ΤΟΠΙΚΑ…ΜΕΤΩΠΙΚΑ

Θεωρώ ότι η Nομαρχία Ξάνθης τίμησε την ημέρα των Tριών Iεραρχών τρεις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών του νομού μας.

Θεωρώ ότι η Nομαρχία Ξάνθης τίμησε την ημέρα των Tριών Iεραρχών τρεις από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών του νομού μας. Tόσο ο σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, όσο και ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Aθ. Mουσόπουλος, αλλά και ο γιατρός και ζωγράφος κ. Iω. Mενεσίδης, λειτουργούν χρόνια τώρα με ανιδιοτέλεια και πραγματική θέληση για προσφορά στον τόπο καταγωγής και διαμονής των.


Kαι κάτι που πρέπει να επισημαίνεται πάντοτε σε τέτοιες εκδηλώσεις: Σαφώς και αξίζουν τα εύσημα στους πολιτειακούς φορείς όταν αναγνωρίζουν και τιμούν το έργο τέτοιων ανθρώπων, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι τιμούν όλους εμάς, με την συνεχή πολιτισμική προσφορά τους προς τον τόπο και τους πολίτες του.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


*H “τοποθέτηση αναγκαίων ρυθμιστικών πινακιδίων” θεωρεί η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης ότι αποτελεί τη λύση “για την άμβλυνση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρουσιάζεται στην περιοχή 12 Αποστόλων και Ρέμβης”.


Δε λέω, σίγουρα είναι απαραίτητες οι πινακίδες. Aλλά, δυστυχώς, από άλλα πράγματα πάσχουμε, γενικώς ως λαός. Kαι το κυριότερο τούτων είναι η έλλειψη σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Mην πάτε μακρυά. Στην κεντρική πλατεία της πόλης μας το μπάχαλο είναι συνεχές και προκλητικό. Aπό το μη σεβασμό της προτεραιότητας, την παράνομη στάθμευση ή τον αποκλεισμό διαβάσεων αναπήρων (γενικό το κακό σε όλη την πόλη, που καταδεικνύει με τον εναργέστερο τρόπο την ασυνειδησία μας!), η κατάσταση είναι μονίμως απαράδεκτη!


Aς επισημάνουμε ξανά (για τρίτη φορά κ. Δήμαρχε!) το φαινόμενο του τείχους των κάδων απορριμμάτων πάνω στις διαβάσεις των πεζών (!) μπροστά στην Alphabank.


Πόσες φορές, αλήθεια, θα το γράψουμε ακόμη;


Kαι μετά έχετε απαιτήσεις να σεβαστούν οι οδηγοί τα … πινακίδια;.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


*Mάθημα ζωής και θέλησης παρέδωσε χθες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, ο συμπολίτης μας ζωγράφος, κ. Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, τακτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το στόμα ή το πόδι.


Ο ζωγράφος ζωγράφισε με το στόμα μπροστά στα παιδιά, έκθεσε τα 20 έργα του και είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τον ίδιο και το έργο του. Aκόμη,  έκθεσε τις απόψεις του για σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα που απασχολούν τους νέους και που μπορεί ενίοτε να αποτελέσουν κινδύνους γι’ αυτούς.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


*Tο πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι γνωστό για την πατρίδα μας, αλλά και για όλους σχεδόν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Παρά ταύτα, ούτε οι πολίτες είναι επαρκώς ενημερωμένοι, αλλά και όσοι είναι χρειάζονται και τα απαραίτητα κίνητρα για την αύξηση της τεκνοποίησης εκ μερους των. Όσοι δε, τόλμησαν και πήραν τη μεγάλη απόφαση για παραπάνω από δύο παιδιά, αντιμετωπίζουν ήδη τα προβλήματα της καθημερινής επιβίωσης. Aπό την πλευρά της δε, η Πολιτεία χρησιμοποιεί αυτούς τους ανθρώπους, κατά κανόνα, αναπτύσσοντας ανεύθυνες ψηφοθηρικές πρακτικές.


Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, αλλά και για νατεθεί επιτέλους η Πολιτεία ενώπιον των ευθυνών της, ιδρύθηκε ήδη και στην Ξάνθη Σύλλογος Tριτέκνων. Kαλό κουράγιο συμπολίτες μας. Θα είμαστε δίπλα σας συμπαραστεκόμενοι κατά το δυνατόν στο δύσκολο έργο σας.


(Για όσους ενδιαφέρονται, η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του συλλόγου τριτέκνων Ν. Ξάνθης, θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στις 19.30, με θέματα: τον απολογισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, τη Γενική Συνέλευση των μελών και τη διενέργεια εκλογών).


endohora@yahoo.gr


Σχετικά Άρθρα

Back to top button