Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Ξάνθη

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση νέων ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Ξάνθη, το βράδυ του Σαββάτου στο Αναγνωστήριο (ΠΡΟΚΑΤ).

Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση νέων ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ ΑΕΙ της ΚΝΕ στην Ξάνθη, το βράδυ του Σαββάτου στο Αναγνωστήριο (ΠΡΟΚΑΤ).

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προετοίμασαν το χώρο για να υποδεχθούν τους φοιτητές που προβληματίζονται, που δεν συμβιβάζονται με τη ζωή και το μέλλον που τους ετοιμάζουν. Τους καλούσαν να …πάρουν μέτρα, να οργανώσουν τον αγώνα για το μέλλον που έχουν ανάγκη, για το μέλλον που τους αξίζει. Στο Αναγνωστήριο δέσποζε ένα πανό με τη φιγούρα του Λένιν που έγραφε: «Ο πάγος έσπασε…ο δρόμος χαράχτηκε».  Στο χώρο λειτουργούσε επίσης, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Το σύνθημα του Φεστιβάλ: «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», ακούστηκε, συζητήθηκε, έδωσε δύναμη και αισιοδοξία.

 

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με παρουσίαση project από την Ο.Β των Πολιτικών Μηχανικών με θέμα: «Υποδομές στην υπηρεσία του λάου και της εξουσίας του ή στην υπηρεσία των κερδών των μονοπωλίων;».

Στο χώρο ,επίσης, υπήρχε project από την Ο.Β των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με θέμα: «Πολιτισμός στην ΕΣΣΔ και στο σήμερα».

Το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση όπου περιλάμβανε βίντεο με το χρονικό της Επανάστασης και απαγγελία ποιημάτων του Μπρεχτ.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης από τη Θεανώ Καπέτη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι  Gadjo Dilo , που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο Φεστιβάλ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button