Και μη χειρότερα… όπως λέει ο λαός μας.

Ξαναχτύπησε μέσω του φόρουμ των Δελφών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης, χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ τραγική και τριτοκοσμική.

Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της εταιρείας Διονύσης Τσακνής, υπενθυμίζοντάς του, ότι, ως αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού, ήταν συνυπεύθυνος για την αναφερόμενη από τον ίδιο τραγικότητα και τριτοκοσμικότητα της ΕΡΤ.

Ξαναχτύπησε μέσω του φόρουμ των Δελφών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης, χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ τραγική και τριτοκοσμική.

Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της εταιρείας Διονύσης Τσακνής, υπενθυμίζοντάς του, ότι, ως αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού, ήταν συνυπεύθυνος για την αναφερόμενη από τον ίδιο τραγικότητα και τριτοκοσμικότητα της ΕΡΤ.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, όλοι γνωρίζουν τη διαχρονικότητα προβολής και εναγκαλισμού της ΕΡΤ με την εκάστοτε εξουσία και την προσπάθεια που επιχειρείται ν’ αλλάξει η ατζέντα συζήτησης, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, υποβαθμίζοντας γεγονότα και εξελίξεις που δημιουργούν προβλήματα στα κόμματα της εξουσίας και υπεπροβάλλοντας τα όποια λίγα και πολύ θετικά.

 

Αν και τα γεγονότα δείχνουν, ότι, δεν υπάρχει πάτος στις ορέξεις των δανειστών, έχουν ξεπεράσει το πίθο των 49 Δαναϊδων, ότι η ανάπτυξη σκοτώνει τη λιτότητα και την ανεργία, σε αντίθεση με την υπερφορολόγηση που θάβει στα τάρταρα και σκοτώνει την οικονομία, οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας οδηγούνται σε κυβερνητικό αδιέξοδο και οι απειλές άνθεν κακείθεν καλά κρατούν.

Λέτε, αν και πορευόμαστε εν μέσω κρίσης και πυκνής ομίχλης, ξαφνικά να βγούμε σε ένα ηλιόλουστο ξέφωτο, μια εικονική πραγματικότητα, μια παραδεισένια σγυκυβερνητική λεωφόρο, ν’ αρχίσουν οι χοροί και τα τραγούδια στη λογική της επικοινωνιακής νίκης στη συμφωνία με τους θεσμούς, γνωρίζοντας ότι, χαμένοι από χέρι θα είναι η ελληνική κοινωνία;

Ολα μπορούν να συμβούν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση Νέα Δημοκρατία για το καλό μας, να μην οδηγηθούμε στα βράχια, να μην φτωχοποιηθούμε, όπως συνέβη και το καλοκαίρι του 2015.

 

Το 62% των ερωτοαπαντήσεων στις έρευνες – δημοσκοπήσεις επαϊόντων και μη, έχει απαντήσει, ότι για ότι συμβαίνει στην οικονομία μας και όχι μόνο, ευθυνόμαστε εμείς οι πολίτες.

Για τους ενόχους και αποκλειστικά υπεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι είτε ακούσια, είτε εκούσια μας οδήγησαν στα μνημόνια και στη συνέχισή τους τους καλύπτει, δυστυχώς, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και όχι ο καταλογισμός πειθαρχικών ευθυνών, όπου υπάρχουν.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, έρχονται σήμερα, ως Πόντιοι Πιλάτοι, νίπτοντας τα χέρια τους, ως αθώοι της οικονομικής συμφοράς που επέβαλαν στον ελληνικό λαό, να μας σώσουν(;) αν και γνωρίζουμε και εμείς οι απλοί πολίτες και οι ίδιοι, ότι, ο γιατρός που πέθανε τον ασθενή δεν μπορεί να τον αναστήσει.

Το μόνο μας λάθος είναι ότι στη μεγαλοθυμία μας ανεχόμαστε την επιστροφή τους στο πολιτικό στερέωμα.

 

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την αξιολόγηση και την αναμενόμενη επιβολή  των οικονομικών μέτρων, η κρατική τηλεόραση στην πολιτική της εκπομπή “Δέκα στην ενημέρωση” με παρουσιαστές δύο δημοσιογράφους τις αγνόησε και ασχολούνταν με την αξιοκρατία της ΕΡΤ, για την κρίση, τη συμφωνία, την κυβερνητική πολιτική με καλεσμένους του Κώστα Αρβανίτη (ραδιόφωνο “στο Κόκκινο”) και τον Αντώνη Πίκουλα (“Αξία”) σε αντίθεση με την απευθείας συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο στην ομιλία του πρωθυπουργού για το στρατηγικό σχεδιασμό της παρα ανασυγκρότησης της χώρας.

Αυτή είναι η αμερόληπτη ενημέρωση της ΕΡΤ το μάρμαρο της λειτουργείας της, της μισθοδοσίας του υπερβολικού αριθμού των 2.250 εργαζομένων, χωρίς ανάλογες αξιολογήσεις των παρεχομένων τηλεοπτικών προϊόντων, πληρώνει στο μεγαλύτερο ποσοστό ο ελληνικός λαός.

Και μη χειρότερα… όπως λέει ο λαός μας.

 

Εχει κατατεθεί για διαβούλευση στη διάσκεψη των προέδρων, πρόταση του ΚΚΕ για μηδενικό ΦΠΑ (%) σε 40 είδη πρώτης ανάγκης για ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.

Η συριζαϊκή πλειοψηφία της προεδρικής διάσκεψης απέρριψε το αίτημα, το πέταξε στις καλένδες, ίσως, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν ήθελαν να βρεθούν ενώπιος – ενωπίω με πιθανή εσωκομματική ρήξη, είτε το υπερψήφιζαν και αποτελούσε νόμο του κράτους, είτε το καταψήφιζαν, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις κοινωνικές τάξεις που τους στήριξαν, με τον ίδιο τον εαυτό τους.

Αλλο πράγμα να πετάς αντιπολιτευτικές κορώνες και επαναστατικές φραστικές εξαγγελίες και άλλο ως κυβερνητική πλειοψηφία να υλοποιήσεις μέτρα που δε θα εγκριθούν σε ρήξη με το ιεροεξεταστήριο των θεσμών, εταίρων και δανειστών.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button