Εκκλησιασμός σε Ι. Ν. σε ΜΥΚΗ – ΓΛΑΥΚΗ και ΕΧΙΝΟ

Πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου , για τους άνδρες των ΕΔ και ΣΑ και όλους τους άλλους εργαζόμενους σε διατεταγμένη  υπηρεσία στην Παραμεθόριο Περιοχή. Συγκεκριμένα  την Μ. Παρασκευή , στους  ιερούς ναούς Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης και στον Ιερό Ναό Αγίων Κυριακής και Κοσμά  στη ΜΥΚΗ, ενώ το Μ. Σάββατο η λειτουργία της Ανάστασης, εκτελέστηκε   διαδοχικά στους ιερούς ναούς Αγ. Γεωργίου στο ΕΦ στη ΓΛΑΥΚΗ και στον Ι.Ν. Αγ.

Πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός, με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου , για τους άνδρες των ΕΔ και ΣΑ και όλους τους άλλους εργαζόμενους σε διατεταγμένη  υπηρεσία στην Παραμεθόριο Περιοχή. Συγκεκριμένα  την Μ. Παρασκευή , στους  ιερούς ναούς Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης και στον Ιερό Ναό Αγίων Κυριακής και Κοσμά  στη ΜΥΚΗ, ενώ το Μ. Σάββατο η λειτουργία της Ανάστασης, εκτελέστηκε   διαδοχικά στους ιερούς ναούς Αγ. Γεωργίου στο ΕΦ στη ΓΛΑΥΚΗ και στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ,  όπου  χοροστάτησε  ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων.  

             Στο  εκκλησίασμα πλέον των παραπάνω , ήταν ο  Δκτής της 29 ΤΑΞΠΖ, Ταξίαρχος  κ. Καβούρ  Στυλιανός, ο  Υδκτής  του Αστ. Τμήματος  Εχίνου , ο Ιατρός του ΚΥ Εχίνου ,  όπως και μέλη των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης ,τα οποία μετέβησαν στον ΕΧΙΝΟ (18 άτομα  την Μ. Παρασκευή και 12 το Μ. Σάββατο), για να  εκκλησιαστούν  και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.  

             Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική , η λειτουργία εκτελέστηκε σύμφωνα με το προβλεπόμενο τελετουργικό,  ενώ  όλοι είχαν τη χαρά να λάβουν ένας- ένας το ανέσπερο Φώς από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου. Επακολούθησε η Ανάσταση στο προαύλιο του  Ι. Ναού , όπου διαβάστηκε  το ιερό Ευαγγέλιο και ακολούθως όλοι μαζί ψάλαμε το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ενώ  το κελάρυσμα των νερών του ποταμιού που τρέχει δίπλα στην εκκλησία , προσέθετε στη μελωδία  όπως και  η καμπάνα που χτυπούσε χαρμόσυνα, στο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , όπως και νωρίτερα όταν αφίχθηκε ο Σεβασμιώτατος.  

         Η εκδήλωση τελείωσε με την ανταλλαγή ευχών  όπου και πάλι ο Σεβασμιώτατος , τηρώντας το πατροπαράδοτο  έθιμο ‘’ τσούγκρισε αυγά’’ με ένα –ένα ξεχωριστά . 

       Αποχωρώντας από την Εκκλησία υπήρξε και  μια ευχάριστη στιγμή για όλους μας , όταν  μερικοί περαστικοί κάτοικοι του χωριού που μας συνάντησαν,  μας  ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και μείς  ανταποδώσαμε, δείχνοντας έτσι ότι η Θρησκεία   δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας της Μουσουλμανικής Μειονότητας , ιδιαίτερα  όταν δεν επηρεάζονται αρνητικά από ξένα συμφέροντα.          

      Γράφει ο :    Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

                                 Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button