλήσουν το ελληνικό χρέος.

Αν υπάρχουν μόνο στη φαντασία και στους Απολλώνιους, αστρικούς όρκους, θα πρέπει, πριν εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού, να σπάσουν το απόστημα, να σταθούν στο ύψος τους, να μην ξαναζήσουμε παλιότερες εποχές με το ιαματικό νερό, για πάσαν νόσον και πάσαν μ… του Καματερού και με τα φιλεύσπλαχνα αισθήματα του Καραμουρτζούνη.

Ελεος πια!!!

 

Ο ευρωπαϊκός νότος έφαγε τον πακτωλό χρημάτων της Ε.Ε. στα ποτά και στις γυναίκες (κατά τον τραγουδιστή Χρήστο Κυριαζή και τα τσιγάρα έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια) δήλωσε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Νταϊσελμπλουμ, ξεσηκώνοντας θύελλες αντιδράσεων στην Ευρώπη και ιδίως των πολιτικών του νότου.

Ισως θα είναι το κύκνειο άσμα του προέδρου του Γιούρογκρουπ, το τελευταίο αποχαιρετιστήριο φινάλε, μετά τον καταποντισμό του κόμματός του και του ιδίου στις πρόσφατες ολλανδικές εκλογές.

Οσο ευνοούμενος να είναι της γερμανίδας καγκελαρίου, έχει ξεπεράσει τα όρια, τα εσκαμμένα και θα πρέπει να επιστρέψει στη χώρα του, την Ολλανδία, να ασχολείται με τα της πατρίδας του και πηγαίνοντας κόντρα με την τραγουδιστική προτροπή του Γιάννη Μηλιώκα…. “δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες”… να βοσκάει (πολιτικά) αγελάδες ολλανδέζικες…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button