Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΑΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Έχασε η Ελληνική Κυβέρνηση του ¨τσαμπουκά¨ Τσίπρα την ευκαιρία της 20ης Φεβρουαρίου 2017 να ¨κλείσει¨ την περιβόητη Συμφωνία στο Γιούρογκρουπ (όπως χάθηκαν οι άλλες ευκαιρίες του Φεβ 2016, Ιουν 2016, Ιαν 2017) και ο…… αγώνας πάει στην παράταση!! Ο μίστερ Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε ότι : «οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν με τους θεσμούς και θα υπάρχει μια αλλαγή στόχων πέρα από την λιτότητα».

Έχασε η Ελληνική Κυβέρνηση του ¨τσαμπουκά¨ Τσίπρα την ευκαιρία της 20ης Φεβρουαρίου 2017 να ¨κλείσει¨ την περιβόητη Συμφωνία στο Γιούρογκρουπ (όπως χάθηκαν οι άλλες ευκαιρίες του Φεβ 2016, Ιουν 2016, Ιαν 2017) και ο…… αγώνας πάει στην παράταση!! Ο μίστερ Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε ότι : «οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν με τους θεσμούς και θα υπάρχει μια αλλαγή στόχων πέρα από την λιτότητα».

            Την ¨κακιά τρόϊκα¨ της Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ (Τρόϊκα είναι Ρώσικη λέξη και σημαίνει αραμπάς που τον σέρνουν τρία μουλάρια) την έδιωξε ο Τσίπρας και τώρα ¨κάνει παιχνίδι¨ με τους ¨θεσμούς¨ ή αλλέως πως το ¨κουαρτέτο¨ (Ιταλική λέξη που σημαίνει συνεργασία τεσσάρων μουσικών οργάνων). Μετά λοιπόν το περίφημο Γιούρογκρουπ της 20ης Φεβρουαρίου συμφωνήθηκε να επιστρέψουν στην Αθήνα η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), ο κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), ο κ. Φραντσέσκο Ντρούντι (Ε.Κ.Τ.) και ο κ. Νικόλα Τζαμαρόλι (ΕSM). Την Καθαρά Δευτέρα θα αφιχθούν, θα γευθούν τα Ελληνικά πατροπαράδοτα Σαρακοστιανά (λαγάνα, χαλβά, ελιές, τουρσιά) και θα αρχίσει η παράταση του αγώνα με ¨ψηλές μπαλιές και χαμηλές πάσες¨ !!!

            Ο Πρωθυπουργός, όπως και ο κολαούζος του Τζανακόπουλος κανά δυό μέρες μετά το Γιούρογκρουπ, μίλησαν για θρίαμβο, για ιστορική νίκη και με τη βοήθεια της τηλεοράσεως της ΕΡΤ προσπάθησαν να πείσουν τα ¨συνήθη υποζύγια¨(τους Έλληνες φορολογούμενους δηλαδή) ότι όλα πάνε μια χαρά (όλα αριστερά). Ακολούθως τα πράγματα άλλαξαν, το σενάριο μιλούσε για ¨πολιτική συμφωνία¨ στο Γιούρογκρουπ και επάνοδο στην Αθήνα των … θεσμών για νέο κύκλο συνομιλιών.

            Ο ¨διαπραγματευτής¨ Υπουργός κ. Τσακαλώτος και ο βοηθός του κ. Χουλιαράκης άλλαξαν το αφήγημα και μίλησαν για ¨μείγμα μέτρων¨ !!! Τον λογαριασμό βέβαια θα τον πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και ιδιαίτερα οι ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Αυτά τα … λογοπαίγνια του Τσίπρα ¨από την δεξιά τσέπη θα βγαίνει 1 ευρώ και θα μπαίνει στην αριστερή τσέπη¨ (από τους πλούσιους δηλαδή στους φτωχούς) είναι του κώλου τα εννιάμερα.

            Στο μεταξύ, στην Ελλάδα ως γνωστόν, η προεκλογική περίοδος αρχίζει συνήθως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή και κάνει τις ¨προγραμματικές δηλώσεις¨ η νέα Κυβέρνηση. Οι νικητές των χθεσινών εκλογών οργανώνονται για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και οι ηττημένοι ¨εν σώματι¨ φωνάζουν ¨δεν σας θέλει ο Λαός, είσθε επικίνδυνοι, να πάμε σε εκλογές¨ !!

            Έτσι λοιπόν και τώρα, ενώ ο πρώην καταληψίας και πρόεδρος του δεκαπενταμελούς Αλέξης Τσίπρας διακηρύσσει ότι : ¨δεν απαιτούνται τώρα εκλογές, η χώρα γρήγορα θα βρει τον δρόμο της ανάπτυξης και θα βγει στις αγορές¨, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κούλης Μητσοτάκης επιμένει και με την δική του φωνή καθώς και τις φωνές των ¨βαρόνων¨ (Κικίλιας , Αυγενάκης, Χατζηδάκης και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις) καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  ως αποτυχημένη και ανίκανη και ζητάει άμεσα εκλογές  για ¨να βγάλει την χώρα από το χάος¨.

            Στο στρατόπεδο των δήθεν αριστερών ο υπέρβαρος κ. Φίλης κινείται και προτείνει διάφορα (για συνεργασία με το βρώμικο ΠΑΣΟΚ), ο Βουλευτής Μυτιλήνης Ν. Μανιάς δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξή της μίλησε για κλιμακωτή μείωση αφορολογήτων και σύνδεση του ΕΝΦΙΑ με το περιουσιολόγιο και τέλος ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας, συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δήλωσε ότι: «αν δεν κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση τα πράγματα εκτροχιάζονται».

            Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά στο Αιγαίο και στην Κύπρο, οι Αλβανοί φωνάζουν για ¨Τσαμουριά¨, οι Σκοπιανοί δεν έχουν Κυβέρνηση, οι Ρουμάνοι είναι στους δρόμους εβδομάδες τώρα για το παγκόσμιο φρούτο που λέγεται διαφθορά και ημείς άδωμεν !!

 

Νικόλαος Φωτιάδης

Έλληνας αγρίως φορολογούμενος

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button