Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένοι να υπογράψουν μέτρα, να υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές,

Τα πολιτικά κόμματα εξουσίας του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν αποδεχθεί τα μνημόνια, συζητούν και προσπαθούν να κλείσουν την αξιολόγηση, υπερασπιζόμενοι το δόγμα των δανειστών, που δε φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν προοπτική, στόχο και όραμα στη χώρα και απαξιώνουν τα σενάρια εξόδου από την κρίση, μέσω της ανάπτυξης και της ανάτασης της ελληνικής οικονομίας.

Τα πολιτικά κόμματα εξουσίας του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έχουν αποδεχθεί τα μνημόνια, συζητούν και προσπαθούν να κλείσουν την αξιολόγηση, υπερασπιζόμενοι το δόγμα των δανειστών, που δε φαίνονται διατεθειμένοι να δώσουν προοπτική, στόχο και όραμα στη χώρα και απαξιώνουν τα σενάρια εξόδου από την κρίση, μέσω της ανάπτυξης και της ανάτασης της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένοι να υπογράψουν μέτρα, να υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές, να προνομοθετήσουν νέα φορολογικά μέτρα άμεσης εφαρμογής, υψηλά πλεονάσματα και αντίμετρα εάν και εφόσον υπερκαλύψουμε τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί, ίσως και την υπογραφή του τέταρτου μνημονίου.

Εν μέσω όλων όσαν υποστήκαμε και στα όσα αναμένεται να επακολουθήσουν ένας λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς ο ίδιος να είναι ο ρυθμιστής της ζωής του, του μέλλοντος των παιδιών του, της χώρας του, αλλά παθητικός δέκτης των μελλούμενων.

 

Πήραν τελικά οι ευρωπαίοι μια μικρή γεύση της τουρκικής αδιαλλαξίας, με τις κόντρες και τις φραστικές αντεγκλίσεις με την ολλανδική κυβέρνηση και τη γερμανική, μετά την εμπλοκή της στις διαμάχες και την στήριξη του ολλανδού πρωθυπουργού από τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μάρκελ.

Με περισσή ευκολία η κα Μέρκελ πήρε αποφάσεις στηρίζοντας την ολλανδική κυβέρνηση, ενώ για τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, την εμμονή στις ανύπαρκτες γκρίζες ζώνες και τις απειλές των τούρκων για 18 ελληνικά νησιά, δε γίνεται μια σθεναρή δήλωση, ότι, τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης και απαραβίαστα.

Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, ξέρει να διαπραγματεύεται και να ελίσσεται έντεχνα και αποφασιστικά, ίσως, γίνονται για εσωτερική εκλογική κατανάλωση ένθεν κακείθεν και ένα εμπάρκο, με ένα νεύμα του Ταγίπ Ερντογάν, των ολλανδικών και γερμανικών προϊόντων, θα δημιουργήσει προβλήματα στις οικονομίες των δύο χωρών.

Κάπου, σ’ αυτή τη λογική με αλληλοϋποχωρήσεις θα βρεθεί η χρυσή τομή, θα ικανοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το αζημίωτο και όπως λέει και ο λαός μας ζήσαμε και εμείς καλά και άλλοι καλύτερα…!

 

Ολοι θυμόμαστε τον αριστερό επαναστάτη και νικητή των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 να υψώνει το χέρι του, σχηματίζοντας το σήμα της νίκης, της ελπίδας, της νέας αρχής και δίπλα του, πανηγυρίζοντας σαν μικρό παιδί, τον εμβληματικο αγωνιστή της αριστεράς με πλούσια αντικατοχική δράση στο β’ παγκόσμιο πόλεμο με κορυφαία αντιστασιακή ενέργεια, νεαρός τότε, μαζί με το Λευκαδίτη Λάκη Σάντα, το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη των Αθηνών, θιασώτη και διεκδικητή του κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία τον κ. Μανώλη Γλέζο.

Στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, πριν οριστικοποιηθούν τα εκλογικά αποτέλεσματα, προσχεδιασμένα, παγώνοντας το πανελλήνιο στην εξέδρα των πανηγυρισμών, ως δια μαγείας, ανέβηκε πανηγυρίζοντας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

Σήμερα οι ΑΝΕΛ, το 3,5% του εκλογικού σώματος, στηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πάρει ως μπόνους την υπουργοποίηση της πλειοψηφίας των εκλεγμένων βουλευτών τους και ζουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.

Σήμερα, το όνειρο του Μανώλη Γλέζου και της πλειοψηφίας των ελλήνων που υπέστησαν τη βαρβαρότητα των γερμανών ναζί, έχει ξεθωριάσει και θ’ αποτελεί, ζωηρή μεν, μακρινή δε ανάμνηση διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων της χώρας μας.

Το ψέλισε μπροτά στην Ανγκελα Μάρκελ στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας, φροντίζοντας την ίδια στιγμή με παρρησία να ζητήσει την ηθική και όχι την οικονομική δικαίωση της χώρας μας, την οποία και δεν του έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος.

Εκτοτε κυβερνητική σιγή ιχθύος…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button