Για δεύτερη χρονιά το Ρολόι των Νέων στην Ξάνθη

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη του προσομοίωση και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό του με νέους πολίτες, γνώσεις κι εμπειρίες, το “Ρολόι των Νέων” θέτει τον επόμενο φιλόδοξο στόχο του να μετεξελιχθεί σε Forum Νεολαίας της Θράκης και της ευρύτερης περιοχής.

 

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη του προσομοίωση και εμπλουτίζοντας το βιογραφικό του με νέους πολίτες, γνώσεις κι εμπειρίες, το “Ρολόι των Νέων” θέτει τον επόμενο φιλόδοξο στόχο του να μετεξελιχθεί σε Forum Νεολαίας της Θράκης και της ευρύτερης περιοχής.

 

Η κουλτούρα μας θεμελιώνεται στην αρχή πως ο πολίτης πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής, να αποφασίζει για την μοίρα του και να συμμετέχει ενεργά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Έχοντας ως βασικό άξονα αυτή την αρχή, το “Ρολόι των Νέων” επιδιώκει μέσα από τις θέσεις και τις αντιθέσεις να συνθέσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας.

Μαθητές και φοιτητές της Ξάνθης λαμβάνουν θέσεις Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Αρχηγών παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, συζητούν θέματα που απασχολούν την πόλη της Ξάνθης και αποφασίζουν ψηφίζοντας τις δικές τους προτάσεις. Οι συμμετέχοντες, ουσιαστικά, αλληλεπιδρούν με βάση τον γόνιμο διάλογο, με αποτέλεσμα να εξοικειώνονται με τους θεσμούς και τα κοινά μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο διαδραστικής εμπειρίας.

Η προσομοίωση περιλαμβάνει φανταστικές δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες καλύπτουν ένα συγκεκριμένο ιδεολογικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Κάθε παράταξη αποτελείται από τον επικεφαλής και τους Δημοτικούς Συμβούλους της και προσπαθεί να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο με προτάσεις μέσα από τη συνεργασία και τη δημοκρατική λειτουργία των μελών της.

Το “Ρολόι των Νέων” έχοντας υιοθετήσει μια σειρά αλλαγών για την αναβάθμιση της διαδικασίας της προσομοίωσης θα υποδεχτεί τους συνέδρους από την Παρασκευή 24 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 26 Μαρτίου στον πολυχώρο τέχνης και σκέψης “Οικεία Μάνου Χατζιδάκι” έχοντας αποκτήσει Ακαδημαϊκή επιτροπή, Νομική υπηρεσία, καθώς και αυστηρότερους κανόνες αξιολόγησης και διαφάνειας.

Η συζήτηση φέτος θα διεξαχθεί πάνω στα παρακάτω θέματα:

 

Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ενέργειες του Δήμου για την βελτίωση της εικόνας της πόλης βάσει του “Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης”

Μετάβαση του Δήμου στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην ψηφιακή πολιτική (X@nthi)

Εφαρμογή προγραμμάτων τεχνολογικής αναβάθμισης σχολείων με σκοπό την προώθηση της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών

Β. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

 

Μέριμνα του Δήμου για την φροντίδα των αδέσποτων

Επεμβάσεις για την αισθητική βελτίωση συνοικιών της πόλης και της Πάλιας Πόλης

Προώθηση προτάσεων στα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παιδικής επαιτείας και εκμετάλλευσης

Αίτηση Συμμετοχής

Οι αιτήσεις έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου!

Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όλους τους νέους -την απολιτίκ γενιά, όπως αποκαλείται- να συμμετέχουν και να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους πάνω σε θέματα που τους αφορούν άμεσα, να θέσουν και να αντιθέσουν.

 

Με το μότο μας για φέτος “Δώσε χρώμα στην πόλη, Πες τη γνώμη σου”, καλούμε όλους τους νέους να στείλουν τις αιτήσεις τους έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας: xanthiconf.wordpress.com

 

Μισαηλίδου  Ευρώπη,

γενική συντονίστρια του συνεδρίου “Το Ρολόι των Νέων”

Σχετικά Άρθρα

Back to top button