Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία οι περιφερειακοί μαθητικοί Σκακιστικοί αγώνες στην Ξάνθη
Ευχαριστήριο του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης

Μια μεγάλη και δύσκολη διοργάνωση που ανέλαβε ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Α.Μ.Θ.(Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ.) και την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης έλαβε τέλος, καθώς ολοκληρώθηκαν οι Ημιτελικοί Αγώνες του Πρωταθλήματος Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Σερρών, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Elisso Xenia Hotel, για δεύτερη φορά στην πόλη μας την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο του 31ου Πανελλήνιου Ατομικού και του 17ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Μαθητών 2019.
Μια διοργάνωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς η πλειονότητα των συμμετεχόντων μαθητών και των παρευρισκομένων επισήμων, παραγόντων και γονέων-συνοδών εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για τη διεξαγωγή της.
Η συμμετοχή ήταν από τις μεγαλύτερες του θεσμού, καθώς αγωνίστηκαν συνολικά στο Ατομικό και στο Ομαδικό Πρωτάθλημα 360 μαθητές, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των νομών Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών και Ξάνθης οι οποίοι προκρίθηκαν από τα αντίστοιχα Τοπικά Προκριματικά Πρωταθλήματά τους.
Η παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημαρχόπουλου Χαράλαμπου και του Αντιδημάρχου & Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Λοβαρδέα Μιχαήλ κατά την διάρκεια των αγώνων, μας έδωσε χαρά και μας απέδειξε έμπρακτα ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι στο πλευρό του Σ.Ο.Ξ. , γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία.
Ο κ. Δημαρχόπουλος, δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τα παιδιά και το Σκάκι, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από τις συμμετοχές όσο και από την διοργάνωση των αγώνων και επισήμανε ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για το Σκάκι στην πόλη μας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια και υποστηρίζοντας ανάλογες διοργανώσεις του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα με σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Στο αγωνιστικό μέρος, το Σάββατο 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι Ημιτελικοί Αγώνες του Ομαδικού Μαθητικού Πρωταθλήματος σε τρεις κατηγορίες (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) στους οποίους συμμετείχαν συνολικά 111 μαθητές συγκροτώντας 26 ομάδες.
Στους νικητές απονεμήθηκαν Κύπελλα για τα σχολεία τους και Μετάλλια για τους αθλητές της κάθε ομάδας.
Την Κυριακή 24 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι Ημιτελικοί Αγώνες του Ατομικού Μαθητικού Πρωταθλήματος σε έντεκα κατηγορίες βάσει εκπαιδευτικών βαθμίδων: Νηπιαγωγεία, Α’ – ΣΤ’ Δημ. (έξι κατηγορίες), Α’ – Γ’ Γυμν. (τρεις κατηγορίες) και Λύκεια (μία ενιαία κατηγορία) με τη συμμετοχή 314 μαθητών και μαθητριών.
Στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας απονεμήθηκε Κύπελλο και στους υπόλοιπους νικητές και νικήτριες χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα των θέσεων που κατέλαβαν.
Οι παρτίδες που παίχθηκαν, ειδικά στους τελευταίους γύρους, ήταν άκρως συναρπαστικές και οι νικητές των επάθλων κρίθηκαν στις λεπτομέρειες στον τελευταίο γύρο, σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες
Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που πήραν μέρος στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.
Στις βραβεύσεις των νικητών μάς τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος & Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Λοβαρδέας Μιχαήλ καθώς επίσης και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Παρτσαλίδου Δέσποινα.
Οι μαθητές της πόλης μας κατέκτησαν συνολικά τα 15 από τα 66 έπαθλα στις 11 κατηγορίες του Ατομικού (1 κύπελλο – 3 χρυσά – 6 ασημένια – 5 χάλκινα) και τρία κύπελλα στο Ομαδικό κατακτώντας την πρώτη και τρίτη θέση στα Δημοτικά και την δεύτερη θέση στα Λύκεια. Επίσης υπήρχαν μαθητές και ομάδες μας που τερμάτισαν σε απόσταση αναπνοής από τα μετάλλια και τα έχασαν στις λεπτομέρειες (ένα Δημοτικό και ένα Γυμνάσιο στην τέταρτη θέση).
Οι νικητές και οι νικήτριες ονομαστικά ανά κατηγορία στο Ατομικό και Ομαδικό φαίνονται στο διαδίκτυο στην εξής διεύθυνση http://chess-results.com/tnr425159.aspx
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης, συγχαίρει όλους τους νικητές και τις νικήτριες για τις διακρίσεις τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στην τελική φάση των αγώνων οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 20,21 και 22 Απριλίου 2019 στο Περιστέρι Αττικής.
Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που αγωνίσθηκαν για το ήθος, την ευγενή άμιλλα και το αθλητικό πνεύμα που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του Πρωταθλήματος και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε μελλοντική επιτυχία !
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συνετέλεσαν και βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτή η πολύ μεγάλη και επιτυχημένη κατά κοινή ομολογία διοργάνωση.
Και συγκεκριμένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ :
Το Δήμο Ξάνθης για την υποστήριξή του.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον Αντιδήμαρχο και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Λοβαρδέα Μιχαήλ καθώς επίσης και την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Παρτσαλίδου Δέσποινα, για την τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους κατά τη διάρκεια των αγώνων και την τελετή λήξης.
Το ξενοδοχείο Elisso Xenia Hotel για την άριστη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία .
Την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Α.Μ.Θ.(Ε.Σ.Σ.Α.Μ.Θ.) και τους Σκακιστικούς Συλλόγους της για το σκακιστικό υλικό που μας παρείχε και το προσωπικό που διέθεσε για τη Διαιτησία των αγώνων.

Τους παράγοντες όλων των Σκακιστικών Συλλόγων της Περιφέρειας για την άψογη συνεργασία και την συμβολή τους στην διοργάνωση σε κάθε επίπεδο.

Τους υπεύθυνους κληρώσεων και όλους τους διαιτητές για την σημαντική συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Το Σώμα Σαμαρειτών Ξάνθης του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων.

Το ξενοδοχείο Le Challet για τα τραπέζια που μας παρείχε.

Την εταιρία ΜΕΒΓΑΛ για την ευγενική προσφορά της με ένα σοκολατούχα γάλατα και χυμούς για όλους τους μαθητές.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ξάνθης για την κάλυψη και προβολή της διοργάνωσης.

Τους γονείς και τους δασκάλους των παιδιών του Συλλόγου μας για την μεγάλη βοήθεια που παρείχαν και που ακούραστα και με χαρά ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν κάθε μικρή ή μεγάλη πρόκληση από τον σχεδιασμό έως και την υλοποίηση αυτής της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς.

Και βεβαίως ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην διοργάνωση που χάρη σ’ αυτούς διεξήχθη ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και τους γονείς/συνοδούς τους για την στήριξη και την συνεργασία που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου και που με τόση υπομονή τους συνοδεύουν στους αγώνες.
Το σίγουρο είναι ότι το Σαββατοκύριακο που πέρασε νικητής όλων ήταν το Σκάκι, καθώς μας προσέφερε για ακόμη μια φορά συγκινήσεις και ποικίλα συναισθήματα και έδωσε ένα ακόμη μάθημα σε όλους μας για το πως πρέπει να διαχειριζόμαστε τη νίκη και την ήττα στο παιχνίδι άλλα και στη ζωή μας. Μας απέδειξε τα αμέτρητα οφέλη που προσφέρει στα παιδιά κάθε ηλικίας, συνδυάζοντας το παιχνίδι με την πνευματική άσκηση και την διασκέδαση με το ευ αγωνίζεσαι.
Το σκάκι, όπως εξάλλου και ευρύτερα ο αθλητισμός, αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο κοινωνικοποίησης των παιδιών διδάσκοντας παράλληλα σπουδαίες αξίες και πρότυπα.
Μετά το Πρωτάθλημα Α.Μ.Θ 2016 που είχε γίνει και πάλι στην πόλη μας κερδίσαμε και φέτος ένα ακόμη στοίχημα με τον εαυτό μας …
Ναι η Ξάνθη παίζει σκάκι !
Ναι η Ξάνθη μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις σκάκι !
Ναι η Ξάνθη έχει παιδιά που έχουν το ταλέντο να διακριθούν στο σκάκι !
Συνεχίζουμε …

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Βαγιανός

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button